viktorka_od splavu ale to je jen registrace tech poslednich znacek, jinak fungujou ty vakciny porad stejne. Jsou but Dtap nebo Tdap, zjevne je rozdil mezi tim, v jaky forme je protilatka proti cernymu kasli a ta co se dava dospelejm(Tdap) je proste booster. Nikdo nelze, ale proste v detstvi dostanes tu prvni a pak uz booster. Spis bychom se meli bavit o tom, ze se ten booster bude davat casteji a budeme drzet proockovanost deti-prenasecu, dostatecne vysokou. Takze zadna panika.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
711990 no ne, ja a jeste moje deti jsme dostali celobunecnou vakcinu. byla spolehliva, levna a osvedcena. samozrejme i rizikovejsi co se tyka vedlejsich ucinku. takze nyni mame acelularni, super inovace, ale dobre k tomu take rict, ze i rozdilne ucinky.
panika vubec, jen je proste smutne, ze malokdo rekne celou pravdu.. v minulosti se dodrzovalo sestinedeli, ve smyslu ze dite i matka jsou v tom obdobi velmi ohrozeni a meli by byt chraneni, mj pred prenosem nemoci, zadne navstevy apod. pak pod vlivem ockovani jsme ziskali dojem ze uz nic nehrozi. no tak bohuzel, clovek zas nad prirodou nezvitezil
viktorka_od splavu To snad ale nikdo jako stoprocentní prevenci před nákazou neprezentuje, ne? Vždyť je to obecný princip očkování, prostě se snižuje jak nákaza, tak i závažnost onemocnění. Nechala jsem se očkovat před pár dny a mám radost, že se zmínila praktická i gynekoložka.
viktorka_od splavu ale deti porad dostavaj celobunecnou. Je obsazena v hexavakcine HEXACIMA(dokonce sem se koukla do ockovaku, co dostal Tonda a ma ji tam). Zatimco ty preockovavaci jsou Tdap.
Hexacima (DTaP-IPV-HB-Hib)
The acellular pertussis component in Tdap is different from the whole-cell pertussis component in DTaP, which leads us to the differences between the two vaccines.
jako.. chapu ze vam borim babovicky, ale ta nova vakcina nebrani nakazeni a samozrejme ani prenosu. antivax nejsem, ale lhani me stve a to hodne.
To tady ovšem nikdo netvrdí ![]()
viktorka_od splavu zaprvé ani v šestinedělí nemůžeš ty děti ochránit úplně, jeden rodič obvykle chodí do práce, mají sourozence,... a rizikový je celý první rok. První hexu dostanou okolo 9. týdne, ale chránění jsou až po druhé dávce, to je někdy okolo 3m(?). Já s novorozenci nešla ani do alberta, ale to bych s ním musela žít několik měsíců v totální izolaci.
Jasně, ta vakcína nechrání úplně, ale pokud si budeme předávat lehký kašlík, bude to o dost lepší než černý kašel v plné palbě.
... no tak bohuzel, clovek zas nad prirodou nezvitezil
Já bych k tomu jen podotkla, že člověk je součástí přírody.
Já vím, o tom tvůj příspěvek nebyl, ale k té větě mi naskočilo, jak se pořád bojuje a vítězí atd..
Proč se pořád vyčleňuje člověk jako něco extra?
711990 nevim odkud to kopirujes, ale dnes nesezenes celobunecnou vakcinu proti cernemu kasli a hexacima ma rozhodne tuto slozku acelularni, viz spc
Samantha chapu no, mnoho cloveku ma pocit ze jsou neco extra a ze neco extra dovedou. tak jo, vynaleznout raketoplan, velka vec, ale ne vymytit rymu, jakoby blbost ale just dlouhy nos![]()
No, tak já bych si troufla říct že mnoho člověků dokáže vo dost víc než všichni ostatní savci, o jinejch druzích ani nemluvě ![]()
viktorka_od splavuja zapomnela, ze jsi expert
jsou to informace ze stranek CDC, ale holt nam vsichni lzou zjevne a jenom ty rikas pravdu. Tak jeste ze ted to vime.
Nemáš link na tu tvoji citaci?
Na strankach CDC jsem našla jen odkaz na ty zkratky, kde "a" je vždy acelularni.
https://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/rr4805a1.htm
Protože celobunecne vakcíny by měly byt značeny DTwP, u nás se opravdu celobunecnou vakcínou neockuje I ta Hexacima má jen antigeny. Urážet nikoho není potřeba.
https://www.lekarna.cz/hexacima-inj-sus-isp-10x0-5ml-10j/pribalovy-letak/
DTaP – Diphtheria and tetanus toxoids, and acellular pertussis
●DTwP – Diphtheria and tetanus toxoids, and whole-cell pertussis
●DT – Diphtheria and tetanus toxoids; also called pediatric DT
●Tdap – Tetanus toxoid, reduced diphtheria toxoid, and acellular pertussis
●Td – Tetanus toxoid, reduced diphtheria toxoid; also called adult Td, dT, and adult dT
continuity dekuju
viktorka_od splavu mam na tebe velkou prosbu, myslim ze ty jsi nekde zminovala brezovy cukr nebo jina sladidla?
Chci pect pro diabetika a vubec nevim cim nahradit cukr, aby to bylo dobry, co pect a z ceho aby mu to neuskodilo.
Omlouvam se, pokud jsi to nebyla ty, preji pekne klidne svatky a at uz se mas jen krasne![]()
Antje asi byla, s xylitolem jsem normalne cukrovi pekla, mlela jsem ho i na moucku
mnozstvi a vse odpovida beznemu cukru, pro me teda i chut, jen je tam takova chladivost jako treba u glukopuru, ze studi na jazyku. ale to mne zrovna chutna:-)
nejsem ale diabetik, takze z tohoto pohledu uplne neporadim, jen, ze to jde upect a je to dobre. jedine co nejde je kynute, ale to te asi netrapi (vanocku nezkousej;-)
dekuju![]()
viktorka_od splavu moc dekuju!!!
jerry Jsem četla, že tě pochválila archeoložka...
Bacha na xylitol.
Toxický pro zvířata: Xylitol je velmi toxický pro psy a jiné domácí mazlíčky. I malé množství může způsobit prudký pokles hladiny cukru v krvi (hypoglykémie) a vést k závažným zdravotním problémům nebo dokonce k úmrtí. Je tedy důležité uchovávat produkty obsahující xylitol mimo dosah zvířat.
Samanthaano, z tohoto pohledu je lepší erythriol, rozdíl oproti xylitolu nepoznám. Obojí je výborná věc, taky nejsem diabetik, ale ten pocit si něco bez výčitek osladit... ,:)
Tak věk už bych na to pomalu měla, že?![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí