"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline notna
9465 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 21:44

continuity Vzhledem k tomu, kolik lidí a jakých se loni kolem mne stalo koučem, docela chápu, že to někde bylo za jejich pomoci k horšímu. O všech těch mých známých si myslim, u jedné to vím určitě, ze by spis pomoc psychologa potřebovali sami. Všichni k tomu došli, ze se hledali. Podle mě se teda nenašli. Absolvovali nějaké kurzy a teď radí ostatním

Jinak teda já jsem rozhodně pro využití služeb psychologa.  Sama už pár let, když potřebuju, k psycholožce docházím. Ale teda si nemyslím, že to potřebuje každý, jak tu někdo psal. Znám lidi, který jsou se svým životem úplně v pohodě. 

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 22:04

continuity No, jak bych to popsala, vlastně doteď nevím, co tam s námi, tím myslím zaměstnanci v mé pozici, měla dělat, moje práce byla hodně specializovaná, ale v podstatě jsem byla řadový zaměstnanec. Hlavně celé to bylo dost rychlé, já jsem s ní mluvila jenom jednou, měl to být dlouhodobý projekt, ale než na mě došla řada znovu, psycholožka už byla odejita. 

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 22:11

notna tak ona psycholožka byla. Ale když se začla s mým šéfem a dalším kolegou předhánět, kdo spal méně (všichni byli pod čtyři nebo pět hodin) než sednul do auta, aby odridil 200km, tak jsem jim normálně řekla, že to snad nemyslí vážně. 

To měla i nějakou supervizi. Není nad to, když tě řídit firmu učí osoba, která má sama obrovské problémy s workoholismem. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 22:14

Mha tak ja se treba prihlasim casem . Zni to hezky, jak popisujes to prostredi. Me se libilo i v Bohnicich .

My mame v praci taky psychologa na rozebirani krizovych situaci. Ale nechodim tam. Bohuzel nepomuze cloveku konkretne ale rozebiraji se tam interpersonalni problemy, sezeni je ve vetsi skupine naraz. Kdyz ti neco v praci nesedi, s nekym mas konflikt nebo tak. Proste to tam pred nim reknes. Ja nemivam problem s lidmi, pacienty, nevadi mi treba nevyhovujici prostredi. Ale ja bojuju spis sama se sebou, takze tohle pro me nema zadny smysl. 

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 22:17

No já bych teda podotkla, že je velký rozdíl mezi "pracovním" psychologem a soukromým psychologem. K psychologovi v práci bych nešla ani za zlatý kladívko

Offline notna
9465 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 22:18

continuity Tak to je mazec!

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 22:24

Samantha treba psycholozka pro pacienty je ale fantasticka. Velmi empaticka, flexibilni...no proste uzasna. Az z ni mam pocit, ze tu tihu nemuze naveky unest. Jde v podstate jen o pribehy smutne, hodne umrti, trvalych nasledku apod. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 22:36

notna já myslím, že každý má něco k řešení, něco, co lze zlepšit. I když to není nic velkého. Takže dobrý! terapeut prospěje každému.

Offline notna
9465 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 23:11

Evaeva To je pravda, že každý něco řeší, může na něčem u sebe pracovat a tak. Ale někteří to zvládají a nepotřebují to konzultovat, jsou spokojení, jak ten život vedou. Pokud člověk sám nemá potřebu, podle mě psychologa apod nepotřebuje. Nevim, jak to líp napsat. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 23:50

notna Taky si nemyslím, že terapeuta potřebuje každý. 

Offline Torrah
3399 příspěvků moje polička 04. ledna 2025 00:53

Můžu odbočit? Objednávka z DM e-shopu mi nedorazila kompletní, chybí mi dvě nejdražší položky. Máte někdo zkušenost s reklamací u DM? Nevíte, zda vrací peníze nebo dopošlou zboží? A je to jednoduché, nebo se na něčem točí? Diky za každou informaci.

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 04. ledna 2025 09:12

notna Každý psychoterapii nepotřebuje. Ale myslím, že každý z ní může profitovat. S dobrým terapeutem, se kterým si sedne, samozřejmě. 

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 04. ledna 2025 09:59

notna nebo pak taky kvuli lidem, kteri jsou sami spokojeni a terapii dle vlastniho nazoru nepotrebuji, musi na terapii chodit ostatni , ale tyhle lidi jsi asi nemyslela. 

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 04. ledna 2025 10:21

Friga to je trefné znám pár takových, já bohužel patřím mezi ty co psychologa potřebují 

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 04. ledna 2025 10:29

Připusťme na chvíli, že (dobrého) terapeuta by měl mít každý. A kde je chcete vzít? Vždyť nejsou už teď a to rozhodně na terapii nechodí ani ti, co si myslí, že to potřebují.

Já asi teda na terapii nejsem úplně typ. 2x jsem to zkoušela v krizi a 2x jsem vylezla z těch dveří ještě v horším stavu než jsem tam vešla, přičemž poprvé terapeutka z manželské poradny za mnou spokojeně zavírala dveře se slovy: no vidíte, že to půjde. 

Dětem ji platím, nejsem žádný odpůrce. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. ledna 2025 10:44

continuity to je normální, že tě to nejdřív rozebere, ne?

To, kde je vzít, je samozřejmě problém. 

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 04. ledna 2025 10:46

Evaeva

Školy na to nemám, ale asi není cílem vypouštět ze dveří klienty zralé skočit pod nejbližší tramvaj. Navíc paní s žádnou další návštěvou nepočítala. 

Offline Potrefenáhusa
38927 příspěvků moje polička 04. ledna 2025 10:57

continuity to určitě není 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. ledna 2025 11:06

continuity ne, tak to určitě ne!

Spíš, že ze začátku to může být náročné.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 04. ledna 2025 11:14

continuity Dobrý terapeut pro každého je podle mě reálný tak možná ve chvíli, kdy bude terapeuta schopná dělat AI ;o)