Nedávno jsem tady psala dotaz, co mám dělat, když mi minula pronajimatelka bytu mlži ohledně vyúčtování. Pak, že chce doplatit zálohy, kdy už jsem tam nebydlela..tak jen hlásím, že mi už poslala přeplatek. Poté, co jsem ji napsala, že jsem vec řešila s právníkem (opravdu jsem to s ním řešila) a že v případě nejasnosti se na něj může obrátit. ![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Díky, to naložení náušnic do lihu přinejmenším ničemu neuškodí. :) Já jsem tu část, která se protahuje náušnicovou dírkou, potřela lékárenskou vazelínou, že by mohla projít snadněji a bezbolestně, ale moc to tedy nepomohlo.
tv tak super, škoda, že až toto musí být řešení, zvlášť když byly jinak normání/pěkné vztahy.
Vzpomněla jsem si jak jsem se stěhovala za zahraničí do česka a taky mi mělo přijít dodatečně vyúčtování za teplo a vrátit co zbyde z kauce.. no už jsem o domácích nikdy neslyšela.
A třeba bude někdo umět poradit: jaké je místo k žití Havlíčkův Brod?
bublifuk no pěkné vztahy..já plnila veškeré povinnosti, platby, úklidy, nedoplatky...ona vlastně nemusela nic řešit. Už při přeplatku elektřiny, který byl na podzim, mi to oddalovala a poslala až při předání bytu(konec listopadu), i když u sebe měla kauci..takže tak.![]()
Prosím vás, dítě píše sloh a vypráví příběh z výletu, kde byla se mnou a ségrou. A používá 1. osobu množného čísla. Z kontextu není jasné, jestli je "vypravěč" žena nebo muž, ale jinak je to zřejmé.
Má v minulém čase sloves používat příponu -li nebo -ly. ?
Jak je to správně?
continuity je to žena, vy dvě také ženy, tak -ly.
Samozřejmě že mám ručník s sebou. A dělám osvětu na Moravě, kde někteří o ručníkovem dní neslyšeli.![]()
No, kdybych dlouho nepsala, tak tu v Kroměříži máme ty zahrady.... A pávy...
bublifuk dlouha leta jsem zila ve vedlejsim meste, ale o Brode toho vlastne moc nevim. Mesto jako takove mi moc zajimave neprijde a interna v nemocnici nema moc dobrou povest, ale vubec netusim, jakou maji treba uroven sluzby, skoly atd. To jsem pomohla, co?
continuity Pokud někde uvádí, že jste to byly vy tři, tak ypsilon. Pokud to v textu nikde není řečeno, tak měkké i.
Sweet Potato první věta je: Jsem se svojí sestrou a mamkou v Mnichově. Dále už jede zamlčený podmět nebo jak tomu říkáte v češtině: vešli jsme, byli jsme.
Kokoska nahodou, ze nemocnice nema dobrou povest je dobre vedet. Akorat u me hrozi ze bych se mohla dostat do nachodske nemocnice, která tu už padla ve zcela nelichotivých souvislostech, tak to asi nebude az takový rozdíl ![]()
continuity tvrdy, tim prave das najevo ze vypravec je taky zena. Kdybys psala -i, indikujes tim padem ze vypravec je muz.
continuity asi bych ji poradila v nejake vete dat najevo, ze to pise jako ona a pokracovat s y. Ucitelka to asi bude brat jako jeji zazitky, ne?
bublifuk no, je tam taky blazinec ![]()
continuity po téhle první větě bych psala y.
Díky všem, už to přepisuje.
Mha My teda ani na Vysočině nevíme o ručníkovém dni.
bublifuk Já bydlím nedaleko. Já nevím. Jako ty vedlejší města, Humpolec, Jihlava, Žďár nad Sázavou se mi líbí, přijde mi tam dost práce, zábava, kultura, slušná občanská vybavennost I když je tam poměrně delší a ošklivější zima (fakt jako!!). V Brodě tak hrozná zima není:-D. Nemocnice není tak špatná, řekla bych že v porovnání s běžnými okresními nemocnicemi i dobrá. Jako my to město máme spádové, ale nejezdím tam, protože je tam na pohyb autem tak jako všechno roztrkane i je tam docela hustý provoz (ale to je jakoby takový hlavní tah, tam pěší téměř nechodí). Školy aspoň za mě měly dobrou pověst, ty střední byly kvalitní. Uvažuješ i o jiných městech? Kdybys chtěla můžu napsat spolužačce, co se tam přestěhovala a žije tam už x let. Jako přijde mi, že ona tam spokojená je, je to singl holka, dostupnost školek taky neřeší;-)
continuity Tak v tom případě samozřejmě -y.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje