"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. června 2023 14:25

711990 zajímavé. Je to teda vážně absurdní! Tady právě většina bytů nosné zdi uvnitř dispozice vůbec nemá. My teda jo, protože tady jsou byty defakto zvětšené o půlku těch 2+1 mezi nimi. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 29. června 2023 14:27

MP Meri A proč se tý mladý sousedky nezeptáš? 

Já teda v paneláku nikdy nebydlela, ale z občasných návtěv mi přišlo nejhorší splachování nahoře, vedle,dole, všude..a výtah teda taky. 

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 29. června 2023 14:29

Nasi bydleli v cihlovem dome ze 60.let a tam je slyset kde co, nejvic od sousedu z vedlejsiho vchodu, takze asi pres nosnou zed. Na stejnem patre i o patro vys, tam mlada pani obcas straslive jecela na deti, coz samozrejme melo za nasledek jeceni deti. Kdyz jsem bydlela v panelaku, nijak zvlast hlucne mi to neprislo, jen jeden cas sousedka nad nama vzdycky kolem 11. vecer strasne vzdychala, upela, skoro az řvala pri manzelskych radovankach. Za cas to prestalo a za dalsi cas se jim narodila po dvou klucich holka

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 29. června 2023 19:29
Reakce na Kan:

MP Meri A proč se tý mladý sousedky nezeptáš? 

Já teda v paneláku nikdy nebydlela, ale z občasných návtěv mi přišlo nejhorší splachování nahoře, vedle,dole, všude..a výtah teda taky. 

​Ještě jsem ji nepotkala a klepat na ni nepůjdu.

Offline RoSa
10068 příspěvků moje polička 29. června 2023 20:35

MP Meri mám známého, co se soudí se svou sousedkou (nad ním) kvůli hluku z jejího bytu... možné příčiny jsou, že při rekonstrukci podlahy udělala několik chyb: beton vylili jak těsto do pekáče až ke zdem, nenechali u zdí potřebnou mezeru, a tak se hluk přenáší do svislých konstrukcí... dtto se to samý může stát i s plovoucí dřevěnou podlahou - má být plovoucí, ne naražená na těsno ke zdem... efekt stejný jak u toho betonu... hluk se dá trochu redukovat kobercema, nenosit doma tvrdý korkový pantofle nebo dřeváky, nechodit po patách, nenechávat děti jezdit po bytě na různejch tříkolkách...

je mi ho docela líto, bydlet bych v tom nechtěla... byli u něj i měřit hluk, z nějakýho úřadu (asi z hygieny nebo ze stav.úřadu, to už nevím)

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 29. června 2023 22:32

RoSa takhle bych se moc rada soudila se sousedama pod nama kvuli koureni, ale nemam na to dost volnejch penez! Uz zase zacala letni sezona a je to fakt vostryty lidi kourej naposled v pul 1 v noci a poprve rano v 6! Nekdy me vzbudi kour treba ve 3 rano, ze jako asi nemuzou spat a tak si jdou zapalit

Online Tabea
7878 příspěvků moje polička 29. června 2023 22:38

711990 u nás se takhle soudili v baráku naproti. Ti dole kouřili na balkoně. Ti nahoře měli dokonce na balkoně vyvěšený transparent. Nakonec ti dole odešli, zrovna jsem minulý týden viděla na balkoně někoho jiného. Ale trvalo to určitě dva roky. Podle technika vzduchotechniky byl problém v hlavě paní nahoře. 

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 29. června 2023 22:45

Tabea jak jako problem v hlave pani nahore? Tyjo vzdyt ten kour je hroznej teror...

Offline RoSa
10068 příspěvků moje polička 29. června 2023 22:50

711990 problém bude tipuju v tom, že se to nedá měřit - nejsou na to tabulky, limity... to ten hluk změříš

Online Tabea
7878 příspěvků moje polička 30. června 2023 06:14

711990 přesně tak. Ona hlásila nesnesitelný zápach z kouře i v zimě. Dům má vzduchotechniku, řešilo se, jak daleko od nasávání čerstvého vzduchu kouří, atd. 
Vygradovalo se to samozřejmě covidem, kdy všichni seděli doma. 

