999 Já myslím, že jsi to vyřešila ideálně! :-) Jinak já takhle tetě k narozeninám vyráběla balíček z těch diapotravin, co mívají v kdejakém supermarketu. Je tam pochopitelně spousta normálních věcí, ale i pár, co se dá považovat za luxusnější.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Taký začínajúci diabetik je opatrný, ale pokrocily, ako moji rodičia, tým je to už jedno. Otec ma heslo, že dialyza mu vytrie z krvi všetko a mama ma veľmi rýchly metabolizmus. Navyše primárka transplantacneho oddelenia, potom ako otec znova po transplantacii začal chodiť na dialyzu, mu povedal a, že môže jesť všetko. A on sa toho drží.
Kokoska V M&S, na stránkách ho nemůžu najít, něco na tenhle způsob, ale s kytičkama. Na chalupu se jí to bude hodit.
999 No ale to je moc hezký!
Karja Je :-). Navíc i to baleni s mašličkou je takový dárkový.
999 dobry napad, dekuju!
continuity rekla bych, ze u tech uzenin (i kvalitnich) bude problem sul.
999 ježiš, ty včelky chci!
999 Tý jo, škoda že jsem tohle včelkové prostírání neviděla dřív! To by byl býval pěkný dárek pro tchána na chatu, akorát teď, když mu ty včely uletěly, by to bylo netaktní :o) Ale líbí se mi.
Lama_z_Lana už je ta diskuze jinde, ale mě přijde, že je hrozný GAP mezi tím, co se teoreticky vyžaduje jako strava vhodná pro diabetiky, a tim co jsou lidi, kteří onemocní třeba v 75+ schopni reálně dodržovat.
Protože, pokud onemocněli cukrovkou, většinou se nestravovali superacionalne ani předtím. Ono se pak klidně stane, že babča, které příbuzenstvo zakáže i blbou šunku, zlomí hůl nad vším a nakonec fidorku zapíjí slazenym kafem. Nebo pak jí na chuť ty "dia" potraviny, což je často odpad největší, běžně slazený fruktózou. Takže babička si nedá sušené švestky, ale dia sušenky, což je ve výsledku kontraproduktivní.
continuity slazeny to byvalo aspartamem, zlata fruktoza.
Kokoska já si kupovala nějaké fruktozové, cukrovku nemám, ale hrozně mi to chutnalo. To se ještě nemluvilo o tom, že je to taky problém.
Omlouvám se, ale jak se tu řešily ty daně... Nevíte někdo, jak se odepisujou ty dobročinný dary? Asi ne celý, ale jen nějaký procento, ne?
Já musím dělat daňový přiznání ještě k normálnímu platu, s čímž mi vždycky laskavě pomohla personalistka, ta suma se tam prostě přičte v určitým políčku a vono se to samo dopočítá, to bylo celkem jednoduchý... ale za poslední rok jsem nashromáždila několik potvrzení o daru a nevím kam s tím a pochybuju že to bude znát personalistka. Jako kdyby to mělo bejt zanedbatelný procento tak se na to radši vykašlu, nejde o statisíce... Ale jsem si řekla že za zeptání nic nedám, no. Vlastně by to mohlo bejt to samý políčko jak se odepisovala hypotéka resp. úroky? Nebo ne?
Máte někdo hedvábný polštář? Pomáhá to pleti, vlasům a šily jste nebo kupovaly?
Od určitě délky se mi dělají dredy u krku, plus mám vlasy poměrně vysušené, o pleti nemluvě, tak jestli se to vyplatí.
Nechala bych si ho i ušít, ty hotové jsou pro mě už hodně drahé a chtěla bych dva kusy, ale nedokázala jsem rozklíčovat, jaký typ hedvábí by byl na ten polštář vhodný (aby se dal prát v pračce hlavně).
barbucha je to úplně stejné, všechna ty potvrzení sečteš a vpises do toho polička, kde se vpisují dary. Letos jsem to ještě nedělala, tak nevím číslo řádku, ale je to samostatný řádek, ne hypotéka. Dají se odečíst i dary, na které nemáš potvrzení, jen výpis z účtu, pokud to šlo na některý z těch sbírkových účtů, hlavně teda UA ambasádu. Odečítá se ze základu daně, takže efektívně je dan nižší o 15% té částky.
https://www.grantex.cz/blog/docasne-zmeny-u-poskytnutych-daru
barbucha Uvedeš tam celou sumu darů, což ti sníží daňový základ, ze kterého se pak počítá ta 15% daň, tak se ti reálně výše daně sníží cca o 15% z celkové sumy darů. Zároveň u tebe jako u fyzické osoby musí být celková suma darů aspoň 1000,- Kč.
Uvádíš to do třetího oddílu (nezdanitelné části základu daně) na řádek 46 - hodnota bezúplatných plnění.
continuity Jsem to nakonec s dary na UA ambasádu řešila tak, že jsem si vytiskla vždycky potvrzení o té konkrétní transakci, všechny relevantní údaje tam myslím jsou.
Asi spíš padakové hedvábí než šantung, ten má uzlíky.
Co mám hedvábného, tak se nerado pere všechno sakumprask.
Jsem zvědavá, kdo co poradí.
V cgm skupině mají povlaky z hedvábného saténu. Nestačil by ti nějaký saténový šátek, kterým bys ty vlasy podvázala nahoru? Ten satén může být i polyester, ale ne bavlna.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.