Paris Oblast Paleokastritsa na Korfu a jak pise. Kokoska nekde na Krete, ale uz si to nepamatuju. Jo a na jihu Lefkady jsme meli taky kameny... Ja kameny moc nemusim, takze vic neporadim. Ale zrovna Lefkadu jako valeci nedoporucuju, tam jsou tak fantasticka zakouti, ze jedine projet ostrov!
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Paris ten oblazkovy pruh je casty, i na te velke pisecne zelvi plazi na Zakyntosu byl misty taky. Do Recka jsem hodne let jezdila s detma a sestrou (muze valeni u more nebavi), nez si haranti zalozili vlastni rodiny. Vzdycky jsme meli spaleny zada, jak jsme hledali ty nejhezci kaminky.
Paris Kinetta beach resort v Attice, na místě požádat o pokoj v budovách, ne v bungalovech (v těch budovách jsou fakt perfektní, moderní prostorné pokoje, bungalovy mají starší vybavení), bezvadný koupání, jídlo slušné, klientela převážně francouzská. Blízko do Athén i do Korintu.
Paris A kdybys nechtěla do Řecka a nevadilo by ti Tunisko, tak krásné moře a ve skvělém hotelu Mahdia Palace e. Thalasso jsme byli v Mahdii.

Poéma raději bych Řecko (i čistě z praktických důvodů... volání, data), ale to "tvé" moře... nádhera.
To je přesně to, co bych potřebovala a co jsme letos neměli. Vždy preferujeme moře a do bazénu skočíme vždy jen na chvilinku kvůli mladší dceři, ale letos jsme strávili víc času u bazénu. Snažila jsem se vybírat dobře (což se mně s hotelem povedlo... ten neměl chybu... fakt jeden z nejhezčích areálů, kde jsme byli) a vybírala jsem schválně znovu Egejskou riviéru (ne Tureckou)... před 4 lety jsme byli asi o 5 km vedle a moře bylo krásné modré průzračné... světlý a zřejmě i těžší písek. Tady tmavší, malá hloubka a fakt nepřetržité vlny a výsledek zakalená voda a plavat se nedalo... vlny jsou občas pro děti na vyblbnutí fajn, ale tohle už bylo moc. To jsem bohužel nevychytala.
Paris Můžeš mi prosím tě napsat, kde přesně jste byli? My létáme pravidelně na Egejskou rivieru do Bodrumu, moře tedy ani tam není krásné azurové, ale zase je to velká klidná zátoka, takže se tam špičkově plave. Pro děti to ale moc dobré není, je to takový Tálinský rybník bez vln a jemným pískem.
Jo a pravidelně mám udělanou skvělou pedikúru, protože ve vodě paty ožužlávají malé rybky.![]()
Jinak k Řecku, byli jsme na 7 různých místech, pevnina, ostrovy, asi nejlepší moře bylo na Skopelosu, malý ostrov Severních Sporád, kamínky a azurová voda. Ale je to fakt ostrůvek, docela vopruz s cestováním ( možná by se to dětem líbilo, dolet do Volosu, pak létajícím delfínem na ostrov a džípem do ubytování ). Jen jsou tam spíš penziony, dost často bez jídla, takže vlastní vaření, i když by se asi nějaký solidní hotel najít dal.
Jinak Kréta, Korfu i Rhodos jsou dost dobrý, to ti ale děvčata už poradila.
Rhodos byl fajn na Kolymbii.
Paris Díky, jj Kusadasi, tam je to moře hodně otevřené a vlny pro mě taky teda nejsou. Hotel je ovšem krásný, jen pro mě trochu mimo "život".![]()
V Bodrumu to žije, je tam krásný hrad, námořní muzeum, pro nákupy moc pěkné venkovní tržiště, spousta kavárniček, rybí trh a jachtový přístav. Tak zkuste někdy příště, fakt doporučuji. 2x jsme s sebou měli vnoučata ( 5+12 let), byli nadšení, ale pro dospěláky bez prcků je to ještě lepší, to až vám odrostou a budete chtít vyrazit sami na dovolenou. My se letos chystáme koncem září do Kemeru, tak snad nebudu proklínat změnu. Nechci se už harcovat do Prahy, bohužel odlet z Pardubic nám moc na výběr nedává.
