"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
barbucha tohle doporučovala prďola v kosmetickém vlákně, stačí 5-10 minut. Já teda pytle nemám, ale zdá se mi, že to to oční okolí hezky osvěží a vypne.
Díky! Samozřejmě si to hned koupím ![]()
Jinak jsem se zastavila v naší lékárně ještě... lékárnice se po požadavku a předvedení pytlů jala studovat seznam a pak mi doporučila nějakej výrobek kterej samozřejmě neměli, a nemají ho snad ani jinde (po studiu internetů)... a když už jsem se loučila, zahleděla se na mě pozorněji a počala šeptat: že samozřejmě nechce urazit, ale jestli bych to už nechtěla radši řešit jinak ![]()
No to dá rozum, zejtra volám na ORL. Kdyby nic jinýho, aspoň si pokecám s fešáckým vesekým doktůrkem, a za zeptání nic nedám, že jo.
Aranel Jojo restauraci U Čtyř sester mi take neustále někdo doporučuje. A mně se líbí kavárna Turistka, je to kousek od Barbory, mají dobré kafe a vyborne dorty, a něco lehčího k jidlu, moc hezky interier a pracuje tam strašně hezkej a milej kluk! Takže tam určitě ti to doporučuju!
Ještě kamarádka doporucuje Kafirnictvi.
barbucha Já se ti bála napsat, že taky pomáhá přestat pít kafe, ale pokud voláš doktůrka, tak cajk! ![]()
Já tady žiju ve strašné společnosti, všechny ty Asiatky okolo vypadají tak mladě, svěže, hubeně, žádný vrásky, v padesáti na třicet, no připadám si tu nejtlustější, nejškaredší a nejstarší, aspoň že vlasy mám blond! ![]()
Když mi minule v hospodě vysvětlovaly Korejky systém péče o pleť, musela jsem si dát panáka!
Garfie ...tak tu, prosím, piš všechny jejich tipy na krásu!![]()
![]()
Ohledně jídla(co nejí, co jí), kosmetiky, a tak...
Garfie Jj, prosím piš.
Miru Kan Bylo to docela vtipný, protože mi začala Ekvádorka (v takové větší společnosti) vyprávět, jak jí korejská kamarádka dala školení, vyházela doma věci a tak....
. Tak mi to líčila a pak se obracela na jednu Korejku po druhé a ptala se jich, co dělají ony a všechny odpovídaly stejně!! Ta Ekvádorka se pak na mě tak vítězoslavně obrátila a prý "tak vidíš!!!" ![]()
No a prý nejdůležitější je pochopitelně spánek! Druhé v pořadí je chránit se před sluncem, vždy a za všech okolností, i když nesvítí. Za třetí dvojité odlíčení. To je prý absolutní základ. Jinak existuje tzv. desetistupňový způsob péče o pleť, který Korejky dodržují (aspoň jestli jsem to správně pochopila), ale tyhle tři věci jsou nutnost.
Asi 3x jsme se ptaly, jestli se skutečně 2x odlíčí, tak prý ano.
Takže ráno vstaneš, umyješ si 2x obličej, jak jsi zvyklá, potom tonikum, pak naneseš esenci, vklepeš do pleti, poté sérum, oční krém a klasický zvlhčovací krém. Na to ještě sun block, bez ohledu jestli ho tvůj krém obsahuje nebo ne.
Večer totéž, s tím, že odlíčení by mělo být důkladnější, takže použiješ napřed odličovadlo na bázi oleje, poté na bázi vody, tonikum, použiješ speciální noční krém, který je výživnější a nedáš sun block (jasně).
Pozor! Tohle je varianta pro případ "spěchám". Pokud máš čas, ráno ještě zařadíš před esenci speciální výživovou ampuli, případně masku nebo exfoliant, ideálně aspoň 3x týdně.
Ideální složení musí obsahovat ženšen, zázvor, med, vitamín C. Ten společně s D a kolagenem musíš ještě brát v kapslích. Jíst muškátový oříšek, denně 3 datle (to je rada od Číňanek), minimum kofeinu, hodně čaje.
Doufám, že jsem na nic nezapomněla!
Garfie Paráda, děkuji.
ja jsem ted cetla v nemeckym zdroji, bohuzel se mi nedari dohledat, ale byl to lekarskej vyzkum, ze vsechny vnejsi kremy, sera atd atp maji naprosto zanedbatelny ucinek, a co hur, ze se v poslednich desetiletich hodne zhorsila citlivost pleti na obliceji a ruzny vyrazky, panc si na ni lidi furt neco placaj a spis tu ochrannou barieru narusujou.
ze nejvic vlivu ma spanek, vyziva a spf ochrana. prestat kourit, neopalovat se.
ja tomu celkem verim, ted nepouzivam v podstate nic krome vecer kremu z lekarny na konkretni problem a rano bb kremu s spf 30 a plet mam super.
jim hodne orechu (cca 100 gramu denne) a zeleniny (cca 400-500 g denne), nevazim to ale mam odhad na mnozstvi. doplnuju omega 3 a decko, zbytek mam v cajku (nechala jsem si nedavno vysetrit krev).
Lilly_Ku Já si to právě docela myslím taky, mám odjakživa pocit, že čím víc se pleti věnuju, tím je to horší...dost mě ten korejský přístup překvapil. Ale musím přiznat, že pleť mají všechny hezkou, i ve vyšším věku.
999 Myslím že spánek, důkladné odlíčení a ochranu před sluncem Korejkám určitě schválí! :-)
Garfie ...tak tu, prosím, piš všechny jejich tipy na krásu!
Ohledně jídla(co nejí, co jí), kosmetiky, a tak...
Ohledně toho jídla radši zvědavá nejsem
, stačilo, co jsem tu zahlédla na fotografiích
.
A pokud jde o ten zbytek, souhlasím s Lilly_Ku , ještě tedy sázím na genetické dispozice. Bez kofeinu si život nedokážu představit; zapomínám brát i léky, takže výživové doplňky rovněž nic pro mě; tudíž si do notýsku alibisticky poznamenávám, že tři datle denně
.
Garfie a nemají asiatky tu pěknou pleť ve vyšším věku danou geneticky? Jinak já na sobě pozoruji, že spánek a pitný režim jsou na pleť zcela zásadní. Efekty kosmetiky moc nepoznám, ale když se blbě/dobře vyspím, to vidím v zrcadle okamžitě. A čím jsem starší, tím více.
Garfie To určitě, spíš by mě zajímalo to dvojité odlíčeni :-).
Fleur Js se zaradovala, že s těma Korejkama aspoň něco sdílím :-). Minimálně 3 datle denně :-).
Já jsem teda na to všemožne patláni lina, ale když se přinutím, vždy je to výrazně lepší, poznám to v řádu dní. Navíc když mám dehydratovanou pleť, má sklony k všemožnemu akné, a na to jsem přišla už ve 25, že bez hydratace to nepůjde, i když na první pohled to tak vůbec nevypadá.
Co mi prospělo hodně, přestat se prakticky líčit, to jsem během covidu poznala hned, já se té kůži ulevilo a to o jsem i předtím používala už jen BB krémy místo makeupu.
Garfie
to radsi zustanu stara a vrascita![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.