"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline letfenixa
10896 příspěvků moje polička 05. prosince 2023 21:16

dorota tak ja ju cerpam počas prázdnin,  tak ako má byť, ale vlani v lete som bola 2 týždne OCR a tým sa mi to posunulo. Potom máme raz nariadené nadcasy si nedať preplatiť, ale do NV, počas prázdnin si vezmem NV plus dovolenku a naskakuje to. Teraz je malý chorý, prvý deň s nim doma som si zobrala dovolenku, ale viac nemôžem, takže OCR. 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 05. prosince 2023 21:19

Kokoska Docela dobře vypadá toto zařízení.

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 05. prosince 2023 21:27

letfenixa Tomu rozumiem, malému prajem skoré uzdravenie. My nadčasy ani náhradné voľno nemáme, pracujem na VŠ.

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 05. prosince 2023 22:05

whiskas to zarizeni vypada dobre, zavolej tam, jaka je sance na umisteni. Muzes dat rovnou prihlasku. Ale asi to bude muset tatinek podepsat?

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 05. prosince 2023 22:12

Kokoska Zítra tam zavolám. Prý má smysl to řešit, až po propuštění z JIP, pravil sociální pracovník z ÚVN. A s tím podpisem, to nevím, když se na oddělení nesmí. A otázka je, jak se k tomu táta postaví. 

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 00:10

whiskas postav ho ty pred hotovou vec, ze docasne atd. Na Kosiku to maminka podepisovat nemusela, smlouva byla na me, ale zadost do pecovatelskeho domu u ni ve meste (na coz uz nedoslo) podepsat musela, dali ji to k podpisu v nemocnici, meli na to nejaky formular.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 08:17

whiskas táta šel do podobného (nejspíš ne tak moderně vypadajícího, podle obrázků) zařízení na druhé straně Prahy a určitě nic nepodepisoval. Papíry zařizovala máma se sociální pracovnicí nemocnice. Taky mu všichni řekli, že "dočasně", on už nebyl schopen pochopit svůj stav. 

P. S. Hlavně si nenech podsunout pocit viny, že ho někam "odkládáš". To může nadhodit jen někdo, kdo to nezažil.

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 10:30
Reakce na Mohučanka:

whiskas táta šel do podobného (nejspíš ne tak moderně vypadajícího, podle obrázků) zařízení na druhé straně Prahy a určitě nic nepodepisoval. Papíry zařizovala máma se sociální pracovnicí nemocnice. Taky mu všichni řekli, že "dočasně", on už nebyl schopen pochopit svůj stav. 

P. S. Hlavně si nenech podsunout pocit viny, že ho někam "odkládáš". To může nadhodit jen někdo, kdo to nezažil.

Zařízením myslíš lůžka následné péče nebo rovnou domov se zvláštním režimem pro seniory? Na lůžka následné péče pacient musí podepsat akorát propouštěcí zprávu z nemocnice, přeložení vyjednají příbuzní po dohodě s ošetřujícím lékařem a staniční sestrou, ale co vím, tak žádost o umístění do domova pro seniory se zvláštním režimem ten člověk podepsat musí. Jedinou výjimkou snad je, když pacient není schopen se na základě aktuálního zdravotního stavu podepsat a nebyl před tím zbaven svéprávnosti, potom nemocnice zahájí detenční řízení a tam může papíry vyřídit nemocnice, co si matně vzpomínám u tatínka, když ho pak překládali mezi nemocnicemi, že byl schopen podepsat jen prvotní souhlas s hospitalizací.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 10:33

Kokoska Díky, jen se k tátovi teď nedostanu, když mě nepustí na návštěvu a říkat mu to po telefonu ...? :-(

Volala jsem do toho zařízení ze včerejšího odkazu, pak ještě do Vysočan a všude plno (LDN, natož následně domov pro seniory - tam je prý čekačka až 3 roky). 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 10:37

Mohučanka Prosím, jaký je název toho zařízení, které jste zařizovali Vy? Já to začínám vidět bledě.

Dnes mě kontaktoval soc.pracovník z ÚVN (jiný člověk, než ten, se kterým jsem již jednala v minulých dnech) a samozřejmě se hned ptal, jak to tedy vidím a jestli si tatínka vezmeme domů. Ptala jsem se, jaký je jeho stav (nemohu na návštěvu) a to z důvodu, abych věděla, co je nutné doma zařídit. No, tvrdil, že táta chodí. Ale při rozhovoru z něj vypadlo, že jej viděl sedět na posteli a snídat. Tak co vlastně? Začínám být, mírně řečeno, hysterická. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 11:14

wendulka byla to následná péče a upřímně si myslím, že sociální pracovnice z nemocnice to místo v tom zařízení sehnala díky tomu, že jim řekla, že je to jen na pár dní, táta tam byl jen 6 dní. 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 11:17
Reakce na Mohučanka:

wendulka byla to následná péče a upřímně si myslím, že sociální pracovnice z nemocnice to místo v tom zařízení sehnala díky tomu, že jim řekla, že je to jen na pár dní, táta tam byl jen 6 dní. 

​To bylo asi pro mě? Ale kde to bylo, prosím? Obvolávám LDN a všude plno. Každý tip beru.

Offline continuity
43170 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 11:19

whiskas to že tě bude špitál (a UVN speciálně) tlačit do toho, abyste si tátu vzali domu, se dalo předpokládat.

Vůbec nic to neznamená, řekni sociálce at pěkně pracuje na té LDN. 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 11:22

continuity A co, když nám řeknou, ať si prostě tátu odvezeme, mohou to udělat? Nemám ještě ani odstěhovaný gauč, ani polohovací postel. Jsem fakt na prášky.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 11:25

whiskas máš sz

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 11:27

whiskas no oni ho nemuzou vyklopit pred dvere na chodnik, takze pokud reknes ze si ho vzit nemuzete, ze je potreba doleceni v nasl. peci, tak to udelat nemuzou a pri trose stesti se do toho hledani i zapoji. drz se!

Offline continuity
43170 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 11:30

whiskas jako slyšela jsem historky, že nemocného vyložili ze sanitky v pyžamu přede dveřmi, ale úplně bych to nečekala. 

Nemocnice musí najít někoho, kdo jim řekne, že se o něj postará (a klidně to může být tvoje máma). U nás volali tchanovi a ten jim řekl, ať ji do LDN převezou. Tchýně byla na prášky, ale ona si na ty posteli ani nesedla, takže převoz domů byl mimo diskuzi

Jedině jsme řešili jinou LDN než Chittussiho, a to docela intenzivně a ač muž zná z civilky sociální pracovnice z pulky Prahy, tak v horizontu těch pár dní zcela neúspěšně. Ale po tydnu si to sedlo a zůstala tam.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 11:35

continuity Děkuju.

viktorka_od splavu Díky.

Mohučanka Díky.

Navíc, opravář kotle přijde až v pátek (možná), takže u našich je dost kosa. Když se něco se*e, tak se to se*e. Pardon.

Online RoSa
10179 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 11:36

whiskas hele neboj se! já myslim, že je to jen takový vydíráníčko od nich - když řekneš, že to nejde, tak to prostě nejde (bacha, ještě to zkusej na matku!)... oni potřebujou uvolnit postel a je v jejich zájmu najít místo, kam s ním... nejjednodušší pro ně je ukecat rodinu!!!

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 11:46

RoSa děkuju. Nepopustím.