"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 13:31

barbucha jíme to bez masa, ono děti jsou ještě malé a nemají takový nárok na večeři, večeří poměrně málo. Takže pečené hranolky s kečupem, zelenina a třeba nějaký jogurtový nápoj jsou poměrně obvyklá večeře. Na období pubertální žralosti se moc netěšim no:D

Je fakt, že k masu si to taky neumím představit, hele mě to nechutná vůbec, ale už jsem nějak zvyklá to akceptovat, když to přede mě někdo dá, asi jako třeba průměrnej chleba, prostě nemá to chut no a musíš to vobložit;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 13:42

Karja ona se ta pohanka dá udělat chutně. Třeba rybu s pohankou si v restauraci dám ráda.

Offline barbucha blogger
35956 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 13:45

Karja 

No vono to má takovou divnou lékárenskou příchuť... já to jedla když jsem kojila, jakože pro zdravý mlíko naštěstí jsem nekojila dlouho

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 14:01

Evaeva no to je pravda, někde to umí udělat fakt moc dobře, dají do toho třeba na drobno zeleninu a petrželku. To jo. barbucha No to řeknu doma, že je to dobrý na mlíko;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 14:19

Karja pohanka je dobrá na krev

Online Potrefenáhusa
38922 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 14:23

barbucha Pohanková kaše na sladko (s ovocem atd) je ale skvělá. Já používám pohankovou mouku na ty různý vafle a palačinky pro děti (kaši nežerou) 

Offline dzizisketa
8994 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 14:23

Evaeva 

Nojo ale kolik tady najdeš upírů.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 14:25
Offline SunEclipse
3491 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 16:36

dzizisketa to by ses divila, kolik lidi mi pije krev

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 19:54

Prosim, nemate tip na divadelni predstaveni pro deti 10 a 13? Nejak se mi nedari nic vybrat. Na zanru nezalezi. 

Offline continuity
43203 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 20:17

Lamickajá jsem byla rozhodnutá pro nějaký balet k Ježíšku, teď bude v národním nově Popelka a Šeherezáda, ale starší má přečíst nějakého Shakespeara, tak to asi zohledním. 

Jinak mladší (čerstvě 13) si hodně pochvalovala Krysaře. Ptala se mě, proč je nevezmou na podobné představení ze školy, místo těch blbosti.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 09:28

Vcera mi odesel muj milovany kindle paperwhite 3, po sedmi letech pouzivani to zabalil display. Takze musim vybrat novou ctecku. Mate nekdo nejaky tip? Ja to naposled resila v tom roce 2017

Kindle mi maximalne vyhovoval, mam hodne knizek v mobi, takze vlastne nemam duvod po nem zase nesahnout. Ale rikala jsem si, ze treba existuje i nejaka jina dobra znacka, ktera za to stoji. 

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 10:52

Zuzuli Konkrétní značku neporadím, ale nedávno jsem hledala, jak se u nás v knihovně dají půjčovat eknihy, a zjistila jsem, že bych musela mít čtečku s androidem, aby to šlo. Tak se spíš připojuji, jaké dostaneš tipy, protože uvažuju, že svého Kindla vyměním, s ohledem na to, kolik stojí nová čtečka, kolik poslední dobou jedna ekniha a kolik její půjčení. 

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 10:53

Zuzuli a fakt je po něm? Mně asi tři týdny zpět se taky Kindle tvářil, že je po něm. Tak jsem spcitala, že ho mám 8 let a už jsem na Alze vybírala druhý. A druhý den jsem ho ještě jednou zkusila retartovat, chytil se a od té doby jede v pohodě. 

Jinak bych asi zase dala Kindle. Už kvůli tomu, kolik let vydržel a to je v akci skoro denně. Lehce jsem uvažovala, zda nevzít nějakou čtečku, co umožňuje půjčky e-knih z knihovny. Ale spíše by to byl Kindle 

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 10:56

Myrtila se znám. Bych si knihy stejně kupovala, i když bych měla knihovnu. By mne štvalo, že v knihovně nejsou k půjčení hned ten den, co vyjdou. 

Offline barbucha blogger
35956 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 11:08

Malvin 

Taky mám stařičkej Kindle a zrovna uvažuju o novým... ne že by starej už nefungoval, ale chci podsvícenej. Značku taky měnit nehodlám, je to spolehlivej přítel

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 11:41

Malvin No, něco bych si určitě koupila, ale já čtu hodně detektivky, a ty vždycky jenom jednou, takže ty bych si ráda půjčovala. 

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 14:38

Já se tedy přidám k vám, co čekáte na tipy jaká nová čtečka. Mě můj  Kindle Paperwhite 2 stále slouží, jen mi na něj nejde půjčovat knížky z knihovny (knihovna Jiřího Mahena v Brně), jedou nějakou spolupráci s Palmknihy a ta kamarádí jen s Androidem. Pokud mi prosím někdo poradí nějaký fígl budu jen ráda. Na mobilu se mi to čte špatně. 

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 14:41

dupali No, odsud bych si právě taky ráda půjčovala. 
Kdysi v původním bydlišti zase bylo potřeba mít specificky Kindle, aby se tam dalo půjčovat. 

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 19:16

Myrtila aha, tak uvidíme co rady zkušenějších? já to objevila až teď poslední měsíc, máme místní pobočku již třetí měsíc v rekonstrukci a 20 Kč za půjčení mi přijde fajn, nepotřebuji eknihu vlastnit nebo za ni dávat nekolik stovek. Navíc mi přijde, že i nabídka eknih k půjčení je lepší než mobi knihy volné ke stažení. Ale prostě se mi nechce to vše studovat a řešit, nebaví mě tyto nákupy elektroniky....tak třeba to někdo ze zdejších ví????