Poéma to my máme rádi klid mimo centrum. Ta naše oblast mě zaujala zelení už před těmi 4 lety, když jsme jeli na letiště. Jen jsem netušila, že o takový kousek bude takový rozdíl v moři.
Kemer jsem teď taky měla v hledáčku... líbí se mně moře v kombinaci s horami. Do jakého hotelu jedete?
A letět jednou z Pardubic je můj sen. To máme o dost blíž. Ale vybírali jsme dovolenou v době, kdy už moc letů z Pardubic nebylo, tak třeba příště...
Paris Hotel Sealife Kemer Resort (ex PGS Rose) - Turecká riviéra, Turecko - Dovolená | CEDOK
No, my jak jsme městští, tak nechceme vyjít ze cviku
. Ale chápu, že vy zase raději klid. I když v Turecku se i na hotelu dá z hlučné hudby někdy vyšilovat, že?
A přesně to, co láká tebe, moře a hory, nalákalo i nás. Když bude nejhůř, vylezeme někde do kopců a pomůžeme relaxovat sluchovému ústrojí.![]()
Poéma teda... tenhle hotel vypadá moc dobře. Prosím, dej mně pak vědět, jak jste byli spokojení.
Hlučná hudba bývá vždy jen u hlavních bazénů kvůli animaci a těm my se vyhýbáme. Teď jsme využívali silent pool. Večer byl taky klid... program byl do 23:15, kam jsme chodili taky a pak hotel ztichnul.
A jak to ted vypada s Rusy v Turecku? Nejsou jich tam davy?
Karlicka myslím, že obecně bude nárůst, když skoro nikam nemůžou. Ale záleží hotel od hotelu. V našem jich bylo minimum... tam hlavně Turci, Francouzi, Němci a Britové.
Karlicka Jsou
Edit Teda na Turecké riviéře, na Egejské nevím
Karlicka kolegyne se ted vratila z Turecka a rikala, ze to bylo hrozny. Ze jich tam bylo fakt hodne. Ale kde presne byla, to nevim.
Mermaid Tak v tomhle resortu jsme shodou náhod jednou byli a bylo to tam fajn. Koupání jedno z nejlepších, co jsem kdy v Řecku zažila. My jsme spíš trajdací, takže jsme AI moc nevyužili, ale pokud by se tam někdo vydal, moc doporučuju To Kochili Beach Bar Kineta. Je to na vedlejší pláži, dá se tam dojít pěšky a je to tam fakt super. Sice nemluví anglicky, i jídelníček je jen řecky, ale nakonec to nevadilo :-). Vždycky jsme si nechali naházet na gril ryby, chobotnice, olihně... prostě co moře dalo a zapíjeli to daiquiri :-).
Paris My jsme teď už po paté v Chorvatsku, v hotelu AI a je to super. Zvolili jsme to hlavně kvůli tomu, že nechávame kluky doma a ten návrat by byl jednodušší. Výhoda je to, že jedeme přes Booking a neplatíme cestovce, tak jezdíme 2x. Máme dva oblíbené hotely a vyšlo nás to lépe než kamarády v kempu.
Renusatko když my už jsme byli v Chorvatsku 7x. Jezdíte autem? My už teď takto dlouhé cesty autem blbě snášíme. Tam jsme poslední dovolené jezdili na etapy s přespáním. Zpátky na jeden zátah a měli jsme vždycky dost. Po ČR to máme 4 hodiny a bez dálnice. Vždycky jsem v období dovolených záviděla těm, co bydlí na Jižní Moravě.
Kdepak v Chorvatsku máte ty 2 oblíbené hotely?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.