Sweet Potato jestli ti pomůžou výroční zprávy MKP, tam všechna čísla jsou
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Sweet Potato jinak čtenářskými výzkumy se dlouhodobě zabývá Jiří Trávníček, to je moc zajímavé čtení.
Jeden blbej ... jak moc je to v paneláku s pověstný hlukem? Bydlíme tu týden, neslysela jsem zatím NIC, teda vlastně v ložnici jednou někoho (asi nad námi) kašlat, tam se to asi nese po trubkách. Sousedi na patře jsou prokazatelně doma, nad nebo pod nevím. Žádné dupani, nic neslysim.
No ale mám pocit, že MY jsme strašně hlučný. Syn i já dost dupeme (já už se to asi neodnaucim), mimino tak různě pořvává, já občas houknu na děti ... jako nemyslím si, ze jsem úplně hlučná rodina, máme rádi svůj klid, ale vedle nás bydlí singl mladá holčina, nerada bych jí otravovala život.
Je možný, ze to tu fakt není slyšet? Z mého okoli nikdo v paneláku nebydlí.
MP Meri spíš to jde slyšet zhora dolů než vedle, když mají sousedi na návštěvě vnoucky, víme o tom hned. Ale mě to nějak nevadí, kolikrát to řekne až muž.
Ale bývaly doby, kdy jsem byla docela ráda, že pod náma nikdo nebydlí. ![]()
MP Meri je slyšet hodně silné dupání, skákání a když si pustíte vážně nahlas televizi, cvičíš na housle nebo tak něco. A pak cokoliv, co si řeknete v koupelně
Paní pod námi si stěžovala akorát na tlačení plastových podstavců po zemi. Úplně bych asi nedoporučovala jezdit doma nějak víc na plastové motorce nebo tak něco, jinak bych děti výrazně neklidnila. Podle mě je to fáma, že se v panelácích nese hluk víc než v cihlovém činžáku. Co je teda randál, je vrtání, to se nese tím panelem.
continuity já třeba slyším, jak nad námi každý večer sousedka asi rozkládá gauč (je sama ve 4+1 tak úplně nevím, co tam dělá), ale není to hluk, co by mě vzbudil nebo nějak rušil, slyším ho akorát v tichu.
MP Meri my jsme roky nic neslyseli, jen rano jsem slysela pana nad nama curat:D pak se pristehovala pod nas rodina se 3 detma a teda jeceni a dupani slysime nonstop. Takze z toho usuzuju, ze uplne stejne je slyset Tonda a to, jak na nej rvu ja. Ale zalezi, jaky steny mate, nas panelak ma krome tech nosnejch strasne tenounky ty ostatni.
711990 vy nemáte nosné stěny po obvodu bytu?
Ještě bych teda rozlišovala slyším to a slyším to tak, že mě to ruší.
No ja jsem zvedava, jak to ted bude v novym ve starsim cinzaku. V novostavbe jsem slysela uplne, uplne vsechno, shora, zdola, na levo i na pravo ![]()
![]()
Ted budu mit souseda jen pode mnou, druhy byt sousedi pres vstupni chodbu taky svoji vstupni chodbou. Snad tam bude svatej klid, v ulici neni skoro zadny provoz (krom rezidentu tam asi nema nikdo moc duvod jezdit).
MP Meri my jsme v paneláku slyšeli z bytu nad námi cvakání psích drápků na plovoucí podlaze
starala bych se spíš o to, kdo jsou lidi pod vámi, k těm se zvuky od vás ponesou nejvíc.
Po námi bydlí starší pán, to víme, přestřihli jsme mu dráty ![]()
Televizi zatím nemáme, koupelnu taky ne, tak snad jsme safe. A do budoucna snad ten hluk trochu rozmelni závěsy a koberečky, teď se to tu hrozne nese celkově.
MP Meri nejvíc se nese to, co "způsobíte" na podlaze, podpatky, dupání, sunutí židlí,... ne ten hluk, co slyšíš přímo u sebe, jak to nemáte úplně zabydlené.
Lama_z_Lana podle mých zkušeností jsou novostavby úplně nejhorší. Ale dost je to o vlastní citlivosti na hluky, já absolutní ticho v paneláku na sídlišti ani neocekavam, běžný ruch ignoruji, i když pravda sekačky mi už trochu vadí.
Pamatuji si jak jednou babička v domě, že děti na půdě dělají strašný kravál. Nikdo z nás, bydlících v cinzacich, sedících vedle ní, si to do té doby neuvědomil.
Bývam v panelakoch celý život, takže na hluk som zvyknúta. U našich je toho viac, nás vchod je vo všeobecnosti tichý, skoro vo všetkých bytoch bývajú vdovy dôchodkyne, takže najhlucnejsi sme asi my. Nad nami je pes, toho počuť- pazury a keď sa hrá s loptickou. A nás byt susedi so susedným vchodom a tam žije vulgárny psychopat, toho je počuť moc.
continuityhlavne na tyhle novostavbe se dle vseho sidilo, kde mohlo. Na prvni pohled je to pekny, ale cim dyl tam jsem, tim vetsi nalestenou bidu vidim.
Mne "mestsky hluk" tolik nevadi, ja nezvladam takovy ten "vibracni hluk" co maji typicky lednicky, pracky atd., ale to nastesti vetsina normalnich lidi na noc nepousti. Na to jsem brutalne precitlivela, peklo
. Byvali sousedi pode mnou meli pracku v kuchyni, prakticky pod moji posteli, a to byl teda nekdy ocistec. Plus jim nejak blbe udelali digestor a mne to v byte hucelo prakticky nonstop. V tom 1kk nebylo kam pred tim utyct ![]()
Lama_z_Lana ja si vzdy vzpomenu, jak jsem bydlela s nasima v panelaku, a pak v byte od tchanu, tam byl desny kraval. Ale ted jsem treba zvykla ze na noc poustim mycku, soucasne s tim pracku i susicku, koupelna je oddelena od loznice celkem prostorem, takze to nerusi.
rasaNori já taky pouštím myčku na noc, není slyšet ani u nás v ložnici a to máme otevřené dveře do obýváku. A vzhledem k tomu, že od sousedů myčku neslyším ani před den, tak to asi nikoho neruší.
Evaeva my máme všechny spotřebiče tiché. U myčky se nedá spát jen kvůli tomu, že na konci cyklu zapipa a nejde to vypnout. Pri praní ždímání do obýváku nějak slyším, ale musím na to myslet.
continuity jo to pípání slyším, ale jen když jsem vzhůru, nebudí to. Vtipné je, že to dělá i noční = tichý režim ![]()
Já ale ani od sousedů neslyším nic tak, aby mně to rušilo. Jakože někdy si v úplném tichu všimnu, že jede lux nebo pračka, ale nevadí to ničemu.
Evaeva nemame, je to absurdni. Mame ji mezi obyvakem a pokojem, ale mezi pokojem a sousedama je hrozne tenka pricka.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje