"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Ginevra
911 příspěvků moje polička 28. prosince 2024 20:57
Reakce na dzizisketa:

Rychlodotaz na parkování v Brně. Zítra se chystáme s děckama na výstavu Fatry na Špilase, kde nejlépe nechat auto? S placením počítáme.

​Pokud byste našli místo v okolních ulicích (třeba na Pellicově či Úvoze by mohla být šance), tak o víkendu je tam parkování zdarma. 

Offline dzizisketa
8997 příspěvků moje polička 29. prosince 2024 19:48

Děkuji všem za rady s parkingem. Vybrali jsme Domini park a když jsme vystoupili, zjistila ségra (jeli jsme společně na výlet s její rodinou), že zapomněli doma dětské bundy. Tudíž jsme se přesunuli do Vaňkovky, kde jim rychle koupila první levné zimní bundy v patřičné velikosti, dali jsme si brzký oběd a pak už odtud šli pěšky

A já pak během prohlídky výstavy ztratila vstupenku, na které byly ještě neuplatněné vstupy na vyhlídku na věži

Ta vstupenka má totiž parametry běžné účtenky, vypadá jak od nákupu, je tam teda QR kód, který pak v expozici kontrolují, ale přesně jsem si říkala, že to někde ztratím.

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 29. prosince 2024 22:09

dzizisketa no... tak... hlavně, že jste dobře zaparkovali

ale jinak to vypadá na pěkný výlet 

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 31. prosince 2024 15:01

Máme detskú premietacku Diax (retro), a keď ju dám do siete, nesvieti. Neviem, či sa tam ešte niečo zapina, nič som nenašla alebo je nefunkčná. Poradí mi niekto?

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 31. prosince 2024 22:37

letfenixazkusilas výměnu žárovky?

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 17:14

žluťásek išla som na to, nakoniec bola len uvoľnená a premietačka funguje!

Offline Mha
příspěvků moje polička 01. ledna 2025 19:23

letfenixa

Kdepak, pomohlo napsat na Parfu:) 

Offline chanel 1
14 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 20:37
Offline tamara
příspěvků moje polička 01. ledna 2025 21:35
Reakce na jerry:

​Můžeme být rádi, že je.

Jsem podobná věková kategorie a moje praktická mi očkování proti černému kašli přímo doporučila (v rodině jsme měli čerstné miminko) a alergoložka mě za to pochválila. 

​Mám 3 měsíční vnučku, doktorka mu vakcínu proti černému kašli hodně doporučovala, bohužel v době, kdy jsem ji potřebovala, nebyla v České republice dostupná.

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 22:26

Zdravím všechny v novém roce a mám jeden fakt blbý dotaz. Potřebuji "chytré hodinky"? Uvažovala jsem, že si je nadělím jako pozdní dárek k Vánocům, ale pořád zvažuji, jestli je fakt potřebuji :-D. Budou mi nějak přínosné, nebo je to jen další moderní hračka?

Offline Kokoska
35048 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 10:19

whiskas myslim, ze ti kazdy napise neco jineho Ja je napriklad nepotrebuju a nechci, ale jsou lidi, kteri na to nedaji dopustit. Kamaradce treba vyhovuje, ze muze u doktora vytahnout zaznam ekg (nebo neco podobnyho, presne nevim), muz si to pousti,  kdyz jdem na vylet,  hlida mu to taky tlak a dost casto z nich vola na mobil, kdyz ho nekde zasantroci po baraku. Jiste to umi spoustu dalsich veci, nejlip precist si nejake popisy a rozhodnout se, co opravdu chces sledovat, jestli to prinese nejaky uzitek.

Offline Blanka
příspěvků moje polička 02. ledna 2025 10:38

Kokoska - naprostý súhlas . Chytré hodinky sú úžasné,  napr. pre športovcov, a i pre tých, čo si potrebujú sledovať životné funkcie, ale pre niektorých ľudí  je to / myslím si / imidžovka,  módna až  prestížna záležitosť .Môj muž má, sleduje si koľko ušiel a nejaké tie zdravotné údaje, ale ja nemám a ani nechcem , nepotrebujem ich.

Offline Sweet Potato
40524 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 10:43

whiskas Spousta lidí kolem mne je fakt využívá, i s nimi platí a tak.

Já bych je i brala, jen kdyby nebyly tak veliké. Před časem mi muž jedny daroval, ty nejmenší možné iWatch, i tak na mém tenkém zápěstí vypadaly strašně. Vrátit prý nešly, k dceřině velké radosti.

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 10:46

whiskasnemám a zatím nechci. Nebeham a měřit počet kroků či spánku nepotřebuji. Ani nemusím být neustále na příjmu kvůli dítěti. Naopak jsem od světa ráda odříznuta. 

Vidím to u kamarádů, kteří díky hodinkám nemohou nevzít hovor či tvrdit, že si něco nepřečetli. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 02. ledna 2025 10:54

whiskas mam Apple a jsem spokojena. Mam ten nejkratsi pasek a snad poprve hodinky, kde si nemusim pridelavat dirku sama (mam uzke zapesti). Zalezi co od toho ocekavas. Me vyhovuje ze jsem v praci dostupna i kdyz si odskocim a nemusim orad tahat telefon. Pocita mi to kroky a tepovku. Zkratka jsem si zvykla. Ani mi neprijdou nijak osklive, je to sice plast ale tvarove pripominaji moje relativne drahe keramicke Rado hodinky, ktere uz jsem jednou skoro rozbila. 

Offline viktorka_od splavu
49384 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 11:23

jeste k vyse psanemu bych dodala whiskas ze to sledovani ruznych zdravotnich funkci muze byt dost znicujici pro uzkostlive typy, muj partner se tim tak stresoval, ze je radsi prestal nosit

(napriklad se rano muzes dozvedet, ze ses spatne vyspala, i kdyz se ti zda vse ok

49384 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 11:36

Malvin tak ja uplne klidne hovor nezvednu, protoze se mi nechce. tyhle veci maji slouzit mne, ne ja jim.

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 11:40

Kokoska Blanka Sweet Potato Malvin Jos viktorka_od splavu 

Díky moc všem za náhled. Jako "imidžovku" je nechci, tyto potřeby jsou mi cizí . Běžec nejsem. Koukala jsem na ty basic od Applu. Ani mi nepřipadají velké, nemám tedy nijak tenká zápěstí. Uvažovala jsem o nich např. z důvodu náhrady za navigaci v autě, handsfree, které jsem stále nebyla schopna si nainstalovat a pro případné drobné platby (nevím, jestli je na hodinkách pro platby nějaký limit). Případný monitoring aktivit (např. chůze) bych brala jen jako takový bonus. když to po sobě čtu, tak je vlastně zas až tolik nepotřebuju .

Malvin Také se mi líbí představa nebýt stále na příjmu, ale za ty následné poznámky a vysvětlování (v práci), proč jsem nebrala telefon, mi to nestojí. Tak jdu, bohužel, s davem.

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 12:23

whiskaspracovní telefon je něco jiného. Ten v práci se mnou je zapnutý i ho zvednu. Kromě WC, meetingu atd. Ale po práci jde do batohu (kromě situaci, kdy vím, že něco urgentního řeším a může to zasáhnout i do mimopracovní doby). Ale doma svůj privátní mobil nechám ležet v ložnici v tichém režimu a nekontroluji, co kdo kde psal

49384 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 12:26

whiskas platby jsou asi to nejsikovnejsi to mi vyhovuje moc, mam tam nahranou i benefitku pro placeni ve fitku atd, nenosim uz nic nez kapesnik:-)