"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 01. února 2023 14:38

Garfie Karoleena baltik dekuju, mozna neco vyzkousim. I kdyz ja ted vetsinu dne travim v praci, doma nebo v mhd, tak nevim, jestli se dokopu k upgradu ochrany pleti pred sluncem. Holika vypada dobre.

Offline baltik
4986 příspěvků moje polička 01. února 2023 14:40

Gatita kdybys pro tebe nasla prijemne SPF, tak to muzes pouzivat rano proste misto kremu a muzes to byt klidne ta jedina vec, co si das na oblicej

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 01. února 2023 15:27

Garfie tak me napadlo - jak to mely Japonky v minulosti s licenim? O gejsach vime, tam to urcite nejake dobre odliceni a peci o plet chtelo. Ale co jine zeny, licily se vubec nebo by se to povazovalo za vyzyvavost? Nebo vysadu? Nekde jsem cetla, ze dvorni damy si pudrovaly oblicej, ale jak v beznem zivote?

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 01. února 2023 16:01

baltik to mam v planu. Neni mi moc prijemne vrstveni kosmetiky. Ted na prahu 40 jsem pristoupila na kombinaci sera a kremu, a i to uz mi prijde moc

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 01. února 2023 16:23
Reakce na Garfie:

Miru Kan Bylo to docela vtipný, protože mi začala Ekvádorka (v takové větší společnosti) vyprávět, jak jí korejská kamarádka dala školení, vyházela doma věci a tak..... Tak mi to líčila a pak se obracela na jednu Korejku po druhé a ptala se jich, co dělají ony a všechny odpovídaly stejně!! Ta Ekvádorka se pak na mě tak vítězoslavně obrátila a prý "tak vidíš!!!"

No a prý nejdůležitější je pochopitelně spánek! Druhé v pořadí je chránit se před sluncem, vždy a za všech okolností, i když nesvítí. Za třetí dvojité odlíčení. To je prý absolutní základ. Jinak existuje tzv. desetistupňový způsob péče o pleť, který Korejky dodržují (aspoň jestli jsem to správně pochopila), ale tyhle tři věci jsou nutnost. 

Asi 3x jsme se ptaly, jestli se skutečně 2x odlíčí, tak prý ano. 

Takže ráno vstaneš, umyješ si 2x obličej, jak jsi zvyklá, potom tonikum, pak naneseš esenci, vklepeš do pleti, poté  sérum, oční krém a klasický zvlhčovací krém. Na to ještě sun block, bez ohledu jestli ho tvůj krém obsahuje nebo ne. 

Večer totéž, s tím, že odlíčení by mělo být důkladnější, takže použiješ napřed odličovadlo na bázi oleje, poté na bázi vody, tonikum, použiješ speciální noční krém, který je výživnější a nedáš sun block (jasně). 

Pozor! Tohle je varianta pro případ "spěchám". Pokud máš čas, ráno ještě zařadíš před esenci speciální výživovou ampuli, případně masku nebo exfoliant, ideálně aspoň 3x týdně. 

Ideální složení musí obsahovat ženšen, zázvor, med, vitamín C. Ten společně s D a kolagenem musíš ještě brát v kapslích. Jíst muškátový oříšek, denně 3 datle (to je rada od Číňanek), minimum kofeinu, hodně čaje. 

Doufám, že jsem na nic nezapomněla! 

​Ty jo, nedělám z toho nic. Ani se pořádně neodličuju, rozhodně ne každý večer. Nemažu se žádným krémem, žádné masky, ampule a ani vnitřně nemůžu nic z tablet na pleť. Celý život jsem se nenamazala opalovacím krémem, opaluju si pořád i obličej. Spím strašně málo, dospávám to o víkendu, ale ani v průměru to není nijak moc. Jediný co, tak piju jen jedno kafe denně ale hodně černého a zeleného čaje, což asi taky nebude to pravé. 

Jen já za tím, že nemám vrásky nevidím péči, ale gentiku. Ta jde možná trochu vylepšit, ale ne změnit. A moje kamarádka kosmetička mi naopak vtlouká do hlavy, že s žádným chozením na kosmetiku nemám začínat.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 01. února 2023 17:50

Muž by si rád pořídil nové kolo, nemáte náhodou některá doporučení na cykloobchod v Praze?

Offline Mrs.Robinson
606 příspěvků moje polička 01. února 2023 18:03

Renusatko Proč kosmetička varuje před chozením na kosmetiku?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 01. února 2023 18:18

Mrs.Robinson Ona to říká jen mně, ať s tím nezačínám, že budu pak chodit pořád. Ale mně bohužel i každá kosmetika udělá spíš peklo než dobře a pak to dlouho trvá, než se to vrátí do normálu, takže už to roky ani nezkouším.

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 01. února 2023 18:19

DruI a jaky kolo chce? Byla jsem spokojena v Bikero v Holesovicich, pomahali mi vybrat svetlo a jeste jsmensi dobre pokecali. Ale urcite bych nesla do obchodu s tim, ze chci novy kolo. Nejdriv bych si vsechno promyslela predem:) Jeste muzu doporucit Kolovnu 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 01. února 2023 18:31

711990 Nějaký, který mu vydrží příštích dvacet let ;o) On to nějak promyšlený má, jaké kolo by typově chtěl, ale chce si obejít obchody, aby se naživo podíval, co je vlastně teď v nabídce, protože naposledy vybíral kolo před deseti lety pro mne. A to, co na něm teď jezdí má už právě těch dvacet let.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 01. února 2023 18:35

DruI specialized ma prodejnu v Dejvicích. 

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 01. února 2023 18:36

DruI chapu:) no ja teda uplne nejviv muzu doporucit kola Canyon, ale ty se jen objednavaj online:)

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 01. února 2023 18:43

continuity Ti mají prodejnu i tady u nás, akorát k nim má muž bezdůvodnou averzi.

711990 No, to by se mu nelíbilo, že nemůže vyzkoušet, a když koukám na ty ceny, tak až takhle drahé kolo bych mu asi ani nepovolila ;o)

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 01. února 2023 19:00

Renusatko zeleny caj by vadit nemel, obsahuje antioxidanty a je vsemozne prospesny, udajne i pro pleť!

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 01. února 2023 19:28

DruI :D 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. února 2023 21:03

DruI já mám kolo z toho sportu v Radotíně. Taky vybírám na deset let minimálně:)

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 01. února 2023 21:49
Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 01. února 2023 23:36

baltik Tak to dělám já (spf místo krému), ale podle Korejek je to málo! :-) 

Renusatko Kokoska Zelený čaj je fajn, černý už moc ne, obecně kofein, i jsem tady slyšela, že mi třeba Japonka říkala někde v hospodě "výborný čaj a bez kofeinu!" jakože je to výhoda....Jinak s tou historií je to zajímavé, až budu mít čas, napíšu o tom něco víc do japonského vlákna, ale ve stručnosti ano, líčily se, dokonce i ty běžné, už někdy od 17. století, rozdíl mezi bohatými a chudými ženami byl především v materiálu, který používaly.  

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 02. února 2023 12:42
Reakce na barbucha:

Prosimpěkně nemáte někdo tip na super bezvadnej oční krém proti otokům?

Mám příšerný pytle pod očima, čím déle spím tím větší a problém je že jak spím jen na jedný straně, mám tam pak ten pytel ještě dvakrát takovej

Už jsem jich vyzkoušela a mám doma mraky - včetně těch kofeinovejch kapek od ordinary, Vichy, Estée, nějakej švédskej zázrak, Shiseido...  a nepomáhá nic...

​nevím, zda někdo už neodpověděl, ale já používám tento. Vlastně mi přišlo, že nic nedělá, až jsem ho nahradila a šup, pytle byly tam...! (nebo že bych to měla z toho života, který já vedu..? ) Pak jsem ho začala používat znovu a pytle zmizely.

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 02. února 2023 12:45

Pavlena 

To mám, a nanejvejš se malinko zmenšej, někdy.