monis až se dostaneš na alergolgii, tak ti udělají testy, na předloktí ti dají kapičky s alergeny, propíchají jehličkou a zjistí reakci. Ale začala bych u obvodního, může ti napsat lepší léky než fenistil, než se dostaneš na alergo, tak to trvá. A ty testy se dělají na podzim. Vypozorovat to může být těžké, můžeš mít zkříženou alergii třeba.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
monis No, objednej se na alergologii, žádanku nepotřebuješ, oni tě stejně objednají tak za půl roku. Testy se můžou dělat z krve, nebo vpichové na kůži.
Jo a teda mně jednou takhle naskákaly svědivé červené fleky po celém těle, tak mi na to obvodní ani nic nepředepsal a poslal mě na kožní, kde mi teda dali nějaký silnější sajrajt než jsou volně prodejná antihistaminika.
A teda stejně jsem ani po vyšetření na alergologii nezjistila, z čeho to mohlo být, protože na všechny nejobvyklejší alergeny mě testovali a nic.
monis Byla jsem teď s tátou a brali mu na odhalení asi dvě zkumavky krve, nemusel být na lačno a výsledky do týdne. Jeho poslala praktická, teda.
Evaeva díky za info s tím podzimem, to je nejvyšší čas se objednat teda
Díky i ostatním za odpovědi.
euridike chocolatier Jakub Vobořil má skvělý nugát! Není tak mastný jako Janek a je fakt top. Odpovídají tomu i ceny, ale tak jednou za čas, žejo.. :)
monis ode mne tedy žádanku na alergologii chtěli, bylo to před měsícem, čekala jsem přes půl roku. Týden předem volala sestra a ještě jednou připomínala tu žádanku.
bram na ten se teda kouknu. Já jednou koupila ten od janka a jako nebyl špatnej - ale jak píšeš dost mastnej a říkala jsem si, jak by vypadal v létě..já ho přinesla do práce v zimě v době covidový a to nám přišel dost k chuti. Jinak mě jankova profukce moc neoslovila..
Koupila jsem si kolektivní řasenku Clinique. Je skvělá, ale čím ji odličujete? Používám dvoufázový odličovač Nivea, ale s ní nehne, spíš ji oddrolí. ![]()
Lamicka Nevím, která je kolektivní. Já od Clinuque leta letoucí používám smývatelnou vlažnou vodou. Krásně to z řas sjede dolů. A teď už mají myslím dvě takové.
notna Prosim Tě, které to jsou?
černá káva A ještě tahle https://www.clinique.cz/product/1592/58211/makeup/lash-powertm-mascara-long-wearing-formula?shade=Black_Onyx
Ta High Impact Curling se už asi nevyrabí. Už jsem jí nesehnala v obchodě. Byla jsem s ní spokojená. Ale zásoba už dochází. Tak kdyby měl někdo zkušenost s Lash Power nebo se Zero Gravity, budu ráda.
Ounz tohle tě osloví. Doporučuju ještě na cestu do ruky jednu mandarinkovou pralinku s yuzu. Jako ty návštěvy Chodova se v poslední době fakt vyplatí ![]()
bram no koukala jsem, že jsou jen na chodivě a to mám fakt z ruky, eshop to jisti ![]()
notna Děkuju Ti moc.
notna ja mam lash power a zkousela jsem ve sprse odlicovaci gel a vysla jsem ven jak panda :)) treba jsem jen nesikovna :)
Lamicka no protoze ona se odlicuje jen horkou vodou
ja jsem s ni spokojena moc, prave proto ze nic na odliceni nepotrebuju (makeup nepouzivam)
Ta High Impact Curling se už asi nevyrabí.
Já používám High Impact - rovnou. A drží teda fest, obyčejnej odličovací gel/pěna s tím nehne, musím to sundat clinique dryákem což mě moc netěší, páč nemám ráda olej na oči. Ještě tak když se drhnu exfoliačním gelem (Nuxe), co má v sobě takový ty zrníčka, tak to vlastně odstraní mechanicky.
Na druhou stranu je dobře, že ta řasenka tak drží. Ani člověk nepotřebuje voděodolnou (ta waterproof clinique už pak nejde sundat vůbec ničím snad
).
viktorka_od splavu aha, to je nějaký zázrak :)) zkusím, díky :)
Lamicka S lash power nemám zkušenost. Ta moje osvědčená Impact Curling jde krásně teplou vodou dolů a nerozmazává se. Zůstává v celku, jen z těch řas hezky sjede dolů.
barbucha Právě takovému drastickému sundávání se chci vyhnout. Když jsem někdy měla jinou řasenku a musela odličovat, bylo to na kvalitě řas poznat.
Jestli ta jejich inovace bude k horšímu, tak teda budu pěkně naštvaná!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje