"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline continuity
43203 příspěvků moje polička 29. října 2024 22:02

Myrtila to je takové nevyzpytatelne. Pokud přesně víš, co chceš (a to já většinou vím), fakt nezbývá než hledat podle čísla. Lepší Google než Heuréka (nejsou tam všechny e-shopy). 

Offline continuity
43203 příspěvků moje polička 29. října 2024 22:10

tina jo ještě jedna věc, co má na legoshopu občas fakt smysl jsou dárky k nákupu. Hlavně pokud hodlas utratit víc peněz. 

Teď je tam tohle, je docela roztomilej a vaham jestli zkouset počkat na něco speciálního před vanocemi nebo vzít tohle (protože chci Ukradené Vánoce a ty jsou všude jinde dražší než na ofiko shopu). Často jsou to limitky, které jinak v prodeji vůbec nejsou. 

Offline tina
6320 příspěvků moje polička 29. října 2024 23:08

continuity právě jsem na to koukala (to by se líbilo mně), ale už jsem něco objednala i jinde (ty cenový rozdíly jsou fakt dost velký...)

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 29. října 2024 23:35

continuity tina Mi došlo pod vlivem téhle diskuze, že už hjsm se dlouho nedívala, co je v legu nového a přece jen, vánoce se blíží.... To zas budu dlouze vybírat. Ale přidal se i starší, bývalý legomaniak a taky se rozplýval.

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 30. října 2024 07:34

continuity To je hodně fajn. Ale kam vy to "dospělácké" lego dáváte? Nebo jako ty věci co si kupuješ sobě. Jakože se vám to vejde někam do polic? Nebo to sestavíš, pokocháš se a jde to zas do krabic? 

Taky ted vybírám holkám, dum nebo nemocnici:-D a nebo obojí, vyměknu a bude obojí, ale to už mi přijde, že by toho měly až až na to, jak jsou ještě malé a že nějaký čas se to ještě kupovat bude. Ted mají takové ty malé krabičky, plus velký karavan a tam je komponent až až k němu. 

Offline continuity
43203 příspěvků moje polička 30. října 2024 07:39

Karja

Toto je fakt problém, kteří řeší všichni lego fanousci. něco je ve vitríně, v jedné polici v knihovně máme ještě místo na jedno auto. Dcera má poličku s vesmírem - občas to teda i vyluxuje. 

Ten Burton je výslovně sezónní záležitost, takže to budu asi vyndavat jen na měsíc, to stejné vánoce. 

Chtěla jsem jedno do práce, ale chtějí nám zavest hot desky, tak čekám, jak se to vyvine. 

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 30. října 2024 07:43

continuity Jojo, jako u těch dětských pokojíků to je mi tak jasný, nejsou sice nafukovací, ale tam to nacpeš, estetika jde stranou. Synovec má celou polici/nebo spíš knihovnu a tam si ta lega dával. Ale jako přece jen asi do obýváku lego knihovnu moc nechceš a i ten byt není nafukovací... Chtělo by to lego pokoj, nebo  takovou tu pracovnu jak z filmů a místo knihovny by za tebou bylo lego:-D

Offline continuity
43203 příspěvků moje polička 30. října 2024 07:49

Karjanektere sety v obýváku normálně mám. To lego pro dospělé je jiné.  Není to tak hratelné, je spíš na krásu. 

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 30. října 2024 08:00

continuity no jasně, spíš jsem to myslela, tak, že není prostor na tolik kusů nebo abys to tam měla našlapané celé stěnu, což v pokojíčku spíš sneseš. No tak vidím, že je to neřešitelný problém všude, všude.-D

Offline Catherinne
10868 příspěvků moje polička 30. října 2024 08:11

Karjano v projektu na dům byla očividně chyba a chybí vám tam jeden pokoj

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. října 2024 08:19

Catherinne vždycky chybí jeden pokoj

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 30. října 2024 08:25

Catherinne Evaeva Ano, vždycky chybí jeden pokoj. Fakt nám chybí, ale ne na lego U mých rodičů, nechyběl nikdy, ale tak ti mají 2x 3+1:-D. takže možná tak od 6 pokojů výš už nechybí:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. října 2024 08:28
Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 30. října 2024 08:44

Karja chybí...máme 6+kuchynoobyvak a 2+1:D

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 30. října 2024 08:58

rasaNori No, ale to už vám chybí jen na dílnu nebo nějaké kraviny, rozhodně nic obytného:D

Já říkám, uklízet se to nedá tohleto 5kk, to jako tři pokoje prostě vynechávám, a jsou tak jako permanentně spíš v bordelu, ale na druhou stranu ten jeden bude chybět:-D

Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 30. října 2024 09:19

@Karja My jsme se sešli dva fanoušci lega a otázku kam s tím řešíme neustále (a to už se přidává i syn). Na Roklinku z Pana prstenu jsme pořídili vitrínu, protože to je tak pěkný, že si to zasluhuje speciální místo. Ještě se tam vešla Pařížská restaurace a nějaký další menší kousky. A na vitríně je majak, ten je teda taky boží. Pak máme dlouhodobě vystavenej Saturn V a Discovery v postatě na místě, kde by stála tv v obýváku (tv nemáme). Auta z lega má muž v práci, těch už má teda taky takovejch 8. A pak jsou kousky, ktery se postavěj a pak kostičku po kostičce rozeberou. A v budoucnu zase složej. Teď takhle stavíme ten velkej Bradavickej hrad, zabáva na dlouhé zimní večery

Offline Aranel
6630 příspěvků moje polička 30. října 2024 09:25

letfenixa Nepotrhají se ty kuchyňský utěrky?

Evaeva Jako jo, dneska člověk běžně noviny nemá a letáky všechny nefungujou! Chce to fakt noviny nebo časopis A2

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 30. října 2024 09:28
Reakce na Aranel:

letfenixa Nepotrhají se ty kuchyňský utěrky?

​nijak tragicky, taky je používáme 

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 30. října 2024 09:50

Aranel nie.

Offline OliveOyl
1967 příspěvků moje polička 30. října 2024 10:13

Volám CML. Na sousedním pozemku je vedený stavební řízení. Teď je pozastavený, než se zpracují připomínky. Ráno tam naběhli maníci, myslela jsem, že budou dělat sondáž (v připomínkách je i upozornění na možnost, že tam kde chtějí dělat sklep může být historická chodba). Ale řekla bych, že bagrem se sonda nedělá. Kam se mám obrátit? Na stavební úřad?