"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline barbucha blogger
35173 příspěvků moje polička 22. května 2023 14:11

999 

Tak to bude fakt ta druhá. Se mi zdálo při nákupu, že se obalem trochu liší...přičemž mezi zuby drceno: zas...ý inovace, schválně abych to nemohla najít!

Offline monr
74 příspěvků moje polička 22. května 2023 14:35

999 ďakujem, snáď im to časom prepne, a budú si vychutnávať presne tie dobré veci :)

Karoleena vďaka.

minule mi spomínali u detského gastro, že majú ohromný nárast celiakie u detí, verím, že sa tá ponuka jedál stále bude zlepšovať.

Offline brrr
12153 příspěvků moje polička 22. května 2023 18:16

Neumíte to někdo odemknout? Děkuju moc

https://www.respekt.cz/tydenik/2023/21/cekarna-nymburk

Offline Monulinecenka
409 příspěvků moje polička 23. května 2023 09:30

Prosím Vás, nemáte někdo náhodou zkušenost s očkováním proti rakovině děložního čípku po prodělané konizaci? Lékař mi to po zákroku doporučil, na internetu jsem našla nějaké zmínky, že je to vhodné, ale přiznám se, že bych ráda nějaká čísla, prostě jak moc je to účinné. Účinnost jsem našla jen u mládeže před zahájením sex.života. Tak jestli to za ty peníze stojí (v mém věku už pojišťovna nic nehradí a částka to pro mě není malá). Díky.

Offline continuity
41789 příspěvků moje polička 23. května 2023 09:45

Monulinecenka k účinnosti se nevyjádřim, ale některé pojišťovny dávají alespoň příspěvek na očkování obecně, ten pak lze taky využít. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. května 2023 09:45

Monulinecenka Kamaradka byla ted nedavno, po konizaci je cca 10 let a ma dve deti. Taky to resila a nakonec do toho sla. Ale nejaka data nebo tak jsme neprobiraly. 

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 23. května 2023 09:55

brrr Odemčeno tady

Tos mi zároveň připomněla, že tam musím někdy zajít!

Offline 711990
18274 příspěvků moje polička 23. května 2023 09:55

Monulinecenka ja jsem to resila, na konizaci jsem byla predloni, HPV pozitivni, ale ja jsem ockovana byla uz tou prvni vakcinou a tim padem me ochranila proti tem zakladnim kmenum, takze jsme se shodli, ze druha by ted asi nemela smysl, ale kdybych nebyla vubec, tak bych sla, i kdyz cenove je to velka zatez. (Rozhodne mi prijde ze to ma vetsi smysl nez nejakej gel co mi doporucila puvodni doktorka, co stoji skoro jak to ockovani a nema absolutne zadny prokazatelny ucinky a neni ani registrovanej jako lek.)

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 23. května 2023 10:07

z jiného soudku. Lze u zaměstnavatele mít uzavřené během jednoho kalendářního roku dvakrát DPP? Měla jsem za to, že DPP je prostě omezeno 300hodinami ročně.  To je blbost ne, nebo se to takhle běžně obchází?

Problem vyřešen, tázající se si spletl HPP a DPP...tvl. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. května 2023 10:33

Monulinecenka zrovna nedávno jsem četla, že to očkování doporučují ženám snad až do 45. Ideální je před zahájením sex. života, ale lepší později než vůbec. Ani nevím, kolik to teď stojí? Určitě dost. 

Offline Monulinecenka
409 příspěvků moje polička 23. května 2023 11:04

continuity Jo, už jsem se dívala, kdybych měla do 30 let, tak mi dá pojišťovna 4.000,-Kč, jelikož je mi lehce přes tak aspoň 1.000,-, tak aspoň něco.

Offline Monulinecenka
409 příspěvků moje polička 23. května 2023 11:13

Jos Já se jsem teď náhodou zjistila, že je očkovaná i tchyně. měla nějaké gyn.problémy (a stále má) a taky jí to po jedné operaci nabídli, tak šla. Přiznám se, že mě vůbec nenapalo se jí na to zeptat, jelikož je už 50 plus, tak mě fakt nenapadlo, že by jí to taky nabídli (shodou okolností na té konizaci se mnou byla i další paní, měla něco málo pod 50 a té to doktor právě ani nenabídl)

711990 Já právě očkovaná nikdy nebyla, sice jsem byla ve správném věku, když se s tím u nás vůbec začínalo, ale rodiče tomu asi moc nevěřili, když to byla novinka. Jinou varinatu mi teda lékař nenabídl, a rovnou zmínil, že chápe, pokud nebudu chtít, vzhledem k tomu, co co stojí (říkal, že většina žen, co to odmítly tak bylo z důvodu peněz). 

