"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 23:03

whiskas No a na ty terapie chodíš? Probrat takovýhle věci s dobrým terapeutem je k nezaplacení. Lidi v okolí ti můžou říkat co chtěj, ale někdy teprve slyšet to od odborníka fakt pomůže. 

Mně to ulevilo uz tisíckrát. Miluju ty zjištění, že je naprosto normální neužívat si rodičovskou, ze je normální nemilovat obě svoje děti stejne, že je normální necítit nic k vlastnímu rodiči, že je normální dát sebe na první místo i za nestandardních okolností ... doufám, že tam budu moct chodit ještě dalších sto let a těším se, co všechno se dozvím, že je normální a jen se o tom nemluví A naopak na čem se vyplatí zapracovat.

Jo a se svými ex se normálně bavim, scházím a dokonce je mám pořád ráda. A byly to dlouhé vztahy. 

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 23:19

SunEclipse To je fakt, vlastně mohu být ráda, že se to odehrává v tomto duchu. Jen např.moje kamarádka (která zná více detailů a celý vývoj) nechápe, jak se s ním mohu ještě bavit. 

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 23:30

MP Meri Na terapie nechodím. Když jsem se cítila poměrně dost otřesně a marně, tak nebyl čas, protože jsem musela řešit praktické věci, pak jsem se dozvěděla objednací lhůty a po čase jsem si řekla, že už to zvládnu sama. I teď mám občas dny, kdy je mi úzko, že vše nezvládnu tak, jak bych měla (myslím ohledně maminky, domu), ale většinou se z toho vyspím a jede se dál. Pak mívám dny, kdy se cítím naprosto bez emocí, podobný pocit, jako jsem měla teď s ex. Připadá mi, že už se nikdy nemohu zamilovat, natož někdo do mě. Neumím to přesně vyjádřit. Jakoby člověk fungoval, ale vnitřně byl takový oploštělý. Žádné nadšení pro nic, vše vykonávám tak nějak automaticky, bez zápalu.

Děkuji ti za osobní zkušenost. Možná právě teď, když už to není tak akutní a nepotřebuji sehnat terapeuta nejpozději zítra, bych se měla někam objednat a poslechnout si odborný názor. Třeba by mi to pomohlo utřídit si myšlenky a vyznat se ve svých (ne)pocitech a občasných výčitkách, že jsem přecijen pro tátu měla/mohla udělat víc a lépe.

Offline Karja
44771 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 08:15

whiskas Určitě se objednej, ono to na tebe může všechno působit ještě později a zas třeba jinak....Ta kniha je zajímavá? Mám si jí přečíst nejsou to jen "americké motivační" řeči? 

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 08:54

MP Meri prosím, jaký ten prsten máš? Ta funkce měření teploty by se mi hodně hodila.

Nebo nemáte někdo hodinky, co by to uměly taky?

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 09:00
Reakce na Tabea:

whiskas dávej si pozor a hlavně nelez do domácích spotřebičů. Ja takhle koupila kávovar.

​Jo.. já takhle šla do Bonami vyzvednout police do kuchyně a koupila jsem tam sedačku...

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 09:04

MP Meri Hlásím se do týmu terapeut. Nedávno jsem ho rozesmála dotazem : A můžu ještě k vám chodit,  když už se cítím dobře? 

whiskas Dobrý terapeut tě nenápadně dá dohromady, je za to placenej, přece

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 09:23

whiskas Stoprocentně se objednej. Uz jen vysypat tam všechno na stůl a odejít středem stojí za to. Jako vážně, jeste jsem nepotkala člověka, u kteryho bych si rekla, ze žádnou terapii nepotřebuje. Za me je to proste normální součást moderní selfcare. Rozdil bych videla pak uz jen ve frekvenci a intenzitě, jasneze clovek v "dobrem" období nepotřebuje vysedávat u terapeuta kazdej tejden. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 09:28

SamanthaPoslední rok terapie začíná slovy "u me nic novyho, ja nevim, muzu sem jeste chodit, dyt vas to uz musi nudit ".

Smejeme se obě, protoze za prvý obě vime, ze ona je i za teoretickou nudu placená a za druhý jeste se nestalo, ze by nebylo co probrat. Ano, jsem v dobry fázi, takze se muzeme věnovat takovejm těm "špekům", na druhou stranu o to možná důležitější to je. Protože to jsou věci, který nehořej a blbě se s nima něco dělá.

Chodim cca jednou za dva měsíce a mít víc peněz, chodim klidne častěji. To je jak jit na masáž, jako přežije člověk většinou i bez toho, ale je to taaaak příjemný!

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 09:30
Reakce na Anema:

MP Meri prosím, jaký ten prsten máš? Ta funkce měření teploty by se mi hodně hodila.

Nebo nemáte někdo hodinky, co by to uměly taky?

Ja mám Oura ring. Hodinky to myslim neumí, ale neznám všechny modely všech značek. Možná to umí některý z těch náramků, Elonga treba. ​

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 09:32

MP Meri dekuji, ze to pises a sdilis Mne to pred lety pomohlo se k terapeutce objednat. Chodim pravidelne uz pres 2 roky, pomaha mi to moc.

Samantha na to jsem se taky ptala

Offline Lenka22
2667 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 09:38

MP Meri prosím tě, co je to za terapii, resp. druh terapie?

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 09:52

LamickaOch, to mě nejvíc těší

Lenka22 Je to klasická psychoterapie. Ona o sobě teda občas mluví jako o "gestalt terapeutce", ale nevim, jake to má přesně principy, ani jaké konkrétní postupy na mě aplikuje Důležitý pro mě je, ze mi lidsky vyhovuje její přístup, způsob komunikace a vedení sezení. Taky má zkušenosti v tématech, která jsou "ta moje" - smrt, odchod blízkých, mateřství, zavislosti. 

Offline Lenka22
2667 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 09:53

MP Meri aha, děkuji.

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 09:58

MP Meri díky! Mně jsou právě pohodlnější hodinky než prsten, ale kvůli téhle funkci jsem ochotná to zvážit

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 11:03

Karja Tak kniha je z mého pohledu spíše oddechová, vtipná, přesto přínosná. Nic hlubokomyslného od ní nečekej, žádná "nalejvárna". Je psána v duchu, který je vybraným jedincům vlastní, mně bohužel nikoli, tedy že není třeba za každou cenu zalíbit se všem (převážně ve smyslu činů a očekávání okolí), přestože je to pro nás nekomfortní. Za mě, za přečtení stojí :-).

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 11:06

Anema videla jsem ted mereni teploty a vyhodnoceni cyklu u nejakych samsung hodinek, ale nepamatuju si, jake to byly.

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 11:12

Zuzuli díky, tak já to ještě prozkoumám.

Offline Karja
44771 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 11:27

whiskas Děkuji za recenzi;-)

Offline Mha
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 12:41

whiskasi

chci  ti poděkovat, že ses zeptala za mě, já taky o hodinkách uvažovala:)

A co se týká návštěvy psychologa nebo i delší terapie, můžu doporučit, mám termín v dalším týdnu, máme to v práci doporučené, trochu terapie, trochu supervize.

Byla jsem tam už dvakrát a i když tam jde člověk s Co tam budu vykládat a Vlastně se mi nechce, on si s tím ten psycholog umí poradit:)

Omlouvám se za nevyžádané rady.