"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Raduza
příspěvků moje polička 22. května 2024 17:42

Mermaid to je blbý, ale tak by to měl řešit ten, kdo má úmrtní list. S dodavatelem energiií by to určitě šlo. SVJ ať holt si to řeší s notářem.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 22. května 2024 18:04

letolet když já právě nejsem jediný dědic, bohužel ten druhý se mnou nekomunikuje a třetího notářka hledá už 5 měsíců

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 22. května 2024 18:07

Mermaid aj, tak pevné nervy

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 22. května 2024 18:11

Raduza no, právě, že se jedná o člověka, co to neřeší a není na něj žádná páka a já začínám panikařit, kam ty dluhy můžou narůst 

RoSa já k tomu bytu nemám vůbec žádný přístup, jen info z katastru a od notářky, takže nevím, komu co by se mělo platit

Každopádně všem dík za rady, doufala jsem, že třeba bude nějaký "manuál ", jak postupovat, protože vygooglit se mi nic, kromě obecných informací o dědickém řízení, nepodarilo

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 22. května 2024 18:12

stes protoze antiperspiranty sou toxicky a ted je trendy bejt non toxic...se obavam.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. května 2024 18:20

Mermaid a ty víš, že se ty platby teď neplatí? Klidně můžou dál odcházet z účtu zemřelého, pokud tam je takový obnos.

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 22. května 2024 18:36

711990 podle mě je furt nějaký procento lidi, co se moc nemejou a neperou si oblečení, moc nemejou vlasy, nemyslim si, ze je to antiperspirantama. Taky jsme takový kamarady/spolužáky měli, ale netaktni to bylo stejně jako dneska, říkat někomu, ze smrdí 

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 22. května 2024 18:52

Potrefenáhusa souhlasím. 

Offline letfenixa
10903 příspěvků moje polička 22. května 2024 19:02

Potrefenáhusa a je to extrémne nepríjemné to riešiť ako triedna - na jednej strane stazujuci sa žiaci na smrad, na strane druhej žiak, ktorý nerozumie kde je problém. 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 22. května 2024 19:03

Mermaid záleží ještě jak měl zemřely nastavené příkazy na účtu,  možná  že odcházejí dál.  

Offline stes
9296 příspěvků moje polička 22. května 2024 19:08

711990 ano, smutný...ale i přírodní by pomohly...každopádně je to hlavně o mydlu,vodě a vypranejch hadrech

Offline pecka
6197 příspěvků moje polička 22. května 2024 19:09

A to hovoríte o mladých... My máme v práci kolegyňu,  ktorá má špecifickú "vôňu "  ( s teplom sa zhoršujúcu). Dnes mala stretnutie s dodávateľom a úprimne? Ľutovali sme ho, lebo smrad bol nielen v miestnosti, kde boli, ale aj na recepcii a celej chodbe. Pochopila som,  prečo kolega zdieľajúci s ňou kanceláriu trávi väčšinu času mimo. Nie je jednoduché taktne niekomu na túto tému niečo povedať. 

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 22. května 2024 19:18

Potrefenáhusa souhlasím. 
Ale teda vždycky mě to praští do nosu, fakt moc to nemám ráda, takovej ten zatuchlej nemytej a nepranej puch (mladý i starý, to je jedno)

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 22. května 2024 20:33

pecka bohuzel to vetsinou ani nepomuze. jednomu kolegovi to opakovane na zadost ostatnich rikal personalni sef a zabralo to vzdycky jen na chvili

ti lidi fakt nechapou kde je problem, protoze.. pranim se obleceni nici, onoseny obleceni je mekky a pohodlny,  casty sprchovani neni zdravy, rano sprcha vubec to pak cloveka ofoukne a onemocni atd atd

Offline tv
4246 příspěvků moje polička 22. května 2024 20:47

Mermaidjá se tedy obávám, že ani s dodavateli energii nebude domluva, dokud nebude vyřízeno dědictví. Zeptala bych se právníka. Je nějaká lhůta, dokdy se musí to dědické řízení vyřešit?

Offline Raduza
příspěvků moje polička 22. května 2024 20:50

tv já jsem odběr elektřiny u ČEZU normálně ohlásila s umrtnim listem. 

Offline tv
4246 příspěvků moje polička 22. května 2024 20:53

Raduza ale Mermaidpíše, že úmrtní list nemá.

Offline Raduza
příspěvků moje polička 22. května 2024 20:55

tv já vím,  měl.by se starat ten kdo ho má.  Jinak.je to asi marný. 

Offline andulka01
12861 příspěvků moje polička 22. května 2024 21:47
Reakce na RoSa:

Karja nebo jako dárek k svátku/narozeninám/vánocům deodoranty, sprcháče, mejdla... dotyčný si to rozbalil a bylo mu to jasný

​no někdy ani to netrklo... kolega z bývalé práce, strašný to bylo

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 23. května 2024 07:21

tv já se v tom moc neorientuju, ale podle mě může trvat neomezeně dlouho. A protože v té mé věci se bude ustanovovat opatrovník a usnesení bude vyvěšeno na 6 měsíců na úřední desku, tak bude trvat minimálně do prosince. A po celou tu dobu budou ty dluhy narůstat