Antje Jj, já si myslim, že by měla být doma. Ale kdo chce kam, pomožte mu tam:-D. Ted měla na DPP to plánování práce hodně volné. Tak děkuji, já jí to nějak předložim a at se rozhodne. Ale asi mě z ní picne, minulý rok měla ty dohody, bez podepsaného prohlášení k dani, bez podání danového přiznání letos. Mě to vůbec nenapadlo se jí nějak ptát, já jsem měla zaměstnavatele stát, takže na něj jsem se mohla spolehnout, její zaměstnavatel je velký, myslela jsem, že tuhle péči o zaměstnance dělá uplně automaticky.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Karja proč myslíš, že by měla být doma,? Já myslím, že je super , že chce pracovat a je zdravá.
Dneska mám teda hodně blbej dotaz :-). Včera jsem na ulici viděla ženu v šatech, který se mi moc líbily. Než jsem se jí stačila zeptat, odkud jsou, nastoupila do tramvaje. Zkusím to, třeba je někdo někde viděl :-). Tmavě šedé, košilové, midi dělka, sukně se rozšiřovala. A nejdůležitější poznávací znamení - dole na sukni byla bordura, tak 15 - 20 cm. Byla plastická, jako by tam byly našité plisované (nařasené) vzory, něco jako kytky. Vše ve stejné barvě. Jestli mi je CML najde, budu vděčná :-). Doufám teda, že nebyly třeba od Diora :-).
Ona si na zdravotní stav, únavu neustále stěžuje, kvůli práci přechází nemoce, není to jako nějak aktivní důchodkyně. Nehledě, že co napracuje, to jakoby odnese doma můj táta, tím že má víc práce doma, tím že vnoučata při nemocech odhlídá on atd. atd. Ale je to jejich věc, jen na to mám svůj názor.
Karja mě taky přijde fajn, že chce pracovat. Přecházení nemocí je jiná věc, ale to by byl lepší ten HPP, může si přece vzít normální nemocenskou.
Evaeva no, taky jsem nečekala až takovou cifru, ale co se dá dělat, jak jde o zdraví, tak by člověk šetřit neměl, holt si odepřu jiné věci. ![]()
continuity jako, že bych počkala do prosince, nechala si dát jednu/dvě dávky a pak v dalším roce tu třetí? Respektive bych nemusela čekat do prosince, poslední dávka je s odstupem nekolik měsíců, tak by to šlo zahájit třeba v říjnu. To mě teda nenapadlo.
Jen teda ten doktor říkal něco v tom smyslu, že je dobré to naočkovat co nejdřív po té konizaci (jdu tam za 14 dní na kontrolu, tak by mi tam rovnou dali tu první dávku).
Monulinecenka to ockovaci schema je 1.davka, za 2 mesice 2. davka a za 6m po druhy davce je ta 3., takze ti to vyjde tak jako tak, ze bys vycerpala prispevek v obou letech. Ale palka je to poradna, nechapu moc proc neni vetsi prispevek, kdyz je to uz hrazeny z pojisteni jinak.
Evaeva Jj, no jo, jenže to ona nikdy neudělá, neschopenku měla na covid co si pamatuju za x let. Takhle z pohledu bez souvislostí to zní samozřejmě fajn.
Děkuji ale za ty podněty k HPP, DPP;-)
711990 třeba moje pojišťovna tohle vůbec nerozlišuje. Dostanu 500 na rok na všechno a je jedno, jestli to využiju na očkování nebo cvičení.
Monulinecenka ještě je tu možnost, pokud ty nebo někdo v rodině máte nějaké ty benefity, nechat se naočkovat v očkovacím centru a část zaplatit tak. Na pojišťovnu to můžeš poslat stejně.
Karja mně to bylo samozřejmě jasný. Já mám ale pocit, že lidi v důchodu hrozně degenerují:), pokud to nejsou takové ty činorodé typy se spoustou koníčků a plným programem.
Evaeva To asi záleží na hodně faktorech, a ne vždy je pokračování v práci účinným bojem proti degeneraci:-D
Evaeva aha, tak moje (OZP) ma tyhle veci zvlast, mam tam na rok 1000Kc na dentalni hygienu(proplati 50% ceny, max tech 1000), 1000Kc na ockovani(proplati cenu ockovani, max ten litr), 500 na ockovani proti chripce, 1000Kc na sportovni aktivity pro deti (proplati 50% z ceny kurzu/preplatnyho), 500 na sportovni aktivity pro dospely(proplati 50% ceny kurzu/permanentky), pak je tam 1500 pro tehotny(jde pouzit na screening,vitaminy nebo sluzby), 1500 pro novorozence(ockovani nebo monitor dechu). A pak zbytek mam v tzv. kreditech kde si muzu vybrat, co z nich chci uhradit a tam je vic kategorii, treba prispevek na prilbu, na detsky tabory, na masaze, na ultrazvuk prsu. Jeste je tam x kategorii co sem vynechala, nejaky prevence a prispevky na obezni deti a ruzny specialni diety. Ty kredity ziskavas kazdej rok cca 200kreditu=korun na osobu, ale muzes si je prevadet mezi sebou, takze treba dospely to poslete na dite a to pak ma vic kreditu na uhradu, plus jako darce krve mam extra 1000 kreditu rocne a jeste dalsi muzes dostat za absolvovani preventivnich prohlidek. Takze treba letos jsem cerpala 1000 prispevek na ockovani, 2200 prispevek na novou helmu, za mesic si necham proplatit dentalni hygienu a jeste budu cerpat na podzim tu chripku. Totez u Tondy, tomu ted necham proplatit ockovani proti zloutence, ale mrzi me, ze se na nej nevztahuje ten prispevek na chripku. Mimochodem, jeste vloni ta dentalni hygiena byla hrazena 2x rocne.
Monulinecenka přesně jak píše continuity, využij příspěvku pojišťovny a vychytej si dávky, abys je rozložila do 2 let. Já se očkovala nedávno a přesně takto to udělala, dokonce po domluvě s doktorem protáhnu třetí dávku tak, aby byl zase příspěvek, takže budu mít od pojišťovny 3x2000,-, to už je ta celková cena jinde. Nechala jsem si nabrat HPV typizaci, dozvěděla jsem se, že některé časté high-risk kmeny (na které funguje očkování) zatím nemám, tak proč to pokoušet... (jo, a let mi je.. no moc...
) Ale tím nic neříkám o tom, jak se to má s konizací, tohle nevím..
711990 oni to nějak dost seskrtali a zkonkretizovali než bylo driv, ale taky mě potěšilo, ze mi proplatili celkem 5 tisíc za očkováni obou dětí
Potrefenáhusa jj docela dost toho skrtli, ale porad se mi dari docela dost si toho nechat proplacet:D minimalne uz treti rok po sobe mam prispevek na novou helmu![]()
711990 jo, OZP má muž, ale neumí s tím tak dobře pracovat, ty hygieny mu vždycky uniknout a tak
Ale na těhotenství jsem dostala 3000 a to samé mám snad i na novorozeně (to za něj neutratím, nevím za co
).Ty příspěvky můžu využít na x věcí, ne jen co jsem psala,ale je to jen 500, děti mají 1000.
Evaeva to máme dvakrát očkování proti rotavirum à 2000,- a mas to v kapse...
Potrefenáhusa to ale za dva jeho života měsíce nestihnu ![]()
Evaeva to se ockuje hned v sestinedeli ne?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje