"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 20. srpna 2023 23:34

ParisNo tak to chápu, že tolikrát to třeba člověka nebaví. Já miluju to moře, je mi jedno kde. U nás  je to auto výhoda, kdyby se doma něco dělo, když jezdime bez kluků. Manžel navíc rád řidí a já vůbec, takže on si to užije. Letos jsme přespávali po cestě v Rakousku a Slovinsku, ale mělo to jiné důvody, chtěli jsme se tam podívat a jeli jsme s kamarády. Oni pokračovali dál po Slovinsku a Rakousku a my pod Makarskou do Podace. V červnu jsme byli na Istrii, Vrsár a tam spíš to moře jsou kameny a místy malé plážičky z kamínků. Zase tam máme kamarády s lodí, tak je to jiná dovolená a z Brna pár hodin. Je pravda, že z jiných částí republiky to tak výhodné už není, to mi nějak nedošlo. Pro nás rychlejší než letadlem na Krétu a do hotelu.

Online Karja
44728 příspěvků moje polička 21. srpna 2023 08:13

Potřebuji židli k PC, jako asi to nemusí být extra třída, myslím, že v předchozí práci jsme měli snad ty nejobyčejnější a bylo to v pohodě. Nemáte někdo tip, co koupit nebo co si hlídat nebo prostě nějakej důležitej point k tomuto tématu ergonomie homeofficu:-D? Zkoušet to bohužel nebudu, nechce se mi nikam jezdit, prostě objednám. Nechci nic drahého, nemám ještě moc jistotu, že z domu budu pracovat trvale. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. srpna 2023 08:52

Karja nastavitelná výška područek, hloubka sedu, případně tuhost toho houpání dozadu a  samozřejmě výška sedu 

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 21. srpna 2023 09:57
Reakce na Evaeva:

Karja nastavitelná výška područek, hloubka sedu, případně tuhost toho houpání dozadu a  samozřejmě výška sedu 

​@karja záda by rozhodne neměla být nafest. Případně si můžeš pod nohy ještě koupit takovou podložku/kolíbku. Ještě možná koukni na kolečka, na jakou jsou podlahu. 

Online Karja
44728 příspěvků moje polička 21. srpna 2023 10:04

Tabea Evaeva Díky, kouknu na to. 

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 21. srpna 2023 11:12

Nevíte kde by se dal zkouknout seriál Ptačí svět od Davida Attenborougha? Dávali ho kdysi na České televizi.

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 21. srpna 2023 17:00

Renusatko som rada, že sa Vám Podaca páči, lebo po tohtoročnom martyriu som zarezervovala Chorvátsko už na budúci rok, práve v Podace. Kedysi som bola vedľa v Zaostrogu a bolo tam skvele. 

Offline Paris
příspěvků moje polička 21. srpna 2023 19:24

Renusatko děkuju. Z Brna to máte fakt velkou výhodu. My po celodenní jízdě přijedeme do ČR a nejhorší úsek máme před sebou. Jinak Chorvatsko miluju, ale ta cesta autem už pro nás není. Vždycky jsme se s manželem po 2 hodinách střídali v řízení a dělali delší pauzy, ale od posledního Chorvatska dávám špatně cestu po dálnici... to by bylo spíš do stěžovacího vlákna.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 22. srpna 2023 08:27

Nevite prosim, kde nechat v Praze opravit nausnici? Vypadla z ni perla. Musim nekam do zlatnictvi, ale kam?

Offline RoSa
10177 příspěvků moje polička 22. srpna 2023 09:02

Gatita Topaz, Lidická, P5 - mají moc šikovnou zlatnici (i hodináře, kdyby někdo potřeboval)

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 22. srpna 2023 09:03

RoSa dekuju!

Online Karja
44728 příspěvků moje polička 22. srpna 2023 09:40

Když budu týden bez pracovní smlouvy, přecházím z DPČ na HPP, musím se hlásit na pracák? Zatím mi to navazuje, ale uvažuji o týdnu volna, nástup na HPP bych si tak odložila a upravili by mi jen tu smlouvu. 

Offline Suya
příspěvků moje polička 22. srpna 2023 10:42

Karja Našla jsem k tomu: Zdravotní a sociální pojištění za vás zaměstnavatel platí vždy na celý měsíc. Pokud tedy odchod ze staré a nástup do nové práce zvládnete během stejného kalendářního měsíce, budete mít vše v pořádku. Na úřad práce jít nemusíte.   Jinak bych řekla, že ani tak není povinnost se hlásit, protože za jeden týden stejně žádnou podporu asi řešit nebudeš...? Někdo fundovanější snad bude vědět :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. srpna 2023 10:47

Suya spíš než o podporu jde o případný dluh na sociálním a zdravotním. Ale neporadím.

Online Karja
44728 příspěvků moje polička 22. srpna 2023 10:49

Suya Děkuji, spíš mi jde o to, co psala Evaeva nebo abych si tím týdnem "volna" nějak nepokazila případně nějakou podporu v budoucnu, kdyby to nedopadlo. Ale já tam zavolám a zeptám se. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 22. srpna 2023 11:03

Je tu prosím někdo z Plzně, kdo by mi poradil, která lokalita je dobrá na bydlení a které se případně vyhnout? Nebo tip, kde hledat pronájem. Klidně do SZ. Děkuji.

Offline rysamona
1109 příspěvků moje polička 22. srpna 2023 12:24

bublifukjá bydlela na Slovanech, od Jiráskovo náměstí nahoru. Stará zástavba, milovala jsem to tam. Pozor na Petrohrad, ten je trochu živější (nebo aspoň býval). Ale myslím že všude je fajn, Bory i sídliště (Lochotín, Košutka). Ale už jsem deset let mimo. 

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 22. srpna 2023 13:23

bublifuk vypadá to, že jsi se rozhodla pro tu pracovní nabídku. Přeju ti, ať je všechno super!

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 22. srpna 2023 14:11

Máte někdo pytel na brambory zembag? Funguje to?

https://www.zembag.cz/

Offline baltik
4985 příspěvků moje polička 22. srpna 2023 14:17

Pinot Noir jajsem ho kupovala tatovi na vanoce, ale kdyz jsem ptala, jestli to funguje, tak jsem se bohuzel nic nedozvedela, muzu se zkusit jeste jednou zeptat