"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 16:51

Makara

Obsah nádobí ohřívá MW, indukce udělá v magnetickém dne hrnce vířivé proudy, ty ohřejí dno hrnce a od toho se ohřívá všechno další (obsah i plotýnka). 

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 16:53

Mrakoplas já psala, že ji používám denně aspoň tři roky. Když moc nevaříš, tak ti vydrží věčně.
Ale provizi od nich nemám, tak tě přemlouvat nebudu.  

Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 18:59

Já mám 3 pánve Fabini a kvůli palačinkám dost lituju, že jsem si nenechala starou teflonovou, mně to na tom nerezu nějak nejde, vždycky u toho kurvuju a zapřísahám se, že to jsou poslední palačinky v životě. 

Nějak neumím vychytat to správné rozpálení na indukci - ona umí tu pánev úplně rozžhavit během pár vteřin.

Offline Myrtila
5361 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 20:21

Sweet Potato Možná se ten prázdný hrnec rozpálí víc než plný a to to detekuje? Jdu googlit  Moje má asi jenom pojistku, že po 5 h vaření vypne, vyzkoušeno jednou, když jsem (záměrně) takto dlouho dusila maso. 

Offline Sweet Potato
40496 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 20:27

Myrtila 

Zatím jsem našla:

Prázdné hrnce/pánve nebo nádobí s tenkým dnem
Nezahřívejte prázdné pánve ani hrnce a nepoužívejte nádobí s tenkým dnem. Varná deska je sice vybavena vnitřním bezpečnostním systémem, prázdná pánev se však může zahřát tak rychle, že funkce „automatického vypnutí“ nemusí včas zareagovat a pánev se rozpálí na vysokou teplotu. Dno pánve by se mohlo začít tavit a poškodit povrch varné desky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. zaří 2024 20:29

Sweet Potato aha. To vypadá, že se vypíná po dosažení nějaké teploty To třeba umí i ta moje, musím to taky zkusit

Offline Myrtila
5361 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 20:53

Sweet Potato Jj, takže detekuje teplotu. 
Evaeva Ty nemáš ráda svou varnou desku?
Jinak co mě zaujalo, tak jsem u toho googlení zjistila, že indukci by neměli používat lidi s kardiostimulátorem, protože nelze vyloučit, že by mohla mít vliv na jeho funkci. Zajímavý, nad tím mě nenapadlo přemýšlet. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. zaří 2024 21:03

Myrtila tak daleko to dojít nenechám

Offline Myrtila
5361 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 21:14

Evaeva Kdyžtak můžete s dětmi lít olovo, teda nerez, nebo tak něco

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. zaří 2024 21:27

Myrtila (mělo by to rozhodně mega úspěch)

Offline Myrtila
5361 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 21:35

Evaeva Dovedu si to živě představit

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 22:04

Pinot Noir Někde jsem četla, že se má nahřívat postupně. Nejdřív nechám pár minut cca na 5/9, pak přidávám, a stejně nepoužívám ten nejvyšší stupeň. Funguje to, ale vejce stejně radši smažím na nepřilnavý. 

Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 22:16

Len ok, zkusím to postupně, je pravda, že jsem to vždycky rozpálila na plný kule

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 22:18

Ženy proboha

Maximální teplota sklokeramickych plotynek je kolem 500C a indukci kolem 240 - pak se vypne. 

Teplota tání těch slitin,co se používají na hrnce je asi nejnižší u hliníku a ten má 1000C, nerez kolem 1800. Jakože vyrobit si z indukční plotýnky vysokou pec zni sice lákavé, ale bojím se, že to není úplně reálné.

Offline Marielle
příspěvků moje polička 25. zaří 2024 00:57

Zcela mimo (omlouvám se, nestíhám dočítat): chlapečkovi vyklouzla z rukou sklenice v koupelně, rozbila se, chlapeček v šoku křičí... moje první reakce: nic se nestalo (sklenice v čudu+chlapeček v šoku, jako babi, dík za podporu ). Jak reagovat?

Offline Myrtila
5361 příspěvků moje polička 25. zaří 2024 01:08

continuity Jenom vtipkujem, roztavíme si ho tradičním způsobem

Offline olte
758 příspěvků moje polička 25. zaří 2024 05:19
Reakce na Marielle:

Zcela mimo (omlouvám se, nestíhám dočítat): chlapečkovi vyklouzla z rukou sklenice v koupelně, rozbila se, chlapeček v šoku křičí... moje první reakce: nic se nestalo (sklenice v čudu+chlapeček v šoku, jako babi, dík za podporu ). Jak reagovat?

​promiň, ale to jako myslíš vážně?

Offline Raduza
příspěvků moje polička 25. zaří 2024 07:14

Marielle vzít smeták a lopatku a uklidit střepy?

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 25. zaří 2024 09:24

CO prosim vás pomáhá na zalehlé ucho z rýmy? Vždycky mi během dne zalehne v noci nějak odlehne, sinupret beru, ono to přejde, ale je to hrozná otrava. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. zaří 2024 09:27

Karja mně pomáhá sprej na čištění uší, poradila mi to kdysi moje doktorka