Evaeva nevim, zalezi na typu, nemam prehled. Uz si ani nepamatuju, kolik stal ten nas.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Evaeva jo ty kapslove lze pořídit za pár korun, ale provoz je dražší. Navic to kafe podle toho vypadá/chutná (není tam dostatečný tlak především). když chci řešit ekologii přijde lepší pořídit si jiny systém na extrakci kafe, klidně nějaký aeropres. Dnes jsou už i takové, co se myjí fakt snadno. Než se plnit s kapslema.
Pokud je podobná věc v práci, lze trvat na tom, aby zaměstnavatel zařídil recyklaci. Každý tady nadává na společenskou odpovědnost, ale odpady jsou úplný základ.
Mne prijde trochu proti logice veci koupit si kavovar na kapsle a pak si je sama plnit. To bych koupila rovnou nejaky stroj na espresso.
Já bych rovnou koupila spíš nějakou moka konvici, když už se s tím piplat
continuity jo, já těm kapslovým nefandím, doma máme french press. Ale když už, tak mi dávají smysl ty plnitelé kapsle. Naplnit jich asi můžeš víc na ráz a pak to týden používat s tím komfortem kapslí.
V práci jsme měli normální stroj na zrnkovou kávu, v tom počtu kafí by se kapsle prodražily ![]()
Evaeva jenže frenchpress přes ti espresso neudělá..
Tabea jasně. My nemáme kam dát ani ten kapslový, navíc to pořád beru jako přechodné řešení (které teda trvá už sedm let
) Až se vrátím do práce, tak na čtyři kafe týdně už bude cokoliv jiného postrádat logiku. Ale kapslový bych si domů stejně nepořizovala.
No já nemám žádný kávovar, ale připomněli jste mi, když jsem byla naposledy v práci, šéf mi nabízel kafe, že zrovna nakoupil at si pár balíků vezmu teda domu, když jsem pořád doma a já říkám "ne, díky, nemám kávovar". Tak at si teda něco objednám na Alze, že mi to zaplatí..."hmhmhm,jojojo, díky" ty vole ani nevim, co mi vlastně nabízel ale rovnou jsem řekla, že to nechci. V kontextu toho, že jsem asi před měsícem dostala přidáno, ale taky samozřejmě že jsem měla jinou představu a měla bych i argumenty, ale myslíte, že jsem řekla, že mám tu jinou představu, ne řekla jsem "jojo,hmhmhm, díky". Jako jsem fakt marná a to kafe to jen dokreslilo, šla jsem domů a říkám si, proč jsem tak blbá, proč neřeknu třeba jasně a nervu to tam do igelitek a nedám to kamarádce... Pak jsem to vyprávěla kamarádce takhle nějak, ona se tomu smála a říká, jojo a pak bysme na místním bazárku viděli inzerát "prodám zrnkovou kávu, nevyužiju":-D.
Ale jo, takže otázka do blbých dotazů, proč jsem tak blbá? Já jsem tak skromná, až jsem blbá:-D
Evaeva no kdybys pila jen espresso, tak třeba jo. ![]()
Taky máme doma jen frenchpress. V práci máme překapávače do 2l konví. Nepila bych ani jedno. ![]()
Karja blbá ne, nepohotová možná. Ale já jsem jedna z posledních, co by to mohly kritizovat. ![]()
Tabea nekoupila, zůstala bych u čaje ![]()
Karja Hele, já tě chápu, mě by představa logistiky s hledáním komu a kdy to kafe, které vlastně nechci, předat, taky přiměla říct, že děkuji nechci ;o) Ale možná jsem taky jenom moc skromná ;o)
Karja Víš co, a taky je možný, že to kafe bylo putovní už předtím, žádnej velkej nákup.
Karjajá bych se spíš dohadovala o penězích než o kafi.
Co jsem začla pít kafe, platím si ho všude sama, protože chci Latte a to je v nabídce málokdy. A chci být zaplacena tak, abych si to kafe mohla koupit a nespekulovat o tom.
continuity co potřebuješ na latté? Kafe, mlíko a takový ten kmitací drátek?
Když pominu, že ten dratek to úplně dobře nenasleha, už to mléko je problém, pokud jsem v kanclu tři dny do týdne a v pátek se vše z lednice vyhazuje.
A nemáme v patrech mikrovlnky, takže to mléko bych musela běhat ohřívat do kantýny.
Ale já si nestezuji, jen mi přijde méně úsilí si vyjednat lepší plat, abych se nemusela unavovat každé boží pondělí s krabici mléka a crcat s drátkem. Takto se můžu těšit, že než zapadnu do baráku, koupím si kafe v oblíbené kavárně a pokecáme s baristou. Dost mi to ten začátek týdne vylepšuje.
DruI No u mě by to nebyla nějaká logistika- vyjdeš před barák, zeptáš se, chceš kafe, ne, chceš kafe, ne, chceš kafe, jo...
continuity No jasně, že to je blbost, navíc já to reálně fakt doma nepiju, jenom to tak v těch událostech posledních dní potrhlo uplně tak nějak všechno:-D
continuity u nás je v obou patrech velký kávovar se zásobníky na mléko, takže lattéčka mám dostatek po celý pracovní den :-) Ale tady na vystrkově je to nutnost, kavárny tu v dosahu nejsou. Šéf je naštěstí kávomil.
continuity nic ve zlým,ale to si asi myslela jakože vtip...protože v nektery práci,kde jsou tabulkový platy,si nedovedu představit,že nekdo požádá o zvýšení platu,páč mu chutná kafe z vedlejší kavárny a ne to gratis z kuchyňky. No, v podstatě v jakýkoliv práci, s tímhle by asi fakt nikdo za šéfem nešel
Mně se z latté navaluje, je to jediná káva, co nepiju, nevim, už jsem to neměla tak 5 let. Člověk by neřekl kolik si tím ušetří problémů a koukám, že i pěněz, protože já piju kafe za pracovní dobu tři:-D.
Karja - skromnost je nejlepší dívčí ctnost !
Ja by som v podobnej situácii isto reagovala rovnako, ale z celkom iného dôvodu - nebola by som tak pohotová, aby som si tak rýchlo premyslela či áno, alebo nie a ako inak a prečo využiť ponúkanú príležitosť , a hlavne ako tak narýchlo sformulovať odpoveď v prípade, ak by som uprednostnila inú variantu . Ja to viem vždy až dodatočne ,vtedy, keď už som prepásla tú príležitosť .
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí