"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Aranel
6630 příspěvků moje polička 21. října 2024 09:33

Karja Já taky nemám tuhle obchodnickou mysl nebo jak to říct. Ale až ti to bude příště zase nabízet, Zásilkovnu uhradím

Samantha No, moka konvička ale chce ideálně plynový sporák (vím, že jsou i nerezové na indukci, ale...). Řekla bych, že když vynechám turka a nescafé, tak po kávovaru typu "zmáčknu tlačítko -> kafe" je nejjednodušší ten frenchpress.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. října 2024 09:35

continuity jasně. U nás v práci bylo k dispozici vše - mlíko, drátek i takový ten domácí šlehačAle já ráno kafe nepiju, až během dopoledne, tak jsem si představila, že pro to kafe někam speciálně musím, to by mi za to nestálo

Online Karja
44767 příspěvků moje polička 21. října 2024 09:37

Aranel ne, hele já si musím nějak přeautomatizovat odpovědi. jakože asi se zamyslet a třeba fakt tři vteřiny myslet:-D. To si myslím ani není obchodnická mysl, ale umět jako přijmout nebo vyžádat si něco pro sebe. Jako tato automatizovaná skromnost je uplně k ničemu. 

Offline Aranel
6630 příspěvků moje polička 21. října 2024 09:43

Karja Pro sebe už to tak nějak zvládám. Myslela jsem ten nápad, že si to nandáš do igelitky a pak prodáš po vsi

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 21. října 2024 09:51

Karja jezis to mam tiez. Vypadne zo mna automaticke "Nie". Kedysi davno v restike v Taliansku sa ma casnik pytal, ci chcem este nastruhat parmezan na cestoviny. Vyhrkla som Nie. Aj ked som ho chcela. A este som to zaklincovala tym, ze sa ma opakovane spytal a mne uz bolo blbe povedat opak. Tak som mala cestoviny bez syra, ktory mi tam chybal

Online Karja
44767 příspěvků moje polička 21. října 2024 10:00

Mrakoplas Jo tak přesně to jsem já:-D

Aranel No tak tenhle nápad, mně nanapadl ani po dvouch dnech:-D. To zas ne, ale zas jako u některých lidí toho propiju dost, takhle jsem to myslela:D

Online continuity
43202 příspěvků moje polička 21. října 2024 11:02

stes nemyslela jsem to jako vtip, ale psala jsem to Karja, která žádný tabulový plat nemá a dokonce psala, že nereagovala z svého pohledu úplně akčně na diskusi o zvýšení platu. Takže to prosím nevztahuje na celý vesmír, jen na tuto konkrétní situaci. 

Mě totiž to, že ji ten plat chtěl kompenzovat pytlíky kafe přijde úplně neuvěřitelný. 

A pokud někoho pohoršuje, že chodím na kafe do kavárny, tak vězte, že my žádné erární kafe v kuchyňce nemáme, i ty kapsle bych si musela normálně kupovat. Takže není, co by mi mělo chutnat nebo nechutnat. 

Online Karja
44767 příspěvků moje polička 21. října 2024 11:20

continuity Ježiši to ne, to spolu vubec nesouvisí:-D. Bože fuj, to i na to jaký vztah mám ke svému šéfovi, je moc vůči němu:-D. To doufám takto nevyznělo všem. On mi chtěl kompenzovat to, že vidí, jak furt leju nonstop kávu, ale na plném HO nemám to firemní, tak at si klidně tu jejich kávu vezmu stejně jako ostatní kancelářské potřeby. Souvislost to měla takovou, že já za ten poslední měsíc už se svou skromností odmítla/nereagovala asi už na pátou věc, od těch podstatných až po ty neduležité, prostě mám tenhle ten pitomej princip furt....Hrozný prostě. 

Offline Kokoska
35042 příspěvků moje polička 21. října 2024 11:25

Karja snad kdyz odmitnes neco, co nepotrebujes, neni blbost? 

Offline viktorka_od splavu
49378 příspěvků moje polička 21. října 2024 11:52

Karja da se to naucit, ale je treba na tom pracovat. ona ta falesna skromnost je kolikrat dost protivna a nevyhodna pro obe strany, zdravim Mrakoplas ja to mam nemlich tak ale pracuju na tom! ucim se rikat na rozlicne nabidky: "dekuju, moc rada!"

Online Karja
44767 příspěvků moje polička 21. října 2024 12:19

Kokoska No, asi bych ty věci měla potřebovat!viktorka_od splavu Bohužel u mě je snad i pravá. Fakt marný tohle!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 21. října 2024 12:39
Reakce na Blanka:

Karja - skromnost je nejlepší dívčí ctnost !Ja by som v podobnej situácii isto reagovala rovnako, ale  z celkom iného dôvodu - nebola by som tak pohotová, aby som si tak rýchlo premyslela či áno, alebo nie a ako inak  a prečo využiť ponúkanú príležitosť , a hlavne ako tak narýchlo sformulovať odpoveď v prípade, ak by som uprednostnila inú variantu . Ja to viem vždy až dodatočne ,vtedy, keď už som prepásla tú príležitosť .

​Hele fakt ne, v dnešni době je skromnost spíš na obtíž. A taková ta falešná, jako aby si protistrana náhodou o mně něco nemyslela, tak to je už úplně k ničemu. 

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 21. října 2024 13:41

Karja Ode mě to asi nepotěší, ale s tím kafem mi to přijde rozumný postoj. Vůbec nechápu, proč se za něj lynčuješ. Někdo ti něco nabídl, ty to nechceš. Jestli teda správně chápu, že zrnkový kafe je ti k ničemu. Nedávno jsem dostala nabídku na bednu vín a taky jsem poděkovala. Ochutnat to nešlo, vína jsem neznala, stačí ty láhve, který dostanu aniž bych chtěla. Většinou to není nic dobrýho, ale vylít je to člověku líto.

S tou mzdou už je to horší, ale chápu. Taky bych nejdřív poděkovala v kontextu toho, že jsem dostala přidáno. A pak mi doklaplo, kolik to apod. Kdybych byla hodně nespokojená, tak bych se se šéfem domluvila, jestli si můžeme promluvita a řeklam mu to, jak to je.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 21. října 2024 14:22

Prosím Brnacky poradíte mi ešte nejakú fajn reštauráciu, bar alebo aj kaviareň na raňajky/brunch. Prípadne aj kam sa zájsť pozrieť. V Brne poznám len Vida a planetárium :) O vodojemoch viem. Ďakujem.

Online Karja
44767 příspěvků moje polička 21. října 2024 14:22

notna No to víš že jo, ono když to napíšeš takhle jednotlivě, tak je to v pohodě. To spíš tak pěkně dokreslilo ten kontext více událostí předchozích dní, který byly uplně obdobný ale podstatně podstatnější...

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 21. října 2024 14:32

Mrakoplas Děti nebo dospěláci?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 21. října 2024 14:46

eM adult only :)

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 21. října 2024 14:58

Mrakoplas Snídaně v centru? Eggo food truck /není to truck/, Liselotte, Café Placzek, Café Podnebí, snídaně se dá koupit v Hotelu Passage.

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 21. října 2024 15:05

Mrakoplas Na brunch mě napadá Podnik (Peroutkova ul.), Punkt (Bayerova ul), Placzek (Minoritská ul.), Kafe v rozkladu (Veselá ul.). Určitě mě ještě někdo doplní.

Kam se podívat - Bunkr 10-Z na Husove, podzemí pod Zelným rynkem, kostnice a podkroví kostela Sv. Jakuba, hotel Avion, vyhlídka na Domě pánů z Lipé...

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 21. října 2024 15:06

notna eM dakujem moc, vecer si to prejdem