"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Myrtila
5344 příspěvků moje polička 01. února 2023 09:10

Jestli vas zajima korejsky zpusob pece o plet, tak pred nejakou dobou se tomu dost venovala bloggerka https://denjekrasny.com/. Mozna uz to bude trochu v hloubi jejich clanku. Me to kdysi docela bavilo cist, ale nemela bych na to moral, sama jedu peci obsahujici 1 krem a v lete SPF a hotovo. 

Offline Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 01. února 2023 09:19

Garfie  to radsi zustanu stara a vrascita

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 01. února 2023 09:45

Mrs.Robinson Určitě to mají geneticky, je to tady fakt výrazně vidět. Ale zároveň myslím, že mají tendenci se o pleť starat, třeba už ta naše spřátelené Japonka je spíš typ intelektuálka, oblíkaná trochu lesanovitě, ale vrásky řeší pořád. A nikdy jsem neslyšela nikoho mluvit o jídle z hlediska nutričního složení, tolik jako Asiaty, jako běžně, ne žádné nadšence do výživy. 

continuity viktorka_od splavu Ona ta Ekvádorka, co mi to vyprávěla má ale opravdu viditelně lepší pleť, i já si toho všimla. Když jsem se s ní seznámila, loni v květnu, myslela jsem že má 60! Přitom reálně bude tak v mém věku, možná jen lehce starší, třeba 50. 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 01. února 2023 09:51

Garfie no právě, já si myslím, že tak do 35 je dost jedno, co si na ten ksicht napatlas, ale pak se to sečte i zpětně.

A to nějak přehnaně na vrásky netrpim si myslím, stejně je to znát. I na takové unavenosti, povadlosti nebo jak to říct. 

A to jsem fakt typ, co by se bez toho klidně obesel, často to i dost flakam, ale objektivně musím říct, že je to chyba. 

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 01. února 2023 10:02

continuity Jo, já právě taky vrásky moc nemám, ale celkově takovou povislou pleť, s tím asi moc nenadělám. :-(

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 01. února 2023 10:03

Garfie hele fakt zkus ty séra, já to hodně poznám. 

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 01. února 2023 10:08

continuity Jo, já pužívám, možná kdybych nepoužívala, bylo by to horší!

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 01. února 2023 10:10

Garfie nebo bys k tomu měla ty vrásky.

Offline Aranel
6617 příspěvků moje polička 01. února 2023 10:18

Karja díky!

Garfie Ufff... jako já od novýho roku přidala, ale jak je teď běžkařská sezóna, tak přibývá ranní rutiny ve stylu "mezi soustama snídaně si na sebe naplácám sádlo (tedy Weleda cold cream) a jedu"

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 01. února 2023 10:26

continuity Tak!

Aranel No jasně, však víš co, při té debatě bylo úplně vidět, jak my "z jiného světa" nechápeme (a to myslím se tady všechny o pleť nějak starají) a ty Korejky zase nechápou, co nám na tom přijde divného....

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 01. února 2023 10:40

Garfie prosim te, a nejaky tip na sun block by nebyl? To asi nemas na mysli klasicky opalovak? Ja to flakam i v lete, v beznem provozu si plet nechranim, mne ty kremy s filtrem nedelaji dobre. A to jsem si na leto koupila i nejaky lepsi (eucerin), co by nemel ucpavat pory, ale stejne mam pak pocit ublemcanosti a zatizene pleti...

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 01. února 2023 10:48

Gatita My jsme si nesdělovali ani žádné konkrétní značky, ale slíbily jsme si, že to ještě probereme! :-) Já koukala na ten odkaz, co tady dávala  Myrtila (díky) a ta holka tam hodně propaguje Skin Aqua, nevím jestli se u nás dá koupit, ale tady to mají na každém rohu, v každé večerce. Jednou jsem ho koupila, když mi došel opalovák a byla jsem spíš naštvaná, protože se mi zdálo, že moc nefunguje, ale fakt je, že jsem ho použila na tělo, jako klasický opalovák. Musíš si asi koupilt buď nějaký ten lehký fluid, nebo klasický krém s vysokým faktorem (to jsem používala v létě já, 50), možná zkusit něco ve spreji, abys neměla pocit takové té zatížené pleti? A nosit klobouk! :-)

Offline baltik
4986 příspěvků moje polička 01. února 2023 10:48

999najde spoustu videi/info pod "double cleanse/cleansing"

jde o to, ze poprve se odlicujes hlavne od makeupu nebo SPF necim mastnym, co to hlavne rozpusti - olej nebo balzam a podruhe pouzijes odlicujici mleko/penu - neco co patrne pouzivas ted na odliceni

na to prvni kolo je znamy treba tento balzam Emma Hardie: 

https://www.lookfantastic.cz/emma-hardie-moringa-cleansing-balm-with-professional-cleansing-cloth-100g/11255285.html?gclid=CjwKCAiAuOieBhAIEiwAgjCvcnAKhec8Nw9e9EZMlA4HdqP9dtlRR8vdF1iwx-OwxFBm80-TeLaI2BoC5oUQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Offline letfenixa
10883 příspěvků moje polička 01. února 2023 10:51

Najväčšia hanba som ja, tvar si umyvam čistou vodou a natriem sa len vecer tak 2x do týždňa. Nelicim sa vôbec. 

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 01. února 2023 11:11

baltik Já něco podobného mám od Ordinary, i s tím způsobem čištění. Takže já bych musela přidat ten druhý krok. Ale teda nepřidám, pleť má Ok :-).

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 01. února 2023 11:23

Asiatky a Korejky obzvlášť (nevím proč zrovna ony) s tou pletí strašně nadělají... by mě zajímalo, kde se to v nich vzalo.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 01. února 2023 11:27

barbucha oni si na tom zakládali myslím vždy. Už v Tajpanovi to Clavell popisuje, mě to tehdy dost zaujalo. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 01. února 2023 11:49

Gatita Úplně lehoučkej krém na obličej s SPF 50 jsem si loni koupila tenhle, Holika Holika s aloe, je fakt dobrej. Ostatně to je právě korejská značka. 

Offline Myrtila
5344 příspěvků moje polička 01. února 2023 12:14

Garfie Ona tam propaguje myslim jenom to, co sehnala v ČR, nebo sem jde dorucit. Vybavuju si, ze psala, jak to kupuje ruzne na ebay a na ruznych zahranicnich eshopech.