Obsah nádobí ohřívá MW, indukce udělá v magnetickém dne hrnce vířivé proudy, ty ohřejí dno hrnce a od toho se ohřívá všechno další (obsah i plotýnka).
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Mrakoplas já psala, že ji používám denně aspoň tři roky. Když moc nevaříš, tak ti vydrží věčně. ![]()
Ale provizi od nich nemám, tak tě přemlouvat nebudu.
Já mám 3 pánve Fabini a kvůli palačinkám dost lituju, že jsem si nenechala starou teflonovou, mně to na tom nerezu nějak nejde, vždycky u toho kurvuju a zapřísahám se, že to jsou poslední palačinky v životě.
Nějak neumím vychytat to správné rozpálení na indukci - ona umí tu pánev úplně rozžhavit během pár vteřin.
Sweet Potato Možná se ten prázdný hrnec rozpálí víc než plný a to to detekuje? Jdu googlit
Moje má asi jenom pojistku, že po 5 h vaření vypne, vyzkoušeno jednou, když jsem (záměrně) takto dlouho dusila maso.
Zatím jsem našla:
Prázdné hrnce/pánve nebo nádobí s tenkým dnem
Nezahřívejte prázdné pánve ani hrnce a nepoužívejte nádobí s tenkým dnem. Varná deska je sice vybavena vnitřním bezpečnostním systémem, prázdná pánev se však může zahřát tak rychle, že funkce „automatického vypnutí“ nemusí včas zareagovat a pánev se rozpálí na vysokou teplotu. Dno pánve by se mohlo začít tavit a poškodit povrch varné desky.
Sweet Potato aha. To vypadá, že se vypíná po dosažení nějaké teploty
To třeba umí i ta moje, musím to taky zkusit![]()
Sweet Potato Jj, takže detekuje teplotu.
Evaeva Ty nemáš ráda svou varnou desku? ![]()
Jinak co mě zaujalo, tak jsem u toho googlení zjistila, že indukci by neměli používat lidi s kardiostimulátorem, protože nelze vyloučit, že by mohla mít vliv na jeho funkci. Zajímavý, nad tím mě nenapadlo přemýšlet.
Myrtila tak daleko to dojít nenechám ![]()
Evaeva Kdyžtak můžete s dětmi lít olovo, teda nerez, nebo tak něco ![]()
Myrtila
(mělo by to rozhodně mega úspěch)
Evaeva Dovedu si to živě představit ![]()
Pinot Noir Někde jsem četla, že se má nahřívat postupně. Nejdřív nechám pár minut cca na 5/9, pak přidávám, a stejně nepoužívám ten nejvyšší stupeň. Funguje to, ale vejce stejně radši smažím na nepřilnavý.
Len ok, zkusím to postupně, je pravda, že jsem to vždycky rozpálila na plný kule ![]()
Ženy proboha ![]()
Maximální teplota sklokeramickych plotynek je kolem 500C a indukci kolem 240 - pak se vypne.
Teplota tání těch slitin,co se používají na hrnce je asi nejnižší u hliníku a ten má 1000C, nerez kolem 1800. Jakože vyrobit si z indukční plotýnky vysokou pec zni sice lákavé, ale bojím se, že to není úplně reálné. ![]()
Zcela mimo (omlouvám se, nestíhám dočítat): chlapečkovi vyklouzla z rukou sklenice v koupelně, rozbila se, chlapeček v šoku křičí... moje první reakce: nic se nestalo (sklenice v čudu+chlapeček v šoku, jako babi, dík za podporu
). Jak reagovat?
continuity Jenom vtipkujem, roztavíme si ho tradičním způsobem ![]()

Zcela mimo (omlouvám se, nestíhám dočítat): chlapečkovi vyklouzla z rukou sklenice v koupelně, rozbila se, chlapeček v šoku křičí... moje první reakce: nic se nestalo (sklenice v čudu+chlapeček v šoku, jako babi, dík za podporu
). Jak reagovat?
promiň, ale to jako myslíš vážně?
Marielle vzít smeták a lopatku a uklidit střepy? ![]()
CO prosim vás pomáhá na zalehlé ucho z rýmy? Vždycky mi během dne zalehne v noci nějak odlehne, sinupret beru, ono to přejde, ale je to hrozná otrava.
Karja mně pomáhá sprej na čištění uší, poradila mi to kdysi moje doktorka
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí