Pinot Noir jojo, tolik sněhu už dlouho nebylo. Ale ten rok, kdy vznikla ta písnička, mám v hlavě, to bylo sněhu ještě mnohem víc a hlavně sněžilo dlouho. Pamatuju si, že pak už jsme ani nezkoušeli čekat na autobus a rovnou chodili pěšky ![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Že jo? U nás už je takových 8 cm. Na Prahu slušné.
to je super, u nás leje ako z krhly...
Evaeva jo, tehdy jsem měla ještě "doma" v tom jesenickém podhůří. Tam byl úklid sněhu skoro každodenní realita celou zimu každoročně, ale tehdy to byl fakt extrém, naši už fakt mazali záda a střídali se v odhrnování, protože kdyby nešli několikrát denně, už by se autem ven nedostali.
Pinot Noir já mám na tu zimu krásné vzpomínky, ale pro "dospělé" to musela být otrava. Já byla asi v sextě a odhazování mně netrápilo
Ale nějakých pět deset centimetrů bývalo za mého dětství normální i v Praze.
Hlasim na jihu Prahy dobrych 15 cm a neni to zadny prasan, material akorat tak na snehulaky.
Hodne snehu bylo dve prvni zimy, co jsme se nastehovali do baraku, takze 2008/9 a pak ta dalsi. Byli tu mladi se psem, bagroval v zavejich na zahrade, ze ho ani nebylo videt. A na chlupech mel pak namrzle snehove koule, museli jsme ho dorvat do patra do vany a pomalu splachovat. On snih miloval, dneska by byl blazenej.
je to nádhera! když teda člověk nikam nemusí autem...
přežije to ta levandule s rozmarýnem? ![]()

RoSa pod sněhem se jim právě přežívá dobře. Při mrazech jsem ale o několik rozmarýnů přišla.
continuity tramvajové výhybky jsou vyhřívané, ty se od sněhu čistit nemusí. To spíš když se to zanese nějakým bordelem
Pinot Noir takže chvojí a zakrejt asi, co?
RoSazatím to nech jak to je.
Pak v holomrazech můžeš obalit květináče do netkané textilie, ale podle mě je to jedno. Některý rozmarýn přezimuje a některý ne. Jsou to různé variety.
Levandule nevím, ta by na zahradě v zemi vydrzela.
Brat má nového psa, švajčiarskeho ovciaka, bieleho, ani ho v tom snehu vidieť nie je.
continuity jo, na zahradě mám asi tři levandule, přezimujou v pohodě - tyhle rostliny jsem nestihla přendat do země... a rozmarýn jsem na zahradě měla taky leta, až jednu zimu nepřežil... nechám to osudu teda
Právě tu byla sojka!!! zbořila tu sněhovou peřinu na zábradlí... fotit ptáky nestíhám: brhlíci, sýkorky, zvonohlíci... dneska je tu nával!
Měl by někdo tip na alergologii kde berou děti a nejlépe dřív než v březnu?
RoSa jak píše continuity - zakrýt při holomrazech. Ale já se přiznám, že tyhle činnosti nezvládám, nestíhám, nechce se mi pak do zimy... Takže to nechávám osudu. ![]()
RoSa oooo vam tuším nasnežilo ![]()
Krása, že?
Pinot Noir no to mi pripomenilo, ze niekde vo ku som nechala kvetináč s rozmarínom, malým.
![]()
No necham to osudu.
slniecko my bydlime kousek od letiste a je to tu fakt jako v zimni pohadce. A porad snezi

Pinot Noir Kruci, zapomněla jsem vytáhnou jiřiny. Zase
brrr já je tam zase záměrně nechala. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.