"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 30. května 2023 17:46

Isca

A jaké má licence dcera? Nebo nějaké dítko se školní licenci?

Pokud má O365, tak tam je možnosť používat Office až na pět zařízení. Jen je potřeba se z času na čas prihlásit. 

Jinak perpetual on prem licence na Office stojí takto. 

https://www.softwareprovsechny.cz/pro-podnikatele/microsoft-office-2019-pro-domacnosti-a-podnikatele-cz-t5d-03195/

Víc se teď už používají ty předplacené produkty. 

Offline Isca
4874 příspěvků moje polička 30. května 2023 18:29

continuity Dcera je už trochu pokročilejší dítko, takže školní licence nehrozí MS Office nemá, na komplu má OpenOffice, myslím, že tenhle typ SW ona moc nepoužívá.  Ten odkaz, který jsi mi dala, je právě na druhotnou licenci - myslíš, že je to plus mínus bezpečné? (v této cenové hladině, u firem, které jsou dohledatelné přes stálou provozovnu ap.) Originální licence na neurčitou dobu jsou na stránkách velkých prodejců (Alza, czc.cz, ostatně i Microsoft ) už jen na Office 2021 a verze  pro domácnosti a studenty pro jednu osobu stojí právě necelých 4 tis. Kč.  

Každopádně děkuju za odpověď

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 30. května 2023 18:54

Isca on MS ty perpetual licence moc nepodporuje. Jak se k tomu staví, co se týče přenositelnosti, taky nemám zkušenost 

Kdybych to řešila pro sebe, šla bych určitě do predplatného, o tomto bych vůbec neuvažovala. Ale neznám tvou situaci. Těch 189 měsíčně pro jednoho nebo kolik to stojí měsíčně mi přijde vlastně srovnatelných s nějakým netflixem. 

A máš úplně poslední verze všeho, úložiště a ještě mnohem víc věcí. 

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 30. května 2023 19:07

Isca ještě mě napadlo, že pokud to chceš jenom na pár měsíců na učení, tak MS umí vygenerovať učící licenci na MS learning centru na tři měsíce. Předpokládá se, že se budeš o to starať jako administrátor, ale ty Office aplikace by přes to měli fungovat. 

Jen teda nevím jestli to zvládneš bez asistence. Prvně potřebuješ developer přístup a pak lze vygenerovat ten sandbox. Ale musíš tam mít ověření lepší nez heslem, přes autentizační aplikaci a tak. 

https://developer.microsoft.com/en-us/microsoft-365/dev-program

Offline Samart
148 příspěvků moje polička 31. května 2023 14:30

Odešla mi do věčných lovišť žehlička na prádlo. Při výběru nové jsem narazila  modely od Philips. Dělají žehličku na které se nereguluje teplota. Nemáte s tím prosím někdo zkušennost? Opravdu to funguje? 

žehlička

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 31. května 2023 14:40

Samart 

Nepiš to do pěti vláken, já jsem se lekla, že se taodpoved ztratila. 

Offline Tak Betty
5972 příspěvků moje polička 31. května 2023 18:47

Samart ano, mám ji a opravdu si teplotu reguluje sama. Takže spokojenost. 

Offline Lamicka
14134 příspěvků moje polička 01. června 2023 09:51

Poptala jsem se v sousedstvi, zkusim i tady. Prosim, nevite o dobrem praktickem lekari na Praze 6, v okoli Vitezneho namesti, klidne Hradcanska, Borislavka. Proste kam dojdu, pripadne dojedu do 10 min tram/metrem? Aby to nebyla klinika, kde se toci doktori a pokazde skoncite u jineho...

Sla jsem za svym doktorem na Bulovku, ale po minule ceste (jen na prevenci) jsem dospela k nazoru, ze v nemoci to cestovani nedam. 

Offline Zuzuli
3615 příspěvků moje polička 01. června 2023 16:04

Lamicka ja s muzem chodime k doktorce Zdobinske v Cordeu, Na dlouhem lanu. Myslim, ze porad bere nove pacienty. 

Offline Lamicka
14134 příspěvků moje polička 01. června 2023 19:17

Zuzuli moc děkuju! 

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 01. června 2023 21:25

Lamicka poliklinika na Hradcanske, primo nad metrem. Dole je lekarna, ordinace jsou myslim ve 3.patre, prakticka dr. Lašťovičková, jeji manzel je skvely ORL.

https://www.poliklinika-hradcanska.cz/

Offline Lamicka
14134 příspěvků moje polička 02. června 2023 07:29

Kokoska děkuji

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. června 2023 08:56

Biele latkove tenisky mi dost zozltli. Poradite cim to urcite pojde vycistit? 

Offline tv
4154 příspěvků moje polička 02. června 2023 20:48

Philips lumea. Má někdo? Můžete doporučit? Který typ přesně? Bojuju s trislama. Děkuju.

Offline rysamona
1095 příspěvků moje polička 02. června 2023 21:17

tv skvělá věc, mám taky lumeu, typ nevím, mám už dýl, a myslím že je to v zásadě jedno. Blikám tedy pouze nohy ale rozdíl neskutečný. Ale mám pocit že je důležitý rozdíl barvy noha -chlup, jakože u světlých chloupků to moc nefunguje...

Offline tv
4154 příspěvků moje polička 02. června 2023 21:49

rysamonaděkuju. Svetle neřeším.

Offline Renusatko
11671 příspěvků moje polička 03. června 2023 10:39

tv Teď už jede holení ve VIP. Já Lumeu mám a i štěstí, že jsem jí použivala jeden rok, pak trochu na jaře a teď už nemám 4 jaro ani chloupek. Někde mi stačilo fakt 3x, třeba ruce a podpaží. Dostala jsem jí úplně první Vánoce, co se tady dala koupit a za mě nejlepší investice. Ani bych neřekla, že mám velký rozdíl barev. Jsem dost opálená a měla jsem tmavé, dost silné chloupky.

Offline tv
4154 příspěvků moje polička 03. června 2023 12:10

Renusatko skvělé, díky za recenzi.

Offline viktorka_od splavu
48922 příspěvků moje polička 03. června 2023 14:16

tv Popravdě já ten philips Lumea dostala před dvěma lety k Vánocům vůbec ho nepoužívám takže kdybys ho náhodou chtěla tak za nějakou menší částku ráda odprodám

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 03. června 2023 14:22

viktorka_od splavu kdyby tv nechěla, tak já bych ho rada odkoupila