"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline MP Marge
6884 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 19:41

Zuzuli Osobne na Kindle Paperwhite nedam dopustit! 

Offline edinka
30 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 20:41

dupali 

už jsem to sem jednou dávala, stručný návod zde

https://www.pujcovani-eknih.cz/navod?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR019jd5thneQ9ZWUS1weyaV6ciJpdEGjwQA9rMAHc-kHoalcqfmYT2DE60_aem_AbqqYuQkpB6Zw4v5dxxsZttHJPu6PmD31qNODqEAfampABcmRd_Cd4NJVOkU0_jrShDZthjGO4e31dD5wkRKP_Lf

je potřeba čtečka s androidem, já mám Onyx boox page a naprostá spokojenost. Počáteční nastavení trochu složitější, ale stojí to za to. Mám on-line registraci ve dvou knihovnách, úplně všechno tedy půjčit nejde, ale výběr je opravdu veliký, včetně novinek.

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 08:42

edinka děkuji podívám se na postup. To je právě to, že ve finále budu muset mít čtečky dvě (stále funkční Kindle a novou s Androidem), ale je pravda, že výběr a pak i ta finanční stránka je výhodnější. 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 09:57

Nemáte někdo prosím zkušenost s nákupem na stránkách kauflandu? Na googlu na mě u nich vyběhlo lego, které si syn přeje k Vánocům, a cena je bezkonkurenční, jen je taková divná typu 2136 Kč. A celkově mám pocit po lehkém nahlédnutí, že ten kaufland je vlastně převlečený ali... ale fakt nevím, další varianta je allegro. Nepřijde mi nějaká krabice "china"lega?  nevíš continuity

Offline continuity
43203 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 10:00

Malenge

vůbec nevím. Na allegru nakupuji akorát na Mallu, je to tržiště,jako Amazon. 

Co to je za lego? 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 10:10

continuity jeden chce 60379 a druhý 60368, speciálně ta ponorka tam vychází o dost levněji, ale nevím, jestli to stojí za to pokoušet.

na mallu mají taky, ještě budu zkoušet.

Offline continuity
43203 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 10:36

Malenge tohle mi ukazuje mall přes Allegro. Nic jiného bych nevymyslela

Offline continuity
43203 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 10:44

Malengeta druhá je levnější, když se objedná přes Mall. 

No já tomu allegru moc nerozumím, já teda nerada nakupuji i na Amazonu, jednou jsem tam vracela v podstatě komplet zásilku od tři různých prodejců, s každou jednou položkou něco bylo špatně (a to tak, že něco rozbité, ne že mi nelíbil materiál).

Ale klidně bych to takto zkusila, když je prodejce Mall. 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 10:45

continuity díky, tohle už mám na mallu v košíku, tam věřím, že to bude v pohodě.

kaufland je toto - vzhledem k origo ceně 2500 mě to zaujalo

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 10:47

a děkuju za konzultaci, já právě tyhle objednávkové experimenty téměř nedělám, protože pak nad tím člověk stráví při řešení problému hromadu času a je akorát naštvanej.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 10:48

Malenge máš tam napsáno, že prodává Kaufland, tak bych čekala, že to bude v pohodě. Já myslím, že funguje jako to Allegro, jsou tam různí prodejci.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 10:51

Evaeva

díky, ještě to tam proklikávám a máš pravdu, jako prodejce tady u toho je uvedený kaufland, u jiných lego sad třeba prodejce xuilidngeui apod., tak tam bych byla hoodně skeptická

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 10:56

Malenge přesně. Já teda nevím, jak to funguje, ale tak nějak si myslím, že tyhle velké obchody můžou mít konkrétní stavebnice s legem nasmlouvané levněji

Online Samantha
3298 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 10:58

Malenge Na Kauflandu bych nedoporučila nic objednávat.

Mají  dlouhé dodací lhůty (přes léto jsem tam zkusila takovou malou skříňku a trvalo to 3 neděle...) A teď před Vánoci, to bych vůbec neriskla.

Navíc obtížné domlouvání, je to přes německý web s automatickým překládáním.

Offline continuity
43203 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 11:01

Malenge na Mallu je to za 1900. Já bych to neporovnavala s cennikovou cenou, tu za to nezaplatis v žádném případě, ale nejrozumnější jinou nabídkou. Ještě se podívej, jak s tím zacviči poštovné. 

Pokud nějak do rozhodování zahrnout cennikovou cenu, tak jen s ohledem, co jsem psala kdysi: tržní cena techto běžných krabic je cca 20-25% pod cennikovou. (Neplatí pro limitky, novinky z těch exclusivnich řad a pod.). 

Offline RoSa
10197 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 11:13

Malenge na Kauflandu prodávaj hodně číňani, bacha na to! a Kaufland samozřejmě za nic neručí, je jen prostředník... ono se tam dá prokliknout, kdo je konkrétní prodejce... a přesně: trvá to věčnost a teda reklamovat/vracet bych to pak nechtěla! kvůli ušetřený stovce...

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 12:16

dupali Právě ta cena za půjčení je parádní, s takovou bych měla cenu za novou čtečku do půl roku doma, kdybych ty knížky nekupovala. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 13:20

Malenge

Nedoporučuji.

Kupovala jsem loni věc do práce přes fakturu, několik upominani, celý proces těžkopádný, zdlouhavý a trvalo zboží dopravit několik týdnů. 

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 14:04

Myrtila že? Už nad tím dumám a kalkuluji, zda si nebudu přát čtečku Onyx boox k vánocům. Moc děkuji za info i odkaz na stránky s informacemi edinka dost mi to objasnilo.

Ještě tedy možná počkám na Black Friday, to by ta elektronika také mohla být levnější

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 15:06

Malvin tvari se, ze jo. I po nekolika restartech misto tretiny obrazovky zobrazuje jen pruhy. Ale vydrzel fakt dlouho, baterka porad fungovala, podsviceny display byl super. Ja od ctecky neocekavam nic jineho, nez cteni knih a ze se mi vejde do kapsy kabatu. Ctu totiz hlavne v metru a nebo pri uspavani dcery v zhasnutem pokojicku. Trochu zvazuju nad tim, jestli kvuli barve osvetleni potrebuju paperwhite 5 a nebo mi bude stacit ta zakladni verze, ktera je plus minus stejna, jako muj paperwhite 3.

Jak vlastne funguje pujcovani eknih? Ja si je zatim jen kupovala.

Nebo nekdo, v jakem formatu to ma mestska knihovna v Praze? Treba @žluťásek ?