"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 25. května 2023 21:15

bublifuk Jo a poslala jsem ti SZ. Mně se docela z tehle okresních měst poblíž začala líbit Vlašim, ale sambo říkal, že ta středočeská města jsou už prostě dražší, bydlení a tak. A je fakt, že teď jak jsem sháněla práci, tak tam nebylo ani moc nabídek, přijde mi, že tam chybí takové ty velké fabriky, co třeba na Vysočině jsou a generují už víc pracovních míst, ale záleží v jakém oboru pracuješ. V tom Brodě třeba těch inzerátu ani nebylo málo, ale my to máme na denní dojizdku už celkem z ruky, tak jsem se tím nějak víc nezaobírala, jedině že by to bylo na tom správném kraji města a to zrovna nebylo:-D:-D. 

Offline notna
9141 příspěvků moje polička 25. května 2023 21:50
Reakce na Kan:

Mha My teda ani na Vysočině nevíme o ručníkovém dni.

​To je takový interní vtip mezi fanoušky sci-fi, konkrétně Stopařova průvodce po galaxii. Kdo to četl ví, o co jde. Kdo nečetl, tak mu ručník nic neřekne.

Offline monis
1607 příspěvků moje polička 25. května 2023 21:51

Karja hele, ale z těhle všech měst mi Brod přijde pocitově nejhorší. Ale přiznám se, že Brod moc neznám, i když pocházím kousek. Prostě maloměsto na Vysočině, ale bez hezké přírody, která to třeba vyvažuje v okolí toho Žďáru. Město samo k sobě moc hezké není, kromě historického naměstí a okolí. Plus dlouhodobé problémy s dopravou, to město je rozkopaný snad deset let. Ale je tam fajn bazén se slanou vodou.

bublifukale ono hrozně záleží odkud se stěhuješ a jaký plánuješ život.

Jestli jste někdo z Brodu, napište něco pozitivního

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 25. května 2023 22:00

monis Já mám ten stejný pocit, ale jak píšeš ty, není prostě ničím podložený, protože tam nějak extra nejezdím. O těch ostatních městech jsem si taky nikdy nemyslela nic moc valného, až teď jak je poznávám. Tak nechci dělat unáhlené závěry. Třeba doprava ve Žďáru mi taky přijde hrozná, ten hlavní tah přes celé mesto. A fakt mi vadí ta zima, je tam taková hnusná, v té Jihlavě a Žďáru, trvá tam každý rok asi tak 8 měsíců:-D. Ale přijde mi, není v HB náhodou nějaký jakože ,,park,, co se line centrem a využívají to pěší? Jakože když jdeš někam kus přes město, tak nemusíš jít ty trasy kolem silnic?. A ta sportoviště jsou prý moc hezká. Jo a zapomněly jsme, že je tam vlaková trat, na které staví rychlíky:-D. To zas Humpolec třeba nemá...

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 25. května 2023 22:01

monis Víš co, mě by zajímalo, kdo by mohl o svém městě napsat, že má fajn dopravu. Protože jsem chtěla napsat, že naše maloměsto má taky strašnou:-D:-D. Tak jestli vůbec existuje někdo, kdo napíše, výborná doprava u nás, nic nekopeme, perfektní:-D:-D

Offline monis
1607 příspěvků moje polička 25. května 2023 22:16

Karja jj, je tam park Budoucnost. Žďár má hroznou dopravu i zimu, ale pokud je člověk sportovně založený, tak je to bomba, v zimě běžky v létě kolo v okolních lesech. 

Online continuity
41790 příspěvků moje polička 25. května 2023 22:33

Karja no u nas na velkoměstě je doprava momentálně úplna katastrofa. Vyhlídka je, že někdy na podzim to bude zas dobře, ale už ten bordel trvá přes rok a jsme z toho všichni unavení. Včera nečekaně posunuli zastávku o 350metru dál, dnes mi prakticky před nosem zavřeli chodnik, který mezi těmi zastávkami vede a kdyz se zeptáš, kudy máš projít, roboš odvětí, že si máme stěžovat na městě na projektanta. 

Děti jezdí 35 minut do školy vzdálené 3km. Snad by to bylo lepší chodit, kdyby ovšem bylo kudy projít. 

Dnes narychlo nahrnuly "chodnik" alespoň bagrem. 

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 25. května 2023 22:43

monis Jj,my jsme ve Žďáru jeden čas bydleli trochu víc, na ten sport v podstatě přímo od domu to bylo dobrý. I ted s dětma vidím, že tam ty lidi mají hrozně moc vyžití. Ale stačí mi tam přijet v lednu a to mě vyléčí:-D

continuity No slyšela jsem! 

Online continuity
41790 příspěvků moje polička 25. května 2023 22:49

Karja  na tri studne jsme jezdili na Velikonoce a nechala bych se teda říct mít tam chatičku, kdyby to nebylo po D1

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 25. května 2023 22:52

continuity Jj, ale já ti říkám, že v zimě bys tam ani nechtěla jet:-D Jako ty závěje sněhu paráda, ale co teprva ta zimní doprava!

Online bublifuk
příspěvků moje polička 26. května 2023 01:46

Karja monis Kokoska  Díky všem.

Nejsem vázaná na místo, takže uvažuju i o přemístění. Tipuju, že doprava, hlavně hustota, už bude naprd všude. Takže zásadní je otázka, jeslti se dá dobře zaparkovat.

Momentálně bych ocenila hlavně tu hezkou přírodu u domu.

Líbilo se mi v Liberci - už je to teda pár let zpátky a bylo to jen pár měsíců. Od náhodného kolemjdoucího jsem zaslechla větu: V Liberci jdeš buď do kopce nebo prší

Online bublifuk
příspěvků moje polička 26. května 2023 01:48

notna já děkuji za osvětu o ručníkovém dni. Stopařova průvodce mám ráda, ale o ručníkovém dni jsem neměla ponětí.

Online continuity
41790 příspěvků moje polička 26. května 2023 08:06

bublifuk ale tu hezkou přírodu kolem Liberec dokonale splňuje.

Když už se stěhovat, tak bych zvážila kromě hezké přírody nejenom MHD i tranzitní dopravu, ale i možnosti zaměstnání, aby to nebylo s dojížděním na 3 hodiny denne.  

Online bublifuk
příspěvků moje polička 26. května 2023 08:23

continuity příroda je tam fakt super, hlavně jsem i bydlela na dobrém místě. 

Jojo, nejdřív práce, potom stěhování

Offline viktorka_od splavu
48922 příspěvků moje polička 26. května 2023 08:26

eshop mi nechce vratit penize ta zrusenou objednavku. nejdriv tvrdili ze cekaji na vraceni zbozi (ale ja zadny nedostala), pak ze platbu nemuzou dohledat. potvrzeni z moji banky jsem jim poslala. ted uz nekomunikuji vubec. konkretne se tedy jedna o Zalando. co s tim? jsou to skoro 4 tisice, to rozhodne nemuzu nechat plavat..

Online continuity
41790 příspěvků moje polička 26. května 2023 08:35

viktorka_od splavu ty jo, se zalandem mám dobré zkušenosti, ale je fakt, že většinou platím na dobírku.

Ještě to můžeš zkusit přes banku, pokud to bylo kartou a ne převodem. 

A co ti řeknou, když tam zavoláš? 

Offline Garfie
28016 příspěvků moje polička 26. května 2023 08:56

viktorka_od splavu Napiš jim znovu (zvlášť pokud jsi tam psala jen jednou), může se stát, že je to chyba jednotlivce. Potom jak radí continuity zavolat a případně zkusit tu bankovní reklamaci, to klapne skoro určitě. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 26. května 2023 09:01

bublifuk To uz davno neplati, neprsi ani v Liberci  Ale s parkovanim taky velke spatne. Vetsinou parkuju az nekde na periferii, protoze stred mesta je uz nekdy v sedm rano beznadejne plny. Dobre je propojeni dopravy s Jabloncem a ze mesto je tk akorat, aby se pesky snadno presouvalo. Ja jsem tu spokojena, i kdyz ve meste primo nejsme. Plus moznost nakupovat za hranicemi (to uz ale nevyuzivame). 

Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 26. května 2023 09:20

Kde koupit (v Praze) nějaké mocXL triko? Klidně i s obrázkem, nějaký úlet.

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 26. května 2023 09:34

Sweet Potato je nejaky obchod, Uncle Sam se jmenuje, vzdycky meli u vchodu takovou strasne tlustou figurinu a veci by meli mit do 6XL. Vidala jsem to na Zlicine a je ve Sterboholech.

A ted koukam, ze snad i na Chodove :)

https://www.uncs.eu/prodejny#