viktorka_od splavu a je aj nejaká stará vakcina?
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Archivářka No, má kratší účinnost, než mívala ta původní, ale ta zase měla víc nežádoucích účinků. Prý je spolehlivá tak 4 roky. Ale nejsem doktor, tak se k tomu víc nevyjadřuju. Sama to beru "díkybohu aspoň za to" a nechala jsem si ji dát před 4 lety a letos znova, v obou těhotenstvích.
Jak píše Evaeva , v takovém kontextu, a ještě s vakcínou na covid, je to od doktora dost divné vyjádření.
letfenixa v cr ne, u vas netusim
Archivářka Určitě není pravda, že je k ničemu. Uvádí se u ní kratší doba ochrany, tj. nutnost castejsiho preockovani, na druhou stranu zase lepší tolerance a méně nežádoucích účinků.
Je současná aplikovaná vakcína proti černému kašli fakt tak úplně špatná???
Právě jsem dostala sprdung od naší pracovní lékařky, že jsem si to nechala nedávno píchnout (od řekla bych zkušené praktické doktorky, co mě zná roky). Jsem 50+, kámošky, co to letos prodělaly měly fakt hnusný průběh, černej kašel znám z matrik zemřelých důvěrně. Prej je to marketingová reklama jako vakcína na covid.
Tak určitě
Bohužel i mezi doktorama jsou antivaxeři, nenaděláš nic. Já se nechala očkovat taky, i chřipku, a očekávám že budou fungovat tak jak mají. Nakonec očkování na covid zafungovalo správně, měla jsem ho jednou (loni?) a slabej - diagnostikovanej náhodou. Nehodlám vypustit duši na nějakou pofiderní chorobu, teď - v 21. století...
barbucha Přesně.
Já vždycky argumentuju tím, co by za to očkování daly mámy v 19. století, když jim umřely během měsíce třeba tři děti na záškrt.
Archivářka ano, moje babička, která měla děti v první půlce 50. let, mi vyprávěla, že když začalo v 60. letech očkování proti obrně, že jak kdo mohl, hned s dětmi běžel k doktorovi, nechat je naočkovat. A jak je to teď (před 20 lety) skvělý, že tyhle možnosti tu jsou. A o záškrtu vyprávět vůbec nechtěla.
Je současná aplikovaná vakcína proti černému kašli fakt tak úplně špatná???
Můžeme být rádi, že je.
Jsem podobná věková kategorie a moje praktická mi očkování proti černému kašli přímo doporučila (v rodině jsme měli čerstné miminko) a alergoložka mě za to pochválila.
Tak určitě
Bohužel i mezi doktorama jsou antivaxeři, nenaděláš nic. Já se nechala očkovat taky, i chřipku, a očekávám že budou fungovat tak jak mají. Nakonec očkování na covid zafungovalo správně, měla jsem ho jednou (loni?) a slabej - diagnostikovanej náhodou. Nehodlám vypustit duši na nějakou pofiderní chorobu, teď - v 21. století...
Amen, tady není co dodat.![]()
Napísala som môjmu obvodnému, odpísal mi, že sa môžem dať zaočkovať štvorkombinaciou BOOSTRIX.
jerry to mi prijde o ty obvodni strasne nezodpovedny, pritom ty cerstvy mimina se daj chranit jedine takhle.
Nějak nechápu
- obvodní mi očkování kvůli miminu doporučila a hned mě naočkovala.
jako.. chapu ze vam borim babovicky, ale ta nova vakcina nebrani nakazeni a samozrejme ani prenosu. antivax nejsem, ale lhani me stve a to hodne.
jerry jezis promin, cetla jsem "nedoporucila", jwste jak za tim bylo ze te jina doktorka pochvalila![]()
viktorka_od splavu jaka nova vakcina? myslis ta, kterou se ockuje celou dobu? (kombinace s tetanem)
viktorka_od splavu tak aspon dobry, kdyz mas jen normalni kasel a neskoncis nekde na plicnim,ne? Stejne tak kovid, misto nemocnice ryma a skrabani v krku, to ma smysl podle me.
Tak jsem ráda, že jsme v souladu![]()
jerry to stopro jsme:-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí