Renusatko zatímco já používám utěrky na utření čistýho nádobí a umytejch rukou, muž si do nich utírá ruce během vaření, suší v tom ovozel, setře s nimi linku... Máme taky flekatý a zatímco flek na tričku jsem ochotná predpirat sodou a kdečím, tak u uterek na to kašlu. Co se nevypere ani po několika cyklech, občas udělám tu Savo proceduru. Ale už málokdy. Pár bílých mi syn pomaloval fixama na textil, až budu mít zas nějaký nevypratelný, nechám mu na to namalovat zas kytky :)
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Točím roky stále dokola 9-10 utěrek,které jsou sněhobílé a do pračky je dávám jen na máchání.Do lavoru s utěrkami nasypu krystalovou sodu,prací prášek a zaleju třemi hrnci vařící vody.Nechám půl dne odmočit,poté utěrky přemístím do vody s troškou Sava,no a pak máchání v pračce.
s tou sodou jsem to taky dělala, ale se samotnou, a to nic neudělalo. Tak to zkusím takhle, zní to slibně.
Renusatko nepřišlo mi, že by to do okolí tolik hřálo.
Lenka22 Pokusy jsem došla k tomu,že je důležitá ta horká,vlastně vařící voda.
Mám vždy až takovou archetypální radost když vidím jak ta špína rychle mizí.
sagiti a kdyz to vyperes v pracce na 90, tak to nepusti?
Já mám troubu s pyrolýzou a po přečtení návodu jsem z toho nějak dostala strach a zatím jsem to nikdy nepoužila. Přitom to byl důvod větší investice
.
zapnu, dvě hoďky to jede, trochu to teda smrdí, ale nakonec jen setřu na dně trouby popel a vyvětrám. Mě děsně ničila hlava narvaná v troubě postříkaný nějakým smradlavým dryjákem a šmrdlání vrchní strany. Nikdy jsem tu troubu tak dobře a bezpečně nevyčistila.
Lenka22 Pokusy jsem došla k tomu,že je důležitá ta horká,vlastně vařící voda.
Mám vždy až takovou archetypální radost když vidím jak ta špína rychle mizí.
Tomu rozumím, s horkou vodou zkusím...:-)
Renusatko ne, není. Akorát musíš vymontovat ty kovové "tyčky", to je největší opruz. Pak to zapneš a ono to několik hodin běží. Nám se zablokují dvířka, takže to ani nejde omylem otevřít. Nakonec akorát setřeš prach ze dna.
fakt? Já nevymontovávám nikdy nic. Dokonce tam cpu ten kovovej plech. Je ze stejnýho materiálu jako vnitřek trouby a mýt ho je očistec.
Evaeva a můžu se zeptat co by se stalo kdyby tam ty tyčky zůstaly?
tyčky jsou po akci taky čistý ![]()
Tabea tak já to příště taky zkusím s nimi ![]()
Evaeva a můžu se zeptat co by se stalo kdyby tam ty tyčky zůstaly?
tyčky jsou po akci taky čistý ![]()
Pyrolýzou čistím troubu kdykoliv během roku a nic nemontuju.Čistím komplet.A nějaký horko jsem taky nezaregistrovala.
žluťásek Renusatko pouzivam uterky jako pan Zlutasek, navic jako chnapky. Hlavne pri tom peceni je dost zaprasim, a to do nich ani neotru kdejaky lepanec na lince jako muj muz (kdyz teda ma nahodou pocit, ze by mel po sobe neco utrit).
![]()
a ve shodě s viktorkou - to utirani nadobi je jediný, co a nima nedělám ![]()
Potrefenáhusa ja teda obcas, kdyz nedockave vyndavam nadobi z mycky driv, nez uplne doschne. Mame par hrnku, ktere otocene dnem vzhuru tam maji takovou prohluben, kde nekdy zustane vlhko. Na to si teda beru uterku cistou.
A jsem rada, ze jsem konečně u diskuze o savování utěrek! Minule mi to uniklo a roky mě to mrzelo!
![]()
Dr Beckmann, takový gel ve spreji. je tam chlorid sodný, tak jen v rukavicich, ale vůbec to nesmrdi a neuvolňuje žádné výpary
nač potřebuješ na kuchyňskou sůl rukavice? Nemyslelas spíš louh, hydroxid sodný? ![]()
sagiti a kdyz to vyperes v pracce na 90, tak to nepusti?
Už hodně dlouho na 90°neperu. Popravdě vše jen 30.Ale co si pamatuji,tak z utěrek se fleky nevypraly.
Když to tady čtu, už je mi jasný, proč všechno stihnu, já totiž nic nedělám pořádně!:D. Na čištění trouby jsem třeba úplně zapomněla, že něco takového se provadi:D
Karja tak ted mas novou, mas na dlouho klid ![]()
Tabea EDITH4B A máte v té troubě na těch bočních mřížkách přidělaný pojezd na plech? U té mé je vyndání mřížek napsané v návodu a myslím, že je to hlavně proto, že ty pojezdy jsou něčím namazané, aby nedrhly, a zřejmě kvůli tomu to nesmí ani do myčky.
Takže na pyrolýzu to vyndavám, ale u mé trouby se to jenom v jednom místě vycvakne, je to akce asi na 2 vteřiny.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí