"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 01. července 2023 09:43

Kan veřejný účty a skupiny normálně můžeš vidět. Na FB si nastavuješ ve svém účtu, co je viditelné pro všechny a co jen pro přátele. Na instagramu volíš celý účet veřejný nebo soukromý. Obojí veřejné můžeš zobrazit i bez registrace. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 01. července 2023 12:49

žluťásek No to nemůžu, mi to hlásí po chvilce přihlaste se, máte účet? 

Offline Garfie
28261 příspěvků moje polička 01. července 2023 13:12

Kan ten dotaz dornálně zavřeš a můžeš pokračovat ve šmírování. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 01. července 2023 14:08

Garfie To teda nedělám, jelikož mi přijde logičtější si ten účet tam zřídit, když už. Dokážu žít i bez toho.

Offline Anaj
198 příspěvků moje polička 01. července 2023 15:17
Reakce na Kan:

Tak já myslela, že twitter a instagram je jen pro registrovaný, že neregistrovaný šmírák nemá šanci? Stejně jak facebook? Prostě nemáš, tak nešmíruješ. Nemám Twitter, ani Instagram.

​Ale na Twitteru je docela dost "veřejných" institucí - namátkou Hasiči Praha, různá ministerstva ... myslím, že i prezident atd.  A myslím, že i byla nějaká diskuze kdysi ohledně toho, kde se mají informace zveřejňovat (ale už si to moc nepamatuju).

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 01. července 2023 17:53

Anaj Jako super, ale na vysočině jsou mi hasiči Praha tak nějak k ničemu. Prezidenta mám na fb.

Online Pinot Noir
29639 příspěvků moje polička 01. července 2023 18:32
Reakce na Kan:

Anaj Jako super, ale na vysočině jsou mi hasiči Praha tak nějak k ničemu. Prezidenta mám na fb.

​Tak co vlastně řešíš?

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 01. července 2023 19:58

Pinot Noir Já nic a ty?

Offline Anaj
198 příspěvků moje polička 01. července 2023 20:48
Reakce na Kan:

​V tom případě nemusíš řešit nic a netřeba dělat vlny.  Já si třeba žádné účty zřizovat nemám v úmyslu (FB, Instagram, Twitter), ale občas mi přístup k veřejným stránkám na Twitteru usnadnil hledání informací. Za šmírování bych to neoznačila, proto jsou ty informace zveřejňovány, aby k nim měla veřejnost přístup.

Ty máš svůj FB a tam prezidenta, fajn pro tebe, že nemusíš hledat jinde. Předpokládám, že většina institucí má i FB, ale to jde mimo mě.      

Offline Anaj
198 příspěvků moje polička 01. července 2023 20:48
Reakce na Pinot Noir:

​Tak co vlastně řešíš?

Offline Ginevra
909 příspěvků moje polička 01. července 2023 20:58

DeníkN: "Twitter zavedl dočasné limity čtení, aby se vypořádal s „extrémními úrovněmi“ data scrapingu (proces importu dat z webových stránek do souborů nebo tabulek pozn. red.) a manipulace se systémem, uvedl Elon Musk v příspěvku na platformě sociálních sítí. Ověřené účty jsou dočasně omezeny na čtení 6 000 příspěvků denně, řekl Musk. Dodal, že neověřené účty a nové neověřené účty jsou omezeny na čtení 600 příspěvků denně a 300 příspěvků denně. (Reuters)"

Já tomu nerozumím. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 01. července 2023 21:50

Ginevra Hlavně nedělej vlny. :D :D

Offline continuity
42342 příspěvků moje polička 01. července 2023 21:52

Vyrobila jsem si při splavování Vltavy brutální podlitinu přes půl nohy. Jak jsem nevěděla co s tím, našla jsem po muži Aescin Teva, co bral muž na pooperační otoky a už po pár dnech mám pocit, že mi mnohem míň otékají nohy. 

Nemáte s tím někdo zkušenosti, když se to bere dlouhodobě? Lékařka se o něčem na žíly zmiňovala, když ty moje nohy viděla, ale nějak jsme to dál neřešili a nechce se mi tam běhat znova. 

Offline continuity
42342 příspěvků moje polička 01. července 2023 21:56
Reakce na Ginevra:

DeníkN: "Twitter zavedl dočasné limity čtení, aby se vypořádal s „extrémními úrovněmi“ data scrapingu (proces importu dat z webových stránek do souborů nebo tabulek pozn. red.) a manipulace se systémem, uvedl Elon Musk v příspěvku na platformě sociálních sítí. Ověřené účty jsou dočasně omezeny na čtení 6 000 příspěvků denně, řekl Musk. Dodal, že neověřené účty a nové neověřené účty jsou omezeny na čtení 600 příspěvků denně a 300 příspěvků denně. (Reuters)"

Já tomu nerozumím. 

​Já ti to vysvetlím jednou vetou: Musk je idiot.

Momentálne to funguje takto, jak napsal někdo schopnější:

Dobrý obchodní model. Ti co si zaplatili mohou vidět tweety těch, co si nezaplatili a ti co si nezaplatili, tak nevidí nic od těch, co platí, aby je ostatní viděli.

Online Catherinne
10750 příspěvků moje polička 01. července 2023 22:05

continuity dlouhodobě ne, ale při úrazech mi ho kamarádky z lékarny vždycky hodně doporučují ať ho jím. 

Offline continuity
42342 příspěvků moje polička 01. července 2023 22:08

Catherinne na tebe jsem si vzpomněla. Odřená nejsem, ale vypadám, jak kdybych strčila nohu do lisu. Ještě jsem dnes objevila modrý flek pod kotníkem, tam se to nějak přelilo nebo co. Naštěstí to vlastně téměř neboli, při chůzi po pár krocích vůbec a ty měkké tkáně jen na dotek, ale vypadá to fakt strašně.

Offline Anaj
198 příspěvků moje polička 01. července 2023 22:17
Reakce na continuity:

Momentálne to funguje takto, jak napsal někdo schopnější:

​A  ti, co nemají účet, se mohou registrovat, aby pak nic neviděli, geniální  obchodní model

Nebo dělat vlny, že, @Kan 

Offline Ginevra
909 příspěvků moje polička 01. července 2023 22:19
Reakce na continuity:

​Tak to je jediný, co je mi už delší dobu jasný. Nevím, jestli se to ještě vrátí do nějakýho normálního stavu, abych mohla i jako neregistrovaná číst některý příspěvky těch pár lidí, co mě zajímají.

Se šmírováním to teda fakt nemá nic společnýho.  

Offline Anaj
198 příspěvků moje polička 01. července 2023 22:20
Reakce na Ginevra:

​Tak to je jediný, co je mi už delší dobu jasný. Nevím, jestli se to ještě vrátí do nějakýho normálního stavu, abych mohla i jako neregistrovaná číst některý příspěvky těch pár lidí, co mě zajímají.

Se šmírováním to teda fakt nemá nic společnýho.  

​Přesně.

Offline Ginevra
909 příspěvků moje polička 01. července 2023 22:23
Reakce na Anaj:

​A  ti, co nemají účet, se mohou registrovat, aby pak nic neviděli, geniální  obchodní model

​Fakt bych nic neviděla, kdybych se registrovala? Už jsem o tom i trochu uvažovala, ale moc se mi do toho nechce.