MP Marge Taky jsem si v porodnici říkala, jestli s tím nedělají moc cavyky, když jsem šla z kojícího pokoje (sestry po ruce, různá křesílka, polštáře, odsavačky) na wc a na 5 minut jsem dítě předala sestře, tak při návratu nestačilo říct Malý Myrtilek, č. 35, ale bylo potřeba ukázat náramek se jménem a číslem, a podle toho mi vydali syna, i kdyby tam byl v tu chvíli jediné dítě. A asi ne, no.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
MP Marge tady se ten naramek na ruku dostava taky. Dali mi ho na prijmu, jak na tu jednodenni kyretaz, tak i na tydenni pobyt v nemocnici kvuli operaci, i v porodnici. Dodnes mam schovany naramek z porodnice jak svuj, tak dcerin. A na onkologii jsem pred kazdou zapojenou kapackou musela hlasit jmeno a cele datum narozeni, aby to sestra zkontrolovala se stitkem na lahvicce. Takze bych rekla, ze obecne se to hlida, ale chyby to nejspis nevylucuje.
Zuzuli taky mám náramky dětí ![]()
Taky si myslím, že systém je nastavený dobře, ale zřejmě to ne všude úplně dodržují. Kdyby ta žena byla češka, asi by se ozvala, proč jí vezou na sál. Ale stačí jazyková bariéra a neštěstí je na světě.
U nás naštěstí nejde o život, ale sama musím říct, že lidi nerozumí, neslyší, je jim asi blbé se ozvat. Zavoláme jménem, dojde paní, otevřem v počítači kartu. Ona odsouhlasí v klidu bydliště i telefon a pak mi podá žádanku a to je úplně jiná pacientka
, která nemá to jméno ani podobné a bydlí třeba v Brně a ne v Letovicích, to někdy vůbec nejde pochopit. Takže už se mi stalo, že ve chvíli kdy jsem spěchala, paní mi vše odsouhlasila, tak už ležela na stole a já teprve koukla na žádanku. No tak u nás se otevře srávná karta a jede se dál, ale přestavit si to umím.
Zuzuli já myslím, ze jak před lety vyměnili ty dvě holcicky v trebici, tak si na to snad všude davaj velkej pozor
Renusatko ja mam pocit, ze nekterym lidem se se vstupem do zdravotnickyho zarizeni uplne vypne mozek. a to i tem, kteri jsou normalne pricetni:-)
Mne ten náramok dali na ruku až keď mi malého po mnohých hodinách doniesli ukázať na pooperacnu izbu.
Mama chodí na reumatologiu, krstné meno má už pomerne dlho neobvyklé, napriek tomu sa tam zišli dve pacientky s rovnakým menom a priezviskom, iné dátumy narodenia aj bydlisko. Mama si dáva veľký pozor, aby to vždy skontrolovala, aj tak sa už neraz stalo, že e-recept bol poslany tej druhej pacientke ![]()
viktorka_od splavu No a hlavne jsou zvykli vynakladat nulovou vlastni iniciativu. Proste tady me mate, nevim nic a vlastne me to ani nezajima. Kolikrat me prekvapi, ze lide jinak evidentne pricetni, jsou zoufale pasivni, nechteji nic slyset, nic rozhodovat. A nakonec se me zeptaji, jestli si maji do nemocnice vzit zupan, jestli je na pokoji televize a jestli jim napisu lazne. Tohle teda vubec nesouvisi s Bulovkou, spis takova reakce na Renusatko .
letfenixa fakt? Mně ho dali ještě než mi natočili monitor.
Ešte som si spomenula, ako raz na internom dávali otcovi nie 1/4 tablety, ale 4![]()
Evaeva vieš čo, mne napr neofacovali nohy pred sekciou, prislo sa na to az na druhý den na pooperacnej izbe, keď prišla sestricka, že nech jej dám obväzy, že mi ich omota.
. Takze bych rekla, ze obecne se to hlida, ale chyby to nejspis nevylucuje.
on ten systém je nastavený dobře, problém je řetězení chyb. To.se hlídá všude, kde jde o život, aby jedna chyba nezpůsobila problém. Je to třeba stejné u letadel.
Zrovna u ty kyretáže si myslím, že byl ten řetězec pochybení hodně dlouhý. Stačilo by, aby kdokoliv že zdravotníků nepředpokládal, ale ptal se a opravdu se ujistil.
Potrefenáhusa Na ty jsem si zrovna nedávno vzpomněla, už ani nevím proč. Strašnej případ, strašnej. Bez řešení.
continuity Jenomže každej tak nějak předpokládá, že se zeptal a ujistil někdo jiný v tom řetězci....:-(
Garfie proto se mají ptát všichni a normálně se to i děje.
No myslím, že tohle si za klobouk už nikdo nestrčí.
.
Potřebuji sehnat nějakou vázu (sklo) nebo dózu (porcelán) ve stylu art deco.
Ale nesmí to být antikvární ( budoucí obdarovaný nerad používané věci).
Nemůžu říct, že "cena nerozhoduje", ale není nějak výrazně limitující.
Nemáte tip? Na webu je toho dost, ale já už jsem proklikaná až do zmrtvení a stále to není to pravé. Díky.
Samantha Já toho moc nenašla, tedy v novým, vždy jen antik.

Kan Jo, špatně jsem to napsala... na webu je odkazů dost (sklo, art deco), ale ne moc nového.
Asi upustím od "jako art deco" a vrhnu se jen na sklo
.
A kdyby se objevil nějaký tip - mělo by to být jednoduché a spíš hranaté, tak budu ráda.
Samantha jednoduché hranaté? co Moser, ten by se nelíbil?
RoSa Líbil, zrovna na něco koukám, ale nějak nemůžu najít eshop. Jen prodejny v KV, tam nepojedu.
Edit: už ho mám, pro oči nevidím...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí