"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online Malvin
1649 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 15:23

Zuzuli tak pruhy na obrazovce jsou blbé, to už je fakt na vyřazení. Já vzhledem k tomu, kolik let mi Kindle drží, tak až doslouží, tak bych chtěla už tu barevnou verzi. Taky mi v podstatě stačí dobrý tekutý inkoust a podsvícení, ale občas v knihách jsou ilustrace a taky si dávám fotky přečtených knih na bookstagram

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 15:44

Mate někdo dyson vysavač? Potrebuju něco, co vytáhnu denně (vlasata rodina a kocko/psi domacnost) a nemá to kabel.  

Offline Tabea
8160 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 15:56

rasaNori jo, stojí v rohu a práší se na něj. Koupila jsem si místo něj normální vysavač a ještě po roce jsem do něj zamilovaná.
Hlavne vymotat vlasy z těch koleček dole byla super zábava s nůžtičkama na nehty. 

Online Malvin
1649 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 16:05

rasaNorimám Karcher už skoro dva roky. Je v akci denně, někdy i dvakrát. Dva Ragdollove nadělají nepořádek. Jednou za čas je třeba vymotat či vystříhat z spodních válců vlasy a chlupy, jak zmiňuje Tabea, ale je to otázka dvou minut. Ale neměnila bych a nic se šňůrou a hadicí už domů nechci. 

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 16:13

notna Mrakoplas Asi už to není aktuální, ale mě by taky nenapadlo nic jiného než Pad thai na Palackého, odkud jsem navíc objednávala jen přes wolt. My raději Japonsko a Vietnam.)

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 16:57

Tabea a jakej Dyson jsi mela? 

rasaNori moje kolegyne mi ted vychvalila ze ma ten Slim a ze je skvelej, protoze prave vlasy nenamotava a je lehouckej....jen ten 12 Slim asi prej nevydrzi s baterkou na vetsi plochy, ona ma cca 60m byt. Kolega zas ma ten 15, ale stezuje si ze je moc tezkej.

Offline Tabea
8160 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 17:07

711990 

Vlasy se nemotaly na ten válec, ale na ty dvě kolečka blíž k hubici a vedle toho válce.

Na ty kolečka se teda chytá mimo vlasů i prach. 

Offline viktorka_od splavu
49382 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 17:23

Tabea ja uz to tu parkrat psala ale furt dokola si tu lidi pak stezujou.. Dyson neni vhodny jako nahrada beznyho vysavace, na vysati celeho bytu/domu. je to paradni doplnek k robotickemu vysavaci, ktery udela ty velke plochy, zatimco dysonem clovek pak rucne pobere rohy, schody, pohovky, matrace pri prevlekani... rasaNori 

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 17:59

viktorka_od splavu ja chapu... ale asi naivne bych cekala, ze vysavac za tyhle penize bude fungovat jako vysavac

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 18:26

Tabea aha! Tak mozna tohle vylepsili. Takhle se nam na podobny misto motaj vlasy v robotickym vysavaci a vystrihavam to taky nuztickama na nehty.

Online Malvin
1649 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 18:40

Tabea tak u Karcher se na ty malé kolečka nic nemota, jen na ten válec.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 18:45

Zuzuli Městská knihovna v Praze má svoje eknihy v epub, prc a PDF.  Další knížky pak jsou pro čtenáře předplacené přes Bookport (hlásíš se tam stejnými přístupovými údaji jako si svého účtu na www.mlp.cz)

Ale ten výběr e-knih MKP je dost omezený, hlavně klasika a starší právně volná díla, současnou beletrii spíš nemáme.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 18:48

žluťásek dekuju

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 18:59

žluťásek Zuzuli V bookporte je aj súčasná beletria, k bookportu mám prístup cez slovenskú knižnicu, do ktorej chodím, a všimla som si, že je tam veľa kníh zo súčasnej českej beletrie, ale aj svetová. Čítala som cez bookport napr. detektívky Y. Sigurdardóttir.

49382 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 18:59

Zuzuli nj, ja taky cekala, ze susicka v kombi pracce bude fungovat jako susicka a ono ne:-)) 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 19:03

dorota v Bookportu obecně jo, současných knih je tam mnoho. Ale záleží, jaké knihy tvoje knihovna předplatí. MKP ten výběr nemá upřímně moc zajímavý, podle mě.

Offline RoSa
10197 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 19:04

viktorka_od splavu žere to vodu, co? to by člověk do sušičky neřek!

Offline Tabea
8160 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 19:05

viktorka_od splavu já teda radši jeden pořádnej vysavač, než dva šolichače.
Ta kombinace nevyhovuje mému domovu (nízká postel a gauč, dva dětský pokoje, celkem velká plocha a všude podlahové lišty, u stolu "houpací" židle, ...), životu (z dětí pořád něco padá), ani povaze (když chci uklidit, tak hned všechno).

Když luxuju, beru kartáčkem, co jednou rukou stáhnu z hubice, nohy židlí, hračky, dětský stoly, vypínače, rámy a čela postelí, dětem boty zevnitř, ...

Nedávno tu byl synův kamarád poté, co se intenzivně ve svetru a předtím i v chytlavý bundě válel na hřišti s vlhkýma štěpkama. Všimla jsem si toho, až když byla rezervní matrace plná pilin a zeď za ní mokrá od jeho zad. Musel se svléct a všechno (svetr, bundu, tepláky, ponožky, boty) jsem drbala vysavačem). Ten můj dyson by to z toho oblečení nedostal ani omylem. 

49382 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 19:14

Tabeaja to chapu(i kdyz naopak na to co popisujes s pilinama mi prijde ten muj idealni:-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 19:15

Tabea tyčák je super na takové to rychlé přešolíchání pod stolem třeba. My máme momentálně vysavače čtyři - robota, tyčák, klasický a takový mini, protože ten tyčák jsme v nějakém divném hnutí mysli nekoupili takový, aby šel použít jako příruční