"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline continuity
41788 příspěvků moje polička 08. května 2023 19:18

Máte někdo zkušenosti s reklamacemi na Zalando lounge?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. května 2023 22:00

continuity ja iba reklamaciu nespravneho tovaru. Na jesen som objednala keen sandale pre deti, jedny z nich prisli v inej farbe (ale v spravnej krabici). Napisala som im a ponukli mi dalsiu tusim 50(?)% zlavu ak si ich necham alebo poslat spat a vratenie penazi. Tak som si ich nechala a syn dufam nebude protestovat proti cervenej farbe, za tie prachy

Offline continuity
41788 příspěvků moje polička 08. května 2023 22:08

Mrakoplas no uvidím. na obou batozich Samsonite, co jsem koupila dětem k Vánocům, se trepi popruhy. Zkusím tam napsat a uvidíme. Bylo to dost peněz i s tou slevou na to, aby vydrželi pět měsíců. A to je nenosí moc. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. května 2023 22:12

continuity no to je naozaj dost kratko a este ked sa trepia oba, tak je to zjavna chyba vyrobku. Drzim palce, napis potom ako si dopadla.

Online RoSa
9966 příspěvků moje polička 09. května 2023 07:48

jak jsem se tady ptala, komu předává německá logistická společnost Hermes v CZ zásilky, tak pro info:

prej si to mám vyzvednout v BOREHAMWOOD SERVICE CENTRE (region Londýn) ... posíláno to bylo z Rheinland-Pfalz a mělo to jít do Prahy

"Your package has arrived at a nearby pick-up point. Please pick it up soon to avoid being returned."

.... zase nezklamali... ... to tam fakt pracujou jen samý idioti?!

Online RoSa
9966 příspěvků moje polička 10. května 2023 09:01

a jeden blbej:

může státní správa (FÚ) používat pro komunikaci s čistě fyzickou osobou datovou schránku této osoby, ale založenou pro roli podnikající FO (OSVČ)?? dneska mi do ní přišel výměr k dani z nemovitostí

já se jako fyzická osoba té datovce bránim, nechci to... všechny, co mám, jsou založený jen z donucení (OSVČ, s.r.o., SVJ)

Offline continuity
41788 příspěvků moje polička 10. května 2023 09:03

RoSa měli by to rozlišovat. Když to preberes, je to ale doručené. 

Offline notna
9141 příspěvků moje polička 10. května 2023 09:19

RoSa Správně mají ty datovky rozlišovat. Z praxe vím, že to nefunguje. Chodí soukromé věci na datovku OSVČ a obráceně. Zajímal by mě na to taky nějaký erudovaný právní názor.

Když se trefí se správnou osobou,  jen spletou datovku, tak je to dobrý.  Ale mně už dvakrát přistálo ve schránce psaní od soudu určené úplně někomu jinému. Vždycky někdo jiný a jiná věc. A jako obě věci docela závažné a navázané na termíny. Jsem to poslala zpět. Ale nevím, kolik lidí to udělá. Momentálně řeším taky něco se soudem a je mi z toho docela uzko, jestli mi bude vše doručeno, jak má.

A minulý týden jsem měla v datovce tři dokumenty určené pro mě a k tomu připojený další úplně někoho jiného, od VZP. S úředníci, která to posílala, jsem ten den mluvila osobně, řekla jsem jí to a ani se neomluvila a ani nepodekovala za upozornění.

Offline continuity
41788 příspěvků moje polička 10. května 2023 09:43

notnacela ta digitalizace je naprostá katastrofa. 

Online RoSa
9966 příspěvků moje polička 10. května 2023 09:47
Reakce na continuity:

RoSa měli by to rozlišovat. Když to preberes, je to ale doručené. 

​tak jsem tu zprávu otevřela, no... jinak bych se to nedozvěděla, že dorazila... ale nějakého potvrzení o přijetí jsem si nevšimla

mám jim to poslat zpátky? nebo odpovědět, že si to nepřeju?

Online RoSa
9966 příspěvků moje polička 10. května 2023 09:48
Reakce na continuity:

notnacela ta digitalizace je naprostá katastrofa. 

​protože to dělá Česká pošta!

