"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Mermaid
příspěvků moje polička 06. srpna 2024 12:50

Občas mě mrazí, když vidím, kde sedí turisté a svačí a kdo tam sedává pravidelně, takže když budete v Praze, tak si fakt nesedejte na ten rantl u výlezu z metra před Palládkem, ani na lavičky hned vedle na tramvajové zastávce 

Offline letfenixa
10904 příspěvků moje polička 06. srpna 2024 12:59

Mermaid musím si to zapamätať. 

Offline stes
9302 příspěvků moje polička 06. srpna 2024 12:59

Mermaid po pravdě nesedejte si skoro nikde,což je zase pomalu nezrealizovatelny, kór když táhne malý dítě. A to včetně tramvaji a zastávek. 

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 06. srpna 2024 13:16

stes já vím, ale na tom náměstí Republiky je to fakt extrém 

Offline Myrtila
5359 příspěvků moje polička 06. srpna 2024 13:21

viktorka_od splavu baltik Jj, je to už pár let, ale kamarádka na toto psala bakalářku nebo diplomku, chodila do nějaké pražské neziskovky a data měla přímo od nich, a většina bezdomovců byla psychicky nemocná. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 06. srpna 2024 13:24
Reakce na stes:

Mermaid po pravdě nesedejte si skoro nikde,což je zase pomalu nezrealizovatelny, kór když táhne malý dítě. A to včetně tramvaji a zastávek. 

​Ta Praha to je luxus teda. My tu teda taky mame existence, ale asi jinej druh.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 06. srpna 2024 13:27

stes to jedine potvrzuje ze se jedna o psychicky nemocne (a ne fakt se u nikoho neobjevi schizofrenie jen tak protoze si zahulil)

Offline stes
9302 příspěvků moje polička 06. srpna 2024 13:34

viktorka_od splavu nikde neříkám,že to má jen z dlouholetého intenzivního huleni, ale velmi to k tomu přispělo. Pokud měl nějaké dědičné sklony, do té doby se neprojevovaly. Při prvních naznacich byl hospitalizován a byla snaha o léčbu, opakovaně, ním neprijata.

Online RoSa
10195 příspěvků moje polička 06. srpna 2024 13:35
Reakce na whiskas:

Nemáte prosím někdo osobní zkušenost? Napadá mě klinika Gemini, Lexum, NeoVize, Lensi, ÚVN - ale tam je to prý dost nepraktické, co se týče objednávání. Díky za každé doporučení.

​matka byla v Lexum, sousedka v ÚVN - obě spokojené (matka na klinice platila, sousedka v nemocnici ne)

Offline Mha
příspěvků moje polička 06. srpna 2024 13:36

stes

Musí to být pro rodinu hrozně náročné :(

Smazla jsem dlouhý text o reversech psychiatrických pacientů, tam si asi každý udělá svůj názor sám

49376 příspěvků moje polička 06. srpna 2024 13:39

stes ono je to spis opacne. zaznamenala jsem i nejake vyzkumy na tema, ze drogovym zavislostem propadne vicemene clovek ktery ma nejak poskozenou psychiku uz predtim, tzn neni to nasledek, ale pricina. jako jasne je nejsnazsi si rict ze si za to muze sam, asi jo, ale ty lidi vicemene nemuzou jinak. ze ty bys danou situaci resila lepe neznamena ze jsi lepsi clovek, ale ze mas odolnejsi nervovou soustavu (geneticky)

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. srpna 2024 13:43

Nevíte, jestli se dá nějak zbavit v Messengeru tohodle skupinového chatu, kterej mi tam zůstal po prodeji v jedny fb skupině? Všechny chaty v něm jsem vymazala, i ten původní inzerát, ale furt mi to tam svítí. Nejde mi to smazat ani na PC, ani na mobilu.

Strašně mě to tam se*e

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 06. srpna 2024 13:44

viktorka_od splavu tak jestli se tráva podílí na rozvoji schizofrenie se prozatim zkoumá, rozhodně to není vyjasněné. Další věc je, že jakýkoliv abúzus drog stav pacientů zhorsuje. 

A je samozřejmě otázka jestli je správné zavřít na psychiatrii, kde se jim dostane lékařské péče nebo je necháme svobodně kálet na ulicích. Jsou sice papírově svobodní, ale o nějaké lidské důstojnosti těžko může být řeč. Otázka zní, jestli podobný člověk by v péči rodiny už dávno nebyl omezen na svéprávnosti.

Offline stes
9302 příspěvků moje polička 06. srpna 2024 13:47

viktorka_od splavu nechme toho, opět mi vkládaš do úst, co jsem neřekla, vím,co pro toho kluka příbuzní dělali, znám ho od mala, takže to dovedu posoudit snad líp, nebo o tom podat fakta.  Rozhodně jsem to nepsala jako diskusní příspěvek jen jako postřeh k jinému.

49376 příspěvků moje polička 06. srpna 2024 13:48

continuity podilet na rozvoji to se muze a nejspis i podili, ale pokud ke schizoifrenii nemas dispozice tak si ji nevyhulis i kdyby ses pokrajela

b. urcite, ale bohuzel tohle tema nikoho nezajima

Offline Peetra1
284 příspěvků moje polička 06. srpna 2024 13:50

Lama_z_Lana a nejde opustit skupinu?

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. srpna 2024 13:56

Peetra1 to tam právě nikde není

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 06. srpna 2024 14:23

RoSa Moc děkuju. Myslím, že ty "lepší"čočky se připlácí všude .

Offline Anaj
236 příspěvků moje polička 06. srpna 2024 14:35
Reakce na whiskas:

RoSa Moc děkuju. Myslím, že ty "lepší"čočky se připlácí všude .

​Dobré zkušenosti s Lexum Budějovická, fungovalo to jako dobře namazaný stroj :-), organizačně i jinak. Podle dalších vad oka doporučili ty nejvhodnější čočky - s doplatkem, ale rozhodně (až překvapivě) ne ty nejdražší. Je to tedy už pár let...

Offline Peetra1
284 příspěvků moje polička 06. srpna 2024 15:12