"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online Mulen
4965 příspěvků moje polička 06. června 2023 11:21

dupali jestli můžu, jako matka loňského osmáka :). my to taky neřešili. Jen jsem mu pár měsíců před přijímačkama v devítce zaplatila jednodenní Přijímačky nanečisto - v Brně a pak zkoušel ty staré testy (ani je nestihl projít všechny) 

Ale popravdě, já jsem trochu zaspala, možná bych to řešila víc. Spíš mě mrzelo, že neměl žádné body za ty různé olympiády, netlačila jsem na něj, protože mě to vůbec nenapadlo. Ale dostal se kam chtěl, tak už je to jedno

Online continuity
42338 příspěvků moje polička 06. června 2023 11:35

Mulen

Já jsem spíš překvapená, že na ty soutěže víc netlačí učitele. U nás dostanou více méně befelem tu matiku, ale třeba z fyziky byly na obvodnim kole celkem 4 děti z celé Prahy 6. 

Přírodopisnou olympiádu jim přišel říct úplně cizí učitel. Ale když na to není dítě, stejně moc neudelas. Předpokládá se tam samostatná práce, kolikrát nějaký pokus nebo pozorování a sedět jim za krkem, aby to udělali nebo se nedejbuh připravovali, jaksi postrádá smysl. 

Online Mulen
4965 příspěvků moje polička 06. června 2023 11:38

continuity to je jasný, komu se do toho nechce, toho nedonutíš. Ale třeba to syna taky nnenapadlo, jako mě, že by se to mohlo hodit

Offline dupali
468 příspěvků moje polička 06. června 2023 11:54

Moc děkuji za reakce, dcera si není moc jistá matikou a bohužel ani paní učitelka to asi moc dobře nevysvětlí. Onehdy měli jinou na jednu hodinu jako supl a žeprý si ji všichni pochvalovali, jak jim to během chvíle objasnila

Tady pomoc potřebovat bude a nevím zda chci být tím, kdo to bude vysvětlovat

Online Mulen
4965 příspěvků moje polička 06. června 2023 12:05

dupali no tak v tomhle případě bych do toho doučování asi šla.

Offline letolet
740 příspěvků moje polička 06. června 2023 12:18

dupali dcera si letos byla taky nejistá hlavně matikou. Zaplatila jsem jí online přijímačky nanečisto - od listopadu měla staženou aplikaci na příklady z m a č, každý den podle nálady si něco udělala, od ledna až do přijímaček pak byly 1 x týdně m a č staré cermat testy s následným výkladem. V jejím případě tedy na ni zabíralo i občasné upozornění, že to není zadarmo. Nakonec to vyhodnotila, že jí to pomohlo získat jistotu a jistou rutinu v postupu vypracování. V nějaké akci to celé stálo asi 2700. Starší dcera to před tím zvládla jen s pomocí učitelů ve škole a doma s Tomíkem Chabadou a ještě jedním typkem na YT :-). Tahle možnost je podle mě zcela dostačující, ale vyžaduje to uvědomělejší dítě.

Online continuity
42338 příspěvků moje polička 06. června 2023 12:36

dupali no tak v tom případě není co řešit. 

Nechala bych ji udělat doma nějaký test úplně naslepo bez časového limitu a podle výsledků ještě popremyslela o nějakém doučování, kde ji to někdo vysvětlí jejím tempem. 

Offline dupali
468 příspěvků moje polička 06. června 2023 12:40

continuity jo jo vidím to stejně, bude to chtít individuální doučování matiky ... čestinu dává s přehledem

Offline Pavlena
6901 příspěvků moje polička 06. června 2023 13:56

dupali zaplatili jsme Amose, ranec, nechceš vědět kolik. Tatínek se účastní pouze finančně (jakože ano, zaplať pánbůh za ty dary!) a já nemám didaktiku, věci rozumím a neumím vysvětlit. Na to, že stačí školní příprava nevěřím. Určitá část třídy (a to ta dost výrazná a hlasitá) nemůže myslet ani na učňák, tak trochu nevěřím, že za této situace učitelé zvládnou připravit na přijímačky na gympl. Samopříprava, ač dcera dost motivovaná, nestačí také, touto cestou jsme šly na 8 a 6 letý gympl a nestačilo ani trochu.

Mulen continuity ad olympiády... Lehkým pohledem na gymply by pro započítání olympiády muselo být umístní do 3.místa v městském kole nebo účast v krajském..? Tak takový ambice fakt nemáme, spíš stojí za to pokračovat v mimoškolní činnosti, to je sice 1 bod, ale jistý..

Online Mulen
4965 příspěvků moje polička 06. června 2023 14:00

Pavlena Mimoškolní činnost taky neměl

Offline dupali
468 příspěvků moje polička 06. června 2023 14:23

Pavlena vidím to stejně, u dcery ve třídě, tipuji tak půlka, ani na přijímačky nepůjde, půjdou na školy/učňáky bez Cermat testů, takže nemám iluze o "kvalitě" školní přípravy. Právě proto jsem ochotná vynaložit i ty nemalé peníze na mimoškolní přípravu, jen vybrat tu vhodnou....

Protože já když něco vysvětluji, tak jsem jen "trapná" matka, která se matiku učila za krále Klacka

Online continuity
42338 příspěvků moje polička 06. června 2023 14:24

Pavlena s těma olympiadama je to škola od školy, je potřeba se podívat, jak to má ta vaše.

Naše jedna bere i diplom úspešného ředitele obvodního kola. Letos z té fyziky se vlastně stačilo zúčastnit a úplně to nepototo. 

U té samostatně přípravy fakt závisí i od dítěte i od školy. Naše cestinarka dá ve třídě na vysvědčení jednu jedničku nebo klidně žádnou, ale na ty přijímačky je pripraví důsledně. 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 06. června 2023 18:38

Prosím vás, kdo chodíte na tu kolektivní dermatologii na Bulovku, volají vám výsledky předem nebo se je dozvíte až při vytahování stehů? 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 06. června 2023 19:37

Pavlena Podle mého záleží i na městě a přetlaku na ty školy. V Brně na gympl, ti určitě nestačí příprava ve škole, ale třeba někde na malém městě, se klidně dítě dostane. Od kamarádky syn, se v Brně s velkým počtem bodů, nedostal ani na jeden gympl a nakonec ve druhém kole někde na mimobrněnský. 

Offline chia
příspěvků moje polička 08. června 2023 09:00

Pred časom sa tu niekde odporúčalo železo myslím v kvapkách, ktoré nespôsobuje zápchu. Samozrejme som si to nezapamätala, lebo som to vtedy nepotrebovala. Nevie prosím niekto, ako sa to volalo?

Online Pinot Noir
29626 příspěvků moje polička 08. června 2023 09:36

chia zácpu nezpůsobuje Floradix. 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 08. června 2023 09:41

Prosim, nemate nekdo zkusenost s kontaktnim exzemem - lisejem? Ma dcera na boku od lonskeho jara, jde ji to od trisla jakoby na zada. Vloni to zmizelo u more, pak to zase vylezlo. Byla na koznim, delaly ji stery, uz vystridala plno masticek, dokonce naposledy s kortikoidy, zlepseni vzdy jen na chvili. Vymenila jsem praci prasek za eko, dvakrat macham, nepouzivam avivaz, fakt uz nevim. Budu rada za kazdou radu. Nastesti to nesvedi, neboli. 

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 08. června 2023 10:34

Lamicka

V mém případě všechny vyrážky zmizely, když jsem vysadila (z jiných důvodů) lepek. 

Offline chia
příspěvků moje polička 08. června 2023 10:55

Pinot Noir ďakujem

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 08. června 2023 11:23

Mohučanka uz jsem ti chtela psat, ze to asi neni cesta pro nas (je ji 12, je to zdrava holka, co miluje jidlo, nechci aby vysazovala lepek, kdyz nemusi), ale ted mi doslo, ze si obcas stezuje na bolest bricha a jindy zase na divne kysele sliny, aby treba nemela nejakou intoleranci.