Renusatko áno, Drvenik poznám.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Mám blbej dotaz. U nás v domě bydlí v přízemí hned za vstupními dveřmi krasavice, která je příliš sexy, než aby zamykala. Já to chtěla řešit zfunkčněním dveří, které jsou v chodbě za jejím bytem tak, že bychom mohli zavřít celý dům kromě prostoru před jejím bytem. Manžel to chce řešit úpravou domovních stanov, nákupem kamery a pokutováním. Kromě toho, že chci slyšet, že je moje varianta rozhodně lepší, bych taky chtěla vědět, jestli je taková pokuta vymahatelná. Netušíte někdo?
Ja ty delsi jizdy nad pet, sest hodin bez zastavky nedavam, zvlast kdyz je horko. Nejde jenom o WC, ale trpim na to, ze mi zacnou otekat nohy, snizuje se mi i pozornost a pak uz mi ta moje jizda neprijde bezpecna pokud zrovna ridim.
OliveOyl tvoje varianta je rozhodne ucinnejsi, levnejsi a jednodussi. Jako dvere krasavice stejne zamykat nebude a navic budou hadky ohledne vymahani pokut. Takze stav nezmenen a navic x nasranejch lidi. A to se vyplati. Jako, ze se nekomu chce se radsi handrkovat, nez koupit fabku...
OliveOyl tvoje řešení je samozřejmě lepší, jen ty dveře musí projít přes hasiče - jak to máte s hlavními? Tam máte odsouhlaseno, že se smí zamykat? Většinou je požadavek, že ven se musí dát dostat volně.
teď čtu o odpolední bouřce v Brně - brněnské sestry, přečkaly jste v pořádku? žádné škody?
my ji pozorovali z kopce nad kralovopolskym Teskem, krasny to bylo a ani kapka
viktorka_od splavu To věřím, bouřka pozorovaná zboku je nádherný úkaz. Pod ní to bývá horší. ![]()
OliveOyl kohokoliv prudit kdyz to jde vyresit technicky bez interakci je totalni blahovost. zalezi, jestli se muz chce hadat, nebo chce aby to fungovalo![]()
SunEclipse Nad náma se to asi formovalo, koukali jsme na to z terasy a bylo to, jako když se zatahuje nebe nad Bradavicema. Šedohnědý mraky, sem tam mezi nima díra, kterou byly vidět bílé mraky, a v těch dírách blesky a hromy. Bylo to fakt působivý, napadlo mě u toho, že tohle bude teda pořádná bouřka. Naštěstí u nás nakonec jenom hodně pršelo.
Myrtila ja bych taky byvala rada zmokla...
SunEclipse to je obecný požadavek podle mě (u bytového domu), řeší to takový ten automatický zámek.
Evaeva Jj, my máme z jedny strany zámek a z druhy kliku (je tam mříž, takže se tam muselo dat pleksisklo, aby nesla klika otevřít zvenku, máme to až na schodišti v 1.patre, dole v přízemí je zubní ordinace, kde otevřou komukoliv
SunEclipse nooo, ono vlastně v době kolaudace domu byla tam, kde bydlí krasavice prodejna, takže byly vchodový dveře (spíš vrata) celej den dokořán. A dveře, který bych chtěla zprovoznit se tam daly právě na popud hasičů. Díky tobě mi došlo, že vlastně nevím, jestli ten byt udělanej z prodejny je zkolaudovanej jako byt
moora viktorka_od splavu ja tak trochu tuším, koho by nastrčil na to handrkování :/
Potrefenáhusa my máme taky z jedné strany kouli, z druhé kliku. Nezamyká skoro nikdo, ale ti, co jo, křičí, že se má zamykat (což zase nechtějí hasiči). Takové to centrální odemykání shora nemáme, ale budou se dělat nové dveře a tam by to být mělo. (A snad i čip, starší syn má problém ty dveře odemknout). Tady teda skoro nikdo s požadavkem na otevření nezvoní, nemám úplně pocit, že by to někdo zkoušel jen tak.
OliveOyl a proč vůbec zamykat? nestačí zvenku koule a zevnitř klika? předpokladem teda jsou kvalitní dveře a "brano zavírá samo"... a navíc ty hasiči viz výše, no...
já bych zvolila tu tvoji variantu... kdo to nedodržování bude sledovat-evidovat-vymáhat?
Evaeva no my bydlíme na hlavní pražský ulici včetně tramvaji, jakmile byly třeba rozbity domovní dvere na ulici, ze nezacvakl zámek, bylo fakt okamžitě nadelano ve sklepe apod., takže se prave řešilo, jak ten dům lip zabezpečit a asi jediný řešení je, ze by měla ordinace vlastní vstup z ulice. jinak tam asi nic drazsiho nedava úplně smysl
moora viktorka_od splavu ja tak trochu tuším, koho by nastrčil na to handrkování :/
a proc bys to delala![]()
Potrefenáhusa jasně, chápu. To se tu taky párkrát stalo, ale spíš jak píšeš, že bylo špatně zavřeno než že by je někdo pustil. Takže z pouštění lidí rovnou z bytu strach nemám a ty nové dveře by měly dovírat dobře (líp než staré)
Ja ty delsi jizdy nad pet, sest hodin bez zastavky nedavam, zvlast kdyz je horko. Nejde jenom o WC, ale trpim na to, ze mi zacnou otekat nohy, snizuje se mi i pozornost a pak uz mi ta moje jizda neprijde bezpecna pokud zrovna ridim.
![]()
Plus navíc, kolik lidi se boji, že po dlouhém letu letadlem dostanou embolii, ale pri dlouhém sezení v autě je to riziko vysoké taky. Už jsem to tady psala, ale mě na mnoha hodinách řízení bez přestávky nic extra k chlubeni nepřijde, kdyby to udělal kamionak, tak se nedoplati.
Stejně jako třeba chlubeni se tím, kdo v noci před tím řízením min spal (to se tady neděje, ale v bývalé práci se jednou takto začli předhánět kolegové rovnou s koučkou). ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.