Jo, mám přesně ten stejnej pocit.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Problem je, ze mam cas spis narazove, takze bych byla dost nespolehliva, mit cas prubezne, urcite bych se mohla domluvit sese vou byvalou lektorkou nebo jejim synem, Simonas umi plyne cesky, chodi tu normalne na stredni, takze by to domluvit slo.
"Za tú nemčinu vďačím Sailor Moon na RTL II, ktorú som pozerala každé ráno o štvrtej predtým než som išla do školy. "
Tak to je dobré, presne tak som začala s nemčinou aj ja
Anime seriály na RTL II. Asi by som ich mala znova začať pozerať, moja znalosť nemčiny ide rapídne dole keďže ju nevyužívam.
Je taky rozdíl jakej jazyk, neučit se k italštině španělsky se nedá moc srovnávat se snahou naučit se k italštině arabsky, v prvním případě mám pocit, že dospělost tomu spíš svědčí, člověk ví proč se chce učit, nemá zábrany, že se ztrapní, ta arabština a spol. je podle mě boj, pokud vás teda nehodí do vody.
veta "Musíš tam jazdiť častejšie na dovolenku" je úžasná. Dám si ju ako motivačný citát na nástenku ![]()
(a to teraz myslím úplne v dobrom, lebo teraz som rada, keď sa mi podarí dovolenka raz za rok na týždeň. A niežeby som do toho Španielska nechcela jazdiť častejšie :-)
Ježkový voči zas ty muži co tě všude obtěžujou a všichni do jednoho..."v žádném případě neodpovídám mužům" je děs)))???![]()
:-D:-DHaha, seš prostě in no. Mně teda nikdo mocneobtěžuje, mezi čechy nejsem populární vůbec, ale řekla bych, že ty nějak cítí ty moje nakvašený nuance v hovoru, ironii i nezájem, kdežto cizinci to nepoznají. Já jsem se i ptala partnera, jestli každej chlap, co se chce sejít s novou ženskou jí chce prostě jen vojet, jestli je to normální? A on mi odpověděl, že já nejsem normální,když se na to ptám, že je to přece jasný:-D.
Ano, to je pravda, ono upřímně i na VŠ, když byly podobné nabídky, tak se většina lidí chtěla ne přímo třeba seznámit, ale prostě najít přátele atp. S tím učením je to opravdu velmi nízká pravděpodobnost, že to sedne.
ze zkušenosti myslím, že za rok jde z nuly vytáhnout němčina minimálně na b1, pokud se tomu věnujete.
já jsem za rok teda zhruba na a2, ale mám jen hodinu a půl týdně s několika přestávkami a doma na to ani nekouknu, jsem líná a nemám čas. jsem si jistá, že jen s málem času doma a buď soukromým lektorem nebo ambicióznějšími spolužáky
bych tu b1 dala, baví mě to dost. moje skupina ale má trochu rezervy, bohužel. a opravdu od nuly, nebyla jsem nikdy ani falešný začátečník. myslím, že by mi ale soukromé hodiny nevyhovovaly, skupina je pro mě lepší. hodina jen s lektorem, když nikdo jiný nepřišel, pro mě byla přímo stresující
nějak na mě bylo moc vidět.
fakt mě mrzí, že se tímhle stylem neučila angličtina nebo francouzština na gymplu, byla bych teď jazyková hvězda, dost mi to vyhovuje.
Blbý je, že ve skupině se ale nenaučíte moc psát (moje zkušenost teda). Proto teď budu mít hodiny se soukromým lektorem, abych měla i nějaké písemné úkoly a hlavně mě opravoval!!! To mi na hodinách hrozně chybělo, ale vždycky se skupina tak nějak shodla, že všechny chyby v konverzaci se opravovat nebudou:-//
články a eseje tedy zrovna nepíšeme
, ale cvičení děláme docela hodně a lektorka ho vždycky projde, děláme i domácí úkoly ve stylu napiš deset vět o nějakém tématu nebo s nějakými slovíčky, taky je projde. mě vyhovuje, že se hodně mluví.
taky s tím mám problém, nechci machrovat, ale slabší spolužáci jsou opravdu brzda. uvidím letos, pokud bych měla pocit, že se nudím, budu hledat nějaké řešení. s lektorkou jsem spokojená hodně, myslím, že i rovnoměrně rozvrstvuje typy cvičení mezi poslechy, cvičení, psaní, testy, články, jiné typy cvičení, vyrobí klidně něoc jako pexeso na spojování slovíček.
myslím, že pro začátečníka jsou skupinové kurzy lepší, protože cvičí interakci, kterou v běžném životě nejvíc potřebujete, a až pak pokročilý v rámci osobních kurzů piluje nějaké drobnosti.
Jo, na začátek je mluvení dobrý. Jenže já jsem ve stavu, že už řeknu všechno, ale všechno blbě, že jo:-D. K těm písemným ukolum gratuluju, my jsme je dělali snad jen na jednom kurzu a to asi dvakrát:-/
Určitě to jde. Začala jsem s novým jazykem loni o prázdninách, letos čtu v tom jazyce knihu (kompletní, žádná zjednodušena nebo zrcadlová četba) a rozumím podstatě děje v seriálu. Nedám samozřejmě slovo od slova a nechápu vtipy, nicméně level je aktuálně mezi B1 a B2. Hodina a půl 1X týdne, o prázdninách 2X týdně. V kurzu jsme maximálně 4 a vede rodilý mluvčí, takže se člověk nějak musí domluvit :-) Brzdici spolužáky jsem vyřešila preskocenim jedné úrovně kurzu (musela jsem Teda projít přezkoumáním, zda nebudu ve vyšší úrovni za brzdu naopak já)
Ano, ano! Řeknu všechno o téměř jakémkoli tematu, ale chyb jak máku, nicméně pevně věřím, že to se právě usadí tréninkem a vůbec, v inteligentní konverzaci se nějaká ta koncovka ztratí :-) Přiznám se ale, že na nácvik písemného projevu nemám morál.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí