"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Vari
2220 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 21:54

continuity Jo, Herschel je o nicem, ja si ho porizovala asi pred deseti lety na tahani notasu :-). Po novym batohu koukam od ty doby, co jsme v zime zrusili kocar, do nej se vesly veci snad i na vikend :-D. Ale online si moc netroufam, chci si to zkusit, jsem prcek, tak at ten batoh neni vetsi nez ja.

Offline Gatita
8637 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 21:56

Mrakoplas Ja mam ted deuter, kupovala jsem si ho v prvaku na vysoke a uz dosluhuje a pro rodinu je maly. Nosila jsem ho do skoly

Bud si koupim v decathlonu nejaky ten jejich, nebo neco takoveho, to je asi muj cenovy limit.

Offline Gatita
8637 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 21:58

žluťásek hmmm, dik za tip. Myslim, ze budem podobne vysoke, podivam se na nej:)

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 22:09

Vari Gatita já mám 161 cm a stejný batoh má i muž, ten má tak kolem 180 cm asi. Sedí nám oběma dobře.

Nemá teda žádný kvalitní bederní pás, jen takové šidítko, nylonový popruh na malou plastovou sponu. Ale málokdy zas mám ten batoh na jednodenní výlet tak těžký, že bych potřebovala bederák. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 22:09

Gatita ja som si hrozne zvykla na ten odvetravany chrbat, bez toho mam v lete za par minut mokre tricko. Tak neviem ci budem mat velky vyber za rozumnu cenu :/

Offline continuity
43136 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 22:39

Evaeva na Perštýně by měl být teď velký rockpoint a hned vedle je hudysport. 

Minimálně bych se tam šla podívat. Řekni si určitě o slevu, resp. cenu z internetu, nebo Rockpoint má věrnostní kartičku na tu je tuším 7% v základu. 

Offline continuity
43136 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 22:41

Evaeva u batohu se řeší šířka ramen, prostě to zkus. Nám stejný batoh nevyhovuje. Ale muž se potí a chce odvětrávání a má v ramenou tak o 15 cm víc než já. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2023 22:50

continuity Aha, díky, zkusit ho chci určitě. Na jaře teda zajdu do toho rockpointu.

Offline Vari
2220 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 23:58

žluťásek Dekuju za tip, ja v decathlonu okukovala i takovej ten rolovaci, ale musim to omrknout nazivo, nastesti je ted decathlon i na andelu, to budu mit hned u prace.

Offline Aranel
6614 příspěvků moje polička 18. srpna 2023 16:39

continuity Evaeva Myslím, že obecně mají ženy užší a "kratší" záda, proto třeba i jiné batohy, ale nevím, jestli se to označuje vyloženě genderově. 

Bederák hodně uleví ramenům, to podle mě stojí za to i u jednodenního batohu.

Offline Lilly_Ku
4542 příspěvků moje polička 18. srpna 2023 16:40

Aranel jj, sle je to individualni, mi treba ty modely pro zeny nevyhovovaly, ale mam 180 cm a spis sirsi ramena :)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. srpna 2023 16:47

Aranel já mám záda určitě krátká. Možná bych mohla zkusit i nějaký juniorský.

Offline Aranel
6614 příspěvků moje polička 18. srpna 2023 17:55

Evaeva Já taky, samozřejmě to většinou jde nastavit, ale aby to šlo opravdu dostatečně i na prcka. (myslím tebe )

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. srpna 2023 17:56

Aranel jojo, to je dobrá připomínka 

Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 18. srpna 2023 20:53

continuity rock point ted otevrel tripatrovou prodejnu naproti Masarycce. Hudy je pobliz taky a na Senovaznem namesti je prodejna Hanibal. U nas v rodine jedine batohy Osprey. Maji i damske a minimalisticke verze. Pokud nekdo hleda skutecne lehoucky batoh, tak doporucuju prodejnu Nalehko v Truhlarske ulici. Ale teda nejsou moc hezke.

Offline continuity
43136 příspěvků moje polička 18. srpna 2023 21:00

Ginger aha, díky, ne právě přišla smska, ale už si nepamatuji kam. 