Evaeva Teď mi taky partner našel nějaké další info a fakt se to doporučuje do těch 45 let, tak bych řekla, že smysl to mít bude. Jinak cena se bude různě trochu lišit i podle toho, kde si kolik berou za aplikaci. Tam, kde teď chodím a kde mi i prováděli tu konizaci mají 3 dávky za necelých 12 tisíc.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. května 2023 11:18

Monulinecenka no cena je to strašlivá. Mně to tenkrát, když se s tím začínalo, rodiče zaplatili a taky to bylo hrozná částka. 

Offline continuity
41789 příspěvků moje polička 23. května 2023 11:21

Monulinecenka někdy ještě pomůže si to rozložit do dvou kalendarnich let, protože v tom dalším roce jsou zas nové příspěvky.  

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 23. května 2023 11:23

Sice se mnou nikdo moc nediskutuje, ale třeba začne. Jako důchodce, co je výhodnější/lepší pracovat na DPČ nebo HPP? Mamka aktuálně žádnou smluvou nemá, je v důchodu a měla podepsat DPČ, ted jí nabízí HPP na poloviční úvazek. Já jsem taková jako spíš držet se vždy při zdi,na hpp už bych nešla (ačkoliv by jí naběhla dovolená, odměny, stravenky...).bylo by to pro mě takové závazné, jakože "musim" to odpracovat ten měsíc, když jsem nemocná musim řešit doktory, je tam výpovědní doba...Ani moc nevím, co tím ten zaměstnavatel sleduje? jakože jí bude mít víc jistou je to pro něj asi i finančně výhodnější kvůli odvodům? Finančně to vyjde mamku dost podobně, samozřejmě ty benefity jí to trochu navýší, kdyby byla na hpp. Ale nevim no, v souvislosti s jejím věkem, tím pracovním zápřahem mi to přijde takové už pitomé. Ale budu ráda za nějaké relevantní příspěvky.

Offline Antje
příspěvků moje polička 23. května 2023 11:42

Karja HPP mas lepsi, to se az divim ze ji to nabizeji! Mas nemocenskou, dovolenou...vypovedni doba by i u DPC mela byt aspon 2 tydny predem.vazne se divim, u nas by duchodkyne HPP nedostala.

v supermarketech a nejen tam dostsnou DPP a po 300 hodinach nazdar.

Offline 4n4
250 příspěvků moje polička 23. května 2023 11:46

Karja Vlastně jsi to shrnula sama, u HPP do práce chodit musí, u DPČ je to dle domluvy. V poměrně blízké době se ale bude měnit zákoník práce a i u dohod bude vznikat nárok na dovolenou, směny budou muset být předem plánované. U pracovního poměru výpovědní lhůta 2 měsíce, u DPČ 14 dní. 

U pracovního poměru u sníženého úvazku můžou na maminku (jako na kategorii 55+) uplatňovat slevu na sociálním pojištění, ne každý zaměstnavatel ale do toho šel. 

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 23. května 2023 11:49

AntjeTěchto benefitů jsme si vědomi, ale nevím, zda jsou to nejpodstatnější v jejím případě.

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 23. května 2023 11:50

4n4 Děkuju. No já si myslim, že oni jí to HPP chtějí dát, aby ji měli takovou jistější než třeba ta sleva, ten zaměstnavatel je velký, její přímé vedoucí, co jí tu smlouvu dělá to podle mě může být jedno, jakou častku by ušetřili.

Offline Antje
příspěvků moje polička 23. května 2023 11:54

Karja jenze i DPC fo prace " musi" na planovane  smeny, tam neni rozdil.

kdyz se rozhodne skoncit , nikdo ji nebude psat acka a odvadet za ni pojisteniU nas ma HPP jennjedna hodne spolehliva psni , co tu je od zacatku firmy, ostatni jsou vdecne i za tu dohodu. Jasne ze by chtely HPP. 
S duchodci se strasne...to.

edit: ja si myslim ze kdyz je porad na jednom miste, cekaji, ze bude odvadet porad stejny vykon. Tak at ma aspon zaplacenou dovcu.