"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Zuzuli
3805 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 13:10

žluťásek continuity ja mam nerezove panve z ikei, zadne fabini a miluju je. Hlavne proto, ze muzou i do mycky

Ale to nahrati podle tech videi od fabini funguje, nic se pak nepripali. Jakakoliv vajicka, at uz michana nebo volska oka, nejsou problem. Delala jsem na ni i omeletu, na palacinky mame specialni panvicku.

Tyhle, obe velikosti 

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 13:18

žluťásek Já jsem jednou palačinky na Fabini nerez pánvi zkoušela a šlo to. Ale normálně jsem na ten proces líná.

Offline Myrtila
5361 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 13:21

continuity žluťásek Palačinky na nerezové jdou dobře, jen je potřeba ji trochu namastit (klidně jenom kapku oleje rozetřít ubrouskem) a opravdu dobře rozehřát. No a vajíčka podobně - omeleta, volská oka. Míchaná jsou teda trochu za trest, jak na ně, jsem ještě nezjistila. 
edit: aha, už to píšu jako několikátá

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 13:26

Tohle téma přichází vyloženě vhod - vařím na pánvi ze smaltované oceli /je to ta klasická těžká, modrá/, je vyrobena tak před třiceti lety, ale já ji před pár lety začala používat jako novou, do té doby nepoužívanou, jediné, co na ní nikdy neudělám, jsou palačinky, vždy se přichytí, vyzkoušeny různé tuky, oleje, sádlo, vždy hodně rozpálená. Je to mnou, nebo na palačinky tahle pánev prostě není vhodná? /Dřív jsem palačinky připravovala na teflonové pánvi, což už nechci./

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 13:28

žluťásek Kdybys chtěla tip, skvělý nerez pánve má Remoska. Jsou hezký, kvalitní, od českýho výrobce a nestojí raketu. Dají se použít fakt na všechno, udělám tam i ty vejce a lívance, ale moc je tam nedělám a tu jednu pánev s nepřilnavým povrchem mám. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. zaří 2024 13:32

A celé to kouzlo je teda akorát v tom, že se ta pánev musí pořádně rozehřát? Potřebuju totiž novou pánev, původně jsem chtěla klasicky teflonovou, protože na nějaké štráchy nemám morál. Ale jestli jde jen o nahřátí.

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 13:35

EvaevaV podstatě jo. Nechávám dlouho nahřát jen bez tuku, a ten přidávám až pak, pak se pořádně rozetře a funguje to. Ze začátku jsem pořád vypalovala (a to je opruz), ale tohle funguje taky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. zaří 2024 13:37

ALen aha, díky. To bych asi zvládla

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 13:46

EvaevaFabini má k tomu srozumitelný návod, jde totiž o zacelení nějakých mikrotrhlinek v tom nerezu. Stejné informace má i návod k pánvi IKEA.

https://www.fabini.cz/blogs/pod-poklickou/jak-si-udelat-z-nerezove-panve-neprilnavou

Online Makara
3655 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 14:35

Len no jo, ale co na indukci? Na ní zahřátí nefunguje

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. zaří 2024 14:53

Makara proč ne?

Online Makara
3655 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 15:04

Evaeva

moje deska mi nadá, když je na ní nádobí bez obsahu. Tak už to vlastně ani nedělám. Zkusím její protesty ignorovat.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. zaří 2024 15:04

Makara aha, tak ta moje to nepozná. Jenom, když na ní není vůbec nic 

Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 15:08
Reakce na Makara:

Len no jo, ale co na indukci? Na ní zahřátí nefunguje

​Mám rok starou indukci a zahřívání funguje normálně bez problémů 

Offline Sweet Potato
40496 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 15:09

Evaeva Indukce ti hřeje prázdné nádobí? Myslela jsem, že jednou z jejích základních vlastností je, že to nedělá. Že se záhy vypne.

Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 15:11

Sweet Potato mě hřeje prázdné nádobí, nehřeje,  pokud na ni není zadne nádobí 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. zaří 2024 15:46

Sweet Potato stejně jako u Allysa 

Offline Myrtila
5361 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 16:12

Makara Sweet Potato a teď mi vrtá hlavou, jak to ta indukce pozná? A pozná třeba i prázdnou pánev vs. pánev se lžičkou oleje?

Online Makara
3655 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 16:32

Myrtila já asi nepozorně četla návod. Nějak jsem si zafixovala, že indukce ohřívá obsah hrnce. Ted jsem si početla, že zahřívá i jeho dno. Takže děkuji za téma "nahřívání pánve" a jdu to testovat.

Offline Sweet Potato
40496 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 16:47

Myrtila Netuším.

Ale jednou mi kočka zapla vařič pod hrncem se zbytkem polívky (od té doby doby máme dětskou pojistku, vyvařila se na škvarek a pak se to vyplo.

Edit: jdu dělat pokusy