Offline Anaj
193 příspěvků moje polička 10. května 2023 09:53
Reakce na RoSa:

​tak jsem tu zprávu otevřela, no... jinak bych se to nedozvěděla, že dorazila... ale nějakého potvrzení o přijetí jsem si nevšimla

mám jim to poslat zpátky? nebo odpovědět, že si to nepřeju?

​Taky mi dnes přišlo něco soukromého do schránky OSVČ. Docela ráda bych věděla, kde si smysluplně stěžovat na tu nedotaženou digitalizaci a problémy s tím spojené, aby to třeba vyvolalo nějakou snahu o řešení a změnu. Zatím jsme napsala tomu, kdo mi to poslal, že si má zjednat pořádek. Nic moc řešení, no

Jinak potvrzení o doručení tam vznikne automaticky tím, že zprávu otevřeš (nebo stáhneš?), myslím, že dokument se jmenuje Doručenka, a u data otevření dokumentu se  píše Přihlásila se oprávněná osoba ve smyslu paragrafu 8 (....) Datová zpráva je nyní doručena. 

Online RoSa
9966 příspěvků moje polička 10. května 2023 10:27

Anaj jo, odepsala jsem jim velmi slušně, že se zřejmě jedná o omyl a FO/rč, které píšou, není držitelem žádné datové schránky...

možná by to mohla uchopit razorblade - jestli se to teda nemíjí s jejím tématickým záběrem

Offline continuity
41788 příspěvků moje polička 10. května 2023 10:34

RoSa no právě. Toto je pochybení konkrétní úřednice, ale děje se to tak často, že to je prostě blbě. 

Jinak bych řekla, že česká pošta dělá to, jaké má zadání. Datové zprávy mezi právnickými osobami jsou vcelku drahé a ještě mě dost dere ta krátká úložná doba. Za tři měsíce se neukonci ani některé řízení. 

Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 10. května 2023 15:43

S těma datovkama - stěžovala bych si u konkrétní úřednice, případně jejího nadřízeného, je to lidská chyba.  Jestli se to děje často, tak mě akorát napadá, že to může být nějakým uživatelsky nepřívětivým vyhledáváním v seznamu datových schránek

Smysluplně se dá stěžovat u Digitální a informační agentury, což je nově vzniklý úřad pro digitalizaci, který má datové schránky v kompetenci.

Online RoSa
9966 příspěvků moje polička 10. května 2023 16:30

pilgrim tak, asi před hodinou mi volala ta paní z FÚ a snažila se mi vysvětlit, že je to uplně jedno, že prý i jako OSVČ jsem furt ta osoba s r.č. ... že jiné by to bylo u s.r.o., tam ta fyzická shoda není...

co na to říct? jsem se jí ptala, jestli na to mají nějaký právní výklad / pokyn šetřit papír a poštovné? ... a nic, prostě je to takhle... osvč a rč je stejná osoba... že je to uplně jiný subjekt (daňový!!!) se mi nepodařilo jí vysvětlit...

a prý mě tam takhle v tom seznamu datovek mají s rodným číslem; ale při žádosti o náhradní přístupové heslo na CzechPointu paní pošťačce podle mého r.č. v seznamu nic nevylezlo, musela jsem hledat ičo, aby mě v něm našla...

jo vlastně: ještě mi paní z FÚ nabídla, že jestli mi to vadí, tak mi to příště pošle mailem!!

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 10. května 2023 17:04

RoSa mne jako ciste soukrome osobe to do datovky chodi, manzelovi do schranky na ICO ne. Ted si zalozil soukromou a neprislo mu taky jeste nic, nas tunta na financku, se kterym uz jsem se parkrat dostala do konfliktu, asi jeste neprisel na to, ze ta datovka existuje. Neprisla ani klasicka slozenka, ani mail.

Online RoSa
9966 příspěvků moje polička 10. května 2023 17:10

Kokoska tohle byl FÚ Benešov... Praha mi poslala obálku se složenkami i na mé nemovitosti jinde po republice.... jen ten Benešov si to hraje solo... ale digitální pokrok kvete v regionech!

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 10. května 2023 17:12

Mne posila FU Jihlava bez problemu, asi to zas bude o lidech, jako vsechno.

Offline continuity
41788 příspěvků moje polička 10. května 2023 20:06

RoSa snad nechceš, aby vaňa na finančaku uznala svůj omyl?

To je nejvíc neomylný úřad v tomto vesmíru. Co mi všechno uz zkonili, radši nemluvit.