"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 19. února 2024 20:56

Kokoska

Když nepomůže příroda - na tu moji troubu už fakt ne , tak v

Hornbachu mají nějaký sakrajt na trouby Dr Beckmann, takový gel ve spreji.  je tam chlorid sodný, tak jen v rukavicich, ale vůbec to nesmrdi a neuvolňuje žádné výpary 

S tím jsem měla vždy problém, že to vše strašně smrdelo. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 19. února 2024 20:57

OK, tak už jsem pochopila, proč mám na nekterejch věcech fleky, něco sem tam srazeny, něco zasmradly ... protože takový štráchy, jaký tady některé děláte s prádlem ...-A to nemyslím zle - to myslím obdivně! Vždyť vrchol myho praní je prášek na tmavý, prášek na bily. Žádnou z těch dalších věci jsem nikdy nepouzila, takže se oficiálně nemuzu divit, ze mám prádlo v takovým stavu

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 19. února 2024 20:58

A jsem rada, ze jsem konečně u diskuze o savování utěrek! Minule mi to uniklo a roky mě to mrzelo!

Online brrr
12369 příspěvků moje polička 19. února 2024 21:00

MP Meri Mám prášek s jelenem, jeden na všechno. Bílé/světlé peru na 60, barevné na 40, jinak to nedělím. Jednodušeji to už asi nejde a nezmenšuje se nic. Hele,pátrej po důvodech dál

Offline Kokoska
35028 příspěvků moje polička 19. února 2024 21:10

continuity tak nechavam jako posledni zachranu :) Ono to neni zas nejak hrozny, mimo domov zas tak moc nepecu, ale aby mi opravar nevynadal

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. února 2024 21:12

MP Meri utěrku jsem savem v životě nepolila

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 19. února 2024 21:16
Reakce na Tabea:

​pyrolýzou. Aplikovala jsem úspěšně zrovna včera. Včetně jednoho železnýho neumytelnýho plechu.

​Já mám troubu s pyrolýzou a po přečtení návodu jsem z toho nějak dostala strach a zatím jsem to nikdy nepoužila. Přitom to byl důvod větší investice.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. února 2024 21:19

Renusatko přesně! U nás to hrozně chtěl muž (ten troubu v životě nečistil ). Já to použila dvakrát a je to teda super, ale asi bych klidně ušetřila. Já teda troubu častěji nečistím.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 19. února 2024 21:19

A s utěrkama to vůbec nechápu. Já s nima utírám umytý nádobí, na nic jinýho je nepoužívám, tak nějak diskuse kolem fleků a speciálních postupů praní, vůbec nechápu.

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 19. února 2024 21:19

Kokoska na troubu je nejlepší fakt čistič na grily, krbová skla atd. Pár těch kejklí se sodou, citronem nebo kyselinou citronovou jsem vyzkoušela, nejen u trouby, a nevím no, v tomhle teda eko zatím nebudu, nějak mi všechno přišlo úplně bez efektu. Nepoužívám zbytečnosti typu vůně do záchodu, vůně do myčky, aviváže atd., ale pracího prášku, Clinu na okna, čističe grilů a čističe typu Cif se nevzdám. 

Offline Catherinne
10865 příspěvků moje polička 19. února 2024 21:20

Mám bílé ručníky doma i v práci, bílé utěrky a většinu života bílé povlečení. Prát na 60 je nutnost, často to projedu i na 90. Muž chodí do práce v bílých košilích, ty teda peru na 40/60, jak kdy. Prášek zásadně sypký a všechno je bílé. Sušička suší na bavlnu do skříně. 

Jedinou novinku mám a občas přiliju trošku do posledního máchání parfém do pračky, tuším pulea nebo tak něco, ten tyrkysový voní hezky.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 19. února 2024 21:21

Evaeva A tak není to teda žádný horor? Já nevím proč jsem se tak šprajcla. Prostě mi přišlo, že to bylo samé pozor na to a pozor na to a nakonec jsem se do toho nepustila.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. února 2024 21:26

Renusatko ne, není. Akorát musíš vymontovat ty kovové "tyčky", to je největší opruz. Pak to zapneš a ono to několik hodin běží. Nám se zablokují dvířka, takže to ani nejde omylem otevřít. Nakonec akorát setřeš prach ze dna.

Offline Kokoska
35028 příspěvků moje polička 19. února 2024 21:28

Pinot Noir taky si pisu!

Offline Catherinne
10865 příspěvků moje polička 19. února 2024 21:33

Evaeva a můžu se zeptat co by se stalo kdyby tam ty tyčky zůstaly?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 19. února 2024 21:34

Evaeva Já mám spíš strach z té vysoké teploty do okolí. Máme teda kuchyň starou z Ikey a troubu novou taky z Ikey, ale tu už nám tam dával kamarád. A ještě za tou troubou vede plyn, ale jen tou plastovou ohebnou hadicí a tak mám strach, aby to všechno bylo dobře udělané a nevyhořeli jsme.

Offline andulka01
12859 příspěvků moje polička 19. února 2024 21:34

MP Meri no se jdu zeptat, jestli už bylo Savo a lavór? A levandulová (nebo fialková?) škrobenka, samozřejmě

Utěrky používám velmi intenzivně, mám jich spoustu, fleky mě občas mrzí, ale nijak moc nevadí. Peru na 95, jinak žádný štráchy.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 19. února 2024 21:37

Catherinne ja som o tom prvy krat nevedela a nestalo sa nic

Renusatko neboj sa toho, len ju nepustaj v lete :) 

Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 19. února 2024 21:38

utirani nadobi je jedina cinnost, na kterou uterky fakt nepouzivam:-))

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 19. února 2024 21:39

Osobně mi flekatý utěrky vadí, takže kupuji tyto z Ikea za 9,- v akci a pokud jsou esteticky nevhodné, tak je recykluji v květinářství na vázy, dokud drží osnova a útek, potom letí do kontyše. Je to jen utěrka.