"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline dzizisketa
8985 příspěvků moje polička 04. srpna 2024 11:44

Malvin 

Na logopedii chodí i Rosťa, a to má jen česky mluvící rodinu a okolí (pokud tedy za cizí jazyk nepočítáme valašské nářečí). I já jsem chodila, i moje ségra i můj brácha. I můj muž.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. srpna 2024 11:54

dzizisketa souhlas! My chodily všechny tři ségry, mým dětem se to zatím vyhlo, ale synovec taky chodí, začal mluvit později, o anglickou výuku se u něj nikdo nepokouší. A starší pořád neříká ř, takže ho musím taky objednat.

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 04. srpna 2024 12:08

dzizisketa já taky chodila na logopedii. Napsala jsem snad někde, že je návštěva logopedie svázaná s díváním se na pohádky v anglictine? 

Ale nemyslim si, že to prospiva, když se učím česky, poslouchat anglickou výslovnost. A to nemluvím a českoanglickych větách.

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 04. srpna 2024 12:14

Mulen ne, nevlezes:D předevčírem jsme byli v Klaipede na pláži, balt má tak 20 stupňů možná:D a hlavně jsou všude cedule pozor na spodní proudy a plavat do boku.

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 04. srpna 2024 12:28

Potrefenáhusa Zuzuli A to Aj tam jde navolit na stalo?

Evaeva Moje taky preferují CJ, ale ony se nejvíc dívají na televizi u babičky, takže tam to v CJ mít budou.

Malvin Jo, to asi nebude problém mých deti,ony mluví poměrně dost pěkně a ten čas na televizi je u nás hrozně nízkej. Ale jinak stejný názor má i moje ségra co učí CJ,že některé děti na to učení se v předškolním věku prostě nemají. 

Offline Mulen
5033 příspěvků moje polička 04. srpna 2024 12:28

rasaNori tak dik. Budu se kochat ze vrehu!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. srpna 2024 12:28

Karja u nás to v aj prostě neprojde

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 04. srpna 2024 12:29

Karja jde, zvolis jazyk profilu a ten ti to bude automaticky poustet, pokud nevyberes jinak

Offline Mulen
5033 příspěvků moje polička 04. srpna 2024 12:30

Fakirka těším se na něj

notna uvidíme. Až to reknu doma, stejně mi to zatrhnou. Jedem totiž vlakem

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 04. srpna 2024 12:32

Evaeva U nás to nesmí zjistit. Jako dcera malá to fakt tolerovala pěkně a v čase, když byla malamala mimino se dívala dost. U nás moc tv nejede, někdy se stane, že i 5 dní se po ní neptají:D Myslím, že to sledování v Aj na ní nic nekladneho nezanechalo, na logopedii chodila, ale tak jako nechci napsat zbytečně, ale žádnou velkou vadu neměla, neměla R a Ř. Spíš si myslim, že to v tak nízkém věku, byly ji třeba dva fakt neměla sledovat tak dlouho, ale bylo to pro maminku nutné. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. srpna 2024 12:33

Karja no jasně. Kluci už jsou bohužel v tomto ohledu dost znalí.

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 04. srpna 2024 12:35

ZuzuliTak děkuji! Chudáci dětičky:D. Jako kdyby nechodily k babičce, tak jim dopřejí něco českého, ale tam se nasytí dost a u bratranců se občas koukají i na nějaký film. Na kroužek je nedotahnu a velkamala je šikovná po sambovi, tak mi přijde škoda nechat to být, když teď fakt mají to nasávací období:D

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 04. srpna 2024 12:36

EvaevaJá jsem na ně mělo připraveno, že jim to prepnu po nastěhování:D, ale to jsem propásla. Ale ony jsou s tím naším youtubem už celkem nespokojení, takže i s AJ kanálem si polepší;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. srpna 2024 12:36
Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 04. srpna 2024 12:47

Blbě vlakno

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 04. srpna 2024 12:55

Evaeva poustet v AJ

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 04. srpna 2024 13:28

Karja

jim vubec neříkej, že Disney+ v češtině existuje. 

Jinak si myslím, že je to lepší než YouTube, protože má člověk pod kontrolou, na co ty děti koukají. 

K jazykova debata už tu byla 100x, rozhodně jim koukání 20 minut denně na anglický obsah nenaruší vývoj češtiny. U bilivngnich děti je ten jazykový vývoj jiný (a to neznamená, že je to špatně) ale koukání chvilku na pohádky má k dvojjazyčné výchově fakt daleko. 

Mmch znám poměrně dost lidí, kterým mizerná angličtina brání v pracovním rozletu, ale žádného, u kterého by ráčkování bylo zásadní překážkou v pracovní kariéře. 

Jsem před týdnem potkala člověka, který umí šest jazyků (jak sám řekl, s JavaScriptem 7). (A živí se IT v jedné poměrně úzce profilové oblasti, není to žádný lingvista). To jen tady máme pocit, že se dítě zblázní, pokud se náhodou na něj bude mluvit ještě jiným jazykem. Ve světovém měřítku je striktně jednojazyčná výchova spíš rarita než pravidlo. 

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 04. srpna 2024 13:36

continuity

To Disney plus mi ani nikdo z okolí neříkal, že by měly tak to nikdo nenapraska. To YouTube je šílený, nějaký křečky jim občas vymluvim, ale ne vždy to odhalím a na kraviny se dívají u bratranců dost. A přišlo mi, že ji to fakt dalo, když se dívala kolem těch 3 let na ty pohádky v Aj, má ještě i Albi knížky v aj, a to ma ráda ty písničky. Ještě Shakiru v anglictine, to se mě ptá třeba na slova a to je velice velice špatne, musím si to vygooglit:D

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 04. srpna 2024 13:44

Karja jo, tak na YouTube je problém, že se doklikaji bůhvíkam. U těch streamovacich službach nastavis zámek, věk a hotovo. 

Alespoň přízvuk tam nachytaji. 

Jinak naposledy se tu dvoujazyčné pokoušela mluvit včera starší po návratu z tábora, takže jsme měli 10minut komentáře v gymnastice typu podlaha (floor) a dedukce (tam je původ zjevny). Něco tu na nás zkoušela, že co má dělat, když český výraz nezná, tak jsem ji vysvětlila, že ji to rádi sdělíme, ale nebude tu mluvit jak trotl. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. srpna 2024 14:50

continuity syn má YouTube kids, tam se k nevhodnému obsahu neprokliká, ale k blbostem klidně no

Karja ty křečci u nás byli jednu dobu strašně populární