Kokoska to jsem mela taky. Gel Raid a nejaky pytlicky z DM.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Gatita https://www.alza.cz/hobby/sprej-bros-na-moly-150ml-d6326505.htm#reviews
Ty odpuzovače očividně nic moc, taky jima mám šatnu prošpikovanou. Nejlepší mi tedy přijdou právě takové kuličky zabalené v papíru, teda asi plastu, vypadají jako bonbóny. Taky od Bros. Mají nejdelší deklarovanou účinnost. Já jsem asi v některém období polevila, jinak obnovuju 2x ročně.
jini zas varuji, ze mraz ta vlakna smrskne. No kazdopadne jsem to neuhlidala.
chápu, že nechceš s drahým kabátem moc experimentovat. Ale kdyby vadil mráz, tak by se vlněný kabáty nemohly nosit v zimě ven, ne?
OliveOyl to me take napadlo, ale nevim. U svetru si to risknu, ale u toho kabatu se mi nechce no. Vis co, stavajici poskozeni neni uplne fatalni, tak to nechci domrvit. No dam pak vedet, jak jsem byla uspesna.
Gatitavůbec nechápu, co by se mohlo stat s vlnou v mrazáku.
Když necháš kabát v zimě v kufru auta, taky se budeš bát?
continuity OliveOyl To je vlastně dost logický! V normálním mrazáku je -18, to může být venku taky...
Gatita u nás mají teda kolegové přehled, takže slavíme všechny narozeniny. Ale oslavenec nic nenosí, dort a chlebíčky dostane, jiné dárky ne.
To vám závidím. U nás je taková divná praxe, že kdo nedonese slušný občerstvení, nedostane nic. Nic. Ani přání. A nestyděj se dopředu vyptávat, jako jestli dotyčná plánuje oslavu nebo ne... pak teprve se vybere pár korun na kytku, případně nějakou drobnost. Zadarmo prostě ani kuře nehrabe!
Chlebíčky, řízečky, dortíky... minimum je pro deset lidí z nejbližšího okruhu, maximum padesát na celý oddělení, to už je dost znát... Jen ať si každej nechá svejch pár šupů a ten chlebíček si koupí za svý, bych řekla. A to ten den plánovaný oslavy jistý tetiny nejdou ani na oběd, neb tímto plánujou výrazně ušetřit.
Proto se já zásadně neúčastním a narozeniny v práci neslavím (naštěstí o vánočních prázdninách mají ty důry jiný starosti), dvě tři mi popřejou "soukromě" (to děláme vzájemně) a šlus. Kytku si dokážu koupit sama, k tomu nepotřebuju krmit ty hlady ![]()
barbucha
padesát lidí? To akorát slavíte, ne? Nás bylo deset, to je takové rodinné prostředí spíš
Gatita chápu :) držím palce, ať se jich zbavíš
Tak jdu s dalsim dotazem. Mame moly. V kabate mam vykousane male dirky, jsem presvedcena, ze pred par dny tam nebyly (kabat jsem prohlizela). To uz nezachranim, ale jak predejit dalsim skodam? Pry pomaha vlozit na 72h do mrazaku, ale bojim se to udelat, taky se tam asi nevejde. Je to velbloudi vlna s byl hodne moc drahy. Znate nejakou opravdu spolehlivou cistirnu? Jeste jsem necistila, mam ho druhou sezonu
Spolehlivou čistírnu nevím, dávám to do těch expres v OC na Andělu nebo na Zličíně, zdají se mi mnohem lepší než kterákoliv klasická sběrna (o čase ani nemluvě).
Jinak jsem vlastnoručně natrhala a nastříhala levanduli, uložila do pytlíků a rozmístila do skříní - občas nějakej ten pytlík promačkám aby se znova rozvoněl a cajk. Na rozdíl od špajzu ve skříních žádný moly nemám, nikdy.
barbuchaza těchto okolností bych nenosila ani stogramovou milku ![]()
Resp. bych asi donesla něco ke kafi bez předchozího varování s dovětkem, že neočekávám vůbec nic.
U nás je dokonce víc než padesát lidí, ale vždycky je někdo doma, má volno a tak... tak těch 50 je aktuálně v práci vždycky. Oslavy ale nemáme každej den
Většinou se jedná o půl/kulatiny když už ten chudák musí chystat (a platit) takovou trachtaci...
Vůbec obecně nechápu ten zvyk že oslavenec chystá hostinu, případně zve do hospody (skoro jako MDŽ za totáče
) ... u nás doma jsme to takhle nevedli, jubilant měl naopak svůj den a nemusel hnout prstem - a považte, dárek dostal jen tak! ![]()
barbuchaza těchto okolností bych nenosila ani stogramovou milku
Resp. bych asi donesla něco ke kafi bez předchozího varování s dovětkem, že neočekávám vůbec nic.
Moje řeč.
U nás kto chce, donesie napr upeceny koláč, alebo aj kupovany, kto chce otvorí bonbonieru a čipsy, kto chce tak chlebíčky. A kto chce, zablahožela.
Ja som doteraz vždy v praci mala kolektív, kde každý vedel kto ma kedy sviatok. A aby sa nedavali blbiny, boli poukážky do vopred dohodnutého obchodu. Občerstvenie oslávenec priniesol podľa vlastného uváženia. Mne tento rok boli bývale kolektivy z oboch prác gratulovať doma. Našťastie nie naraz ![]()
Gatita normálně bych to strčila bez okolků na mráz. Svetr do mrazáku, kabát jestli se vejde taky. Nebo na balkon, v noci už snad mrzlo?
Jinak merino a kašmír, mimo to co se nosí a točí furt, skladuju v zipovejch pytlíkách, každý kus zvlášť.
U mého muže je taková praxe, že kdo má narozeniny, objedná pro každého kolegu dva chlebíčky. Dělají to takhle roky, akorát jeden chlap nikdy na své narozeniny nic nepřinese, ale vždycky si v pohodě vezme ty dva od jiných. Všechny to štve a nikdo mu nic neřekne.
Marbuša u nas to mame velmi podobne, akorat ten dotycny si na sve narozeniny vezme kazdy rok volno. a kdyz je neco dobreho od ostatnich, nevaha si prijit dvakrat pridat![]()
Vždycky když někdo zmíní šatní moly, tak cítím starou naftalínovou skříň, někde v rohu půdy, narvanou k prasknutí starejma vlněnejma oblekama a kabátama. Vůbec nevím, kde jsem k tomu přišla, doma jsme to neměli. Ale úplně ten naftalín cítím smrdět.
Zaujíma ma taká nepodstatná blbosť - neviete niekto, aký má význam toto malé „ oné “,čo býva všité do lemu výstrihu na niektorých tričkách? Má to byť putko? Na čo? V yzerá to ako putko, ale napadlo by niekoho zavesiť si tričko za putko, aby sa vytiahlo? Nehovoriac o tom, že je to také malé, že sa to na nič navliecť nedá a navyše, ak to na tričku je, prečo je to vždy umiestnené tak excentricky -? 
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí