continuity Jako já to taky nechápu, ale jak říkám, jsme jakoby normálně uvažující lidé, někdo je sociálně, empaticky trochu jinde. Nebo spíš uplně vedle:-D
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Karja ZP uvádí, že dovolenou určuje zaměstnavatel. V praxi je to samozřejmě tak, že si ji rozvrhneš sama, tedy pokud jsou tam ve vedení normální lidi a není to fabrika. Vyčerpat se má v tom konkrétním roce, ale po novele (to je asi rok nebo dva) můžeš požádat zaměstnavatele o převedení max 5 dnů (pedagogové 2 týdny). Ale mělo by tam být v té žádosti nějaký rozumný zdůvodnění.
Marbuša aco se stane, kdyz nezduvodnis, nezazadas, nevycerpas? nic, o dovolenou prijit nelze. akorat se musi zalozit papir pro pripadnou kontrolu
viktorka_od splavu no pak ti ji zamestnavatel muze naridit
Marbuša aco se stane, kdyz nezduvodnis, nezazadas, nevycerpas? nic, o dovolenou prijit nelze. akorat se musi zalozit papir pro pripadnou kontrolu
No já píšu, jak to být má. Nedělám si iluze, že se to tak děje. U nás tedy tu žádost dávat musíme a fakt se to jen založí. Taky by mě zajímalo, jestli u někoho kontrola byla a kontrolovala to.
711990 ale to uz jsem psala vyse, Mlho:-)
viktorka_od splavu Za to, ze ty vyčerpas dovolenou, odpovídá zaměstnavatel. Proto to tak hrotěj. Zaměstnavatel je odpovědnej za to, ze si to hlídá a pokud nevyčerpas/neschvali ti převod, tak ti ji proste ke konci roku nařídí.
continuity Jj, jako já myslím, že se nesmí převádět, protože ji nechce poskytovat ten první půl rok v roce, ve kterém si musíš právě tu starou vyčerpat, ne? Nebo tak to bylo v přdchozí práci, ale asi to byla jen interní domluva.
Normálně se může převést 5 dní (víc jen ze závažnejch důvodů - dlouhodobá nemoc apod.) s tím, že se vyčerpají v první půlce roku, to jest vždycky jde nejdřív o starou dovolenou (je-li jaká samozřejmě).
Rozhodně se to smí... co všechno zaměstnavatel nechce, to nikoho nezajímá - bychom se nedostali ani na záchod...
Taky ti můžou dovolenou proplatit přece!
Taky ti můžou dovolenou proplatit přece!
ne, leda kdyz odchazis a neni uz kdy si ji vybrat, jinak to nelze
A co když to nejde z provozních důvodů? Typicky - tady teď všichni lehaj s covídkem, zbyde jeden člověk na dejme tomu odběrech třeba, a do konce roku zůstane v práci sám... a se spoustou dovolený ![]()
barbucha ne
edit- vlastne ve zdravotnictvi se zakonik prace dodrzovat nemusi, tak to mozna mate jinak. ale normalnim smrtelnikum to zp zakazuje
ale i to se da obejit a taky jsem zaznamenala... dotycny chodi normalne do prace, ale nepise/nepipa si prichody, takze je "jako" na dovolene. kazdopadne to je nelegalni
Dodržovat nedodržovat, mně celej slavnej zákoník práce přijde dost na prd. Jestli někdo svoji práci miluje a dovolenou nesnáší, co je komu do toho že ji nečerpá/nevyčerpá? To je furt musíš, nesmíš... jak v době otrokářský hergotfix.
barbucha zamestnana byt nemusis, to te dnes nikdo nenuti![]()
continuity oni na to vetsinou zamestnavatele pecou, ja to v prvnim zamestnani taky tak mela. Nezadalo se a 5 slo prevest. V tom druhem se jelo stritne podle ZP, muselo se zadat a casto se to zamitalo. Presne jak pises, akorat ty podrizene nas... li.
barbucha tak to jsou prave ty nalehave provozni duvody, kdy prevadet lze:)
Nam vzdy argumentovali, ze proste musime odpocivat, presto vlak nejede. Ja bych taky kolikrat odpocivala az v tom dalsim kalendarnim roce. ![]()
Je to ptakovina, alespon par dni by jit prevest melo.
Lamicka Děkuju, souhlasím. Leč máma každou chvíli mění názor ... Dnes mi řekla, jak jsou v pohodě a vše zvládnou
.
Lamicka Děkuju, souhlasím. Leč máma každou chvíli mění názor ... Dnes mi řekla, jak jsou v pohodě a vše zvládnou
.
baltik Dovolat se do e-shopu Ikea je nemožné. Tak jsem absolvovala otřesný chat a bylo mi sděleno, jak jim je to stráááášně líto, ale že lhůta doručení může být až 2 týdny. Objednávala jsem tátovi peřinu, povlečení a nějaké ručníky. Velká chyba.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.