Offline Paris
příspěvků moje polička 19. srpna 2023 09:54

Před pár dny jste mně radily nejlepší cestu přes Prahu na letiště, tak se jen ozývám, jak to dopadlo. Doma manžel nastavil navigaci přes tunely, abychom se vyhnuli Barrandovu. Na začátku Prahy jsme se stavili na toaletách a protože měl nastaveno parkoviště na letišti, tak provedl rychlé přenastavení na pizzerii, kde jsme se chtěli stavit na jídlo a přečkat tam případný náskok. Asi už to pořádně nezkontroloval a víte kudy jsme jeli... přes Barrandov. Ale zřejmě to v tu chvíli Waze vyhodnotil jako nejlepší cestu... a asi měl pravdu, protože jsme projeli krásně plynule. Byli jsme na místě s velkou rezervou.

Cestou zpět v noci znovu nastavení Waze přes tunely. No, ale u jedné odbočky mu přišlo, že na displeji to vypadá až na odbočení na další, tak to přejel... takže znovu cesta přes Barrandov. No, ale zvládli jsme to.

Dovolená (Turecko) by byla spíš na vyprávění do stěžovacího vlákna. Hotel, jídlo a služby perfektní, nádherný areál... ale naše rodinka měla samé zdravotní peripetie a nebylo dne, aby někomu něco nebylo. Začala jsem já hned první den návštěvou nemocnice a kapačkami kvůli zánětu močáku (řešila jsem ho na začátku července a zřejmě se mně v nejnevhodnější dobu vrátil) a pak už to jelo a přidávaly se další trable. Ale vše ostatní jsme už zvládli sami. Ale já a obě dcery jak lazaret.(zvracení a průjem u obou dcer... naštěstí s rychlým průběhem, větší reakce na včelí bodnutí u starší, žahnutí medůzou u starší, moje vyrážka, puchýře od bot u mladší). Když jsem předposlední den vypila včelu brčkem (ale včas vyplivla) tak už manžel prohlásil, že bychom už raději měli jet domů. Dovolenou jsme si ale v rámci možností užili.

Tak už pomalinku přemýšlíme o dovolené na příští rok a příště bych raději letěla zase do Řecka. Pokud byste měly osvědčený tip na dobrý hotel, byla bych moc ráda. Naše požadavky... přímo u pláže, v moři oblázky - ne písek (máme rádi křišťálovou vodu bez zakalení a aby nebyla ještě 50 metrů od břehu hloubka do pasu (tak nějak normální hloubka po pár metrech na plavání... ne jako teď... moře bylo teď to jediné, co mně trochu zklamalo), dostatek lehátek, bohaté all inclusive včetně snacku přes den kvůli dětem (hlavně vybíravé starší dceři). Moc děkuji.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 19. srpna 2023 12:00

Paris Hotel v Ierapetra na Krétě, Petra Mare. Je strašně dobře řešený, AI celý den jidlo i u bazénu, animační program, pokud o něj děti stojí. Naše kdysi ne, takže zašití v rohu zahrady. Jediný hotel, kdy mi bylo jedno kdo kdy vstane, kdy dojde a co bude s jidlem. Taky jediný hotel, kde jsem se někdy zapojila já. Jóga, pilates, zumba, v altanech na zahradě. Večerní program mimo doslech z pokojů. Je to teda těžce válecí dovolená a my jsme tam jezdili rádi. Na to, že je to dětský hotel, tak sem snad nikdy nikde nezažila víc klidu. Cena už bude asi teda vysoká oproti Turecku, jsme tam jezdili tak před 7-9 lety.

Procházky podél moře, kousek, nebo kilometry přimo po pláži.

Offline Kokoska
34975 příspěvků moje polička 19. srpna 2023 12:07

Paris hlavne ze cesta na letiste dobre dopadla, domu uz se clovek nejak dohrabe. Ale klidne ti priste poradime znovu

Ciste oblazkovou plaz v Recku si nejak nevybavuju, mozna nekde na Krete, ale spis byl vzdycky pruh oblazku u vody a plaz a dno pisek.

Offline Paris
příspěvků moje polička 19. srpna 2023 12:42

Renusatko moc děkuji za tip. Mrknu na to.

Kokoska písek přímo na pláži nevadí a dno dále od břehu taky ne. Ale při vstupu do vody jsou oblázky fajn. Jsme zvyklí z Chorvatska. Oblázky jsme měli v Řecku na pevnině a na Kosu. Kolegyně na Rhodu taky.