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 30. června 2023 06:39

Tabea aha, ja myslela ze slo o to, ze nemohla mit otevreny okno. On se ten kour strasne nese, treba kdyz prsi, je to mnohem horsi. Navic to jde se zpozdenim, takze kdyz mame otevreny okna a zjistime, ze mame nakoureno v detskym pokoji nebo v obyvaku, tak to uz znamena ze sousedi dokourili. Kazdopadne driv pod nama bydlela pani, ktera pro zmenu kourila jen doma a to zas bylo citit u nas zachode. Stacilo tam sedet dyl nez pul minuty a byli jsme nacichly jak z hospody:D 

RoSa presne tak, bohuzel se to neda nijak merit. Ale je to fakt na nic. Oni kourej na balkone, aby si nekourili doma a my toho mame plnej byt.

Online Lama_z_Lana
6722 příspěvků moje polička 30. června 2023 07:32

711990 tlapkam strasne moc! Presne vim, jak frustrujici to je.

Ja mam po x letech letech leto bez koure a  cejtim se, jak kdyby me pustili z vezeni. Nejhorsi je, ze s temadle lidma se casto nedomluvis, pac cejti neotresitelni pravo na to svym smradem terorizovat okoli a je jim jedno, ze hulej i tam, kde je to zakazany (spolecne prostory), coz byvaji casto i ty balkony, ktery nejsou "jejich" jak si mysli. 

No nechodte na me s kourenim, nebo se neznam

Jak kdyby koureni lidem zatemnilo nejakou cast mozku, kde sidli ohleduplnost. Dal miluju ty priblbla, co vypalujou metr od vstupu kamkoliv (nadrazi, obchod, restarace...). 

Ja bych vsechny ty cigara zakazala, tyhle afery kazdeho jenom obtezuji

Online Tabea
7878 příspěvků moje polička 30. června 2023 08:33

711990 já si dovedu představit, že to cítila. Já mám čich fakt jemnej a v noci mě už parkrat vzbudil kouř, co se dovnitř natáhl bůhví odkud. 
Driv jsme měli jednu sousedku, naštěstí o par vchodů dál. Ta, jakmile začalo být trochu teplo, tak proseděla celý dni na balkoně a pálila jednu od druhý. To musela být paráda bydlet někde kolem. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2023 09:00

711990 to kouření je hrozný. Navíc ti často vůbec nevěří, že to jde k tobě, protože mají pocit, že se to rozptýlí venku. Děda kouří a nevěří, že kouř z venku cítím na chalupě okýnkem dovnitř (i když je zavřené). A to nemáš jak dokázat, protože on to prostě necítí.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 30. června 2023 09:37

711990 S timhle moc soucitim, ale jako exkuřák vlastně nevím, jak bych to řešila Myslím tu už tahle diskuze byla, závěr byl asi ze musíš asi chodit ven? Pro mě to nebejval problem, já kourila hlavně venku/ve společnosti a stejně jen par denně. Ale moc si nedovedu představit, ze silný kuřák pokazdy jede ven před barák. Trochu soucitim s oběma stranama

Offline andulka01
12764 příspěvků moje polička 30. června 2023 10:57

Když si objednám knihu z Austrálie (cena s dopravou cca 1200), budou mě popotahovat o nějaká cla a tak? Nebo mám radši vydržet až bude dostupná třeba na Amazonu?

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 30. června 2023 10:59

Lama_z_Lana Já teda kouřím, ale jsem na tvé straně, vadí mi i ty vajgle všude po zemi. 

Online Karja
44228 příspěvků moje polička 30. června 2023 11:04

Kan Přesně, já jsem měla v jedné práci kolegyni, byla hrozně hezká, upravená, rodinku, byteček jak klícku, pořád na všechno dbala, práci aby měla hotovou, svačinu aby měla zdravou, dovolenou naplánovanou a já nevím co všechno, no prostě asi všechno aby měla jak má být:-D. A jednou před obědem kouřila a normálně ten vajgl zašlápla na zemi na chodníku a hotovo. Normálně mě to v kontextu s její osobou, asi otevřelo ústa tak na 10 sekund. Už je to skoro deset let a furt to vidim, že i ona!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2023 11:17

Kan no ty vajgly, to je kapitola sama pro sebe. Jak člověk jde po sídlišti a vidí, kdo to hází z balkónu nebo na jaké lavičce každý večer někdo vysedává.

Offline Aranel
6495 příspěvků moje polička 30. června 2023 11:20

andulka01 Musíš to asi registrovat na celní správě, ale do nějaké hodnoty se nebude dít nic. Tady vidím 150 €, tam se krásně vejdeš .