brrr jim to stačí.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Evaeva nápodobně. R. se myje šamponem, protože už používá nějaké stylingové přípravky, ale donedávna použil šampon jen výjimečně a nepřišlo mi, že by voda nestačila. Resp. kdyby nestačila, zakročila bych. Viktorovu frekvenci mytí hlavy radši zmiňovat nebudu.
Pinot Noir myslím, že ta frekvence bude podobná frekvenci mladšího ![]()
Moje děti měly dlouhé vlasy, protože jsem byla.... líná. Hned jak si to byly schopné zařídit sami, začly stříhat.
Můj syn byl tak do 13 na ježka. Protože jsem byla... líná. ![]()
Dnes má nejdelší vlasy z rodiny ![]()
Samanthato je ta druhá líná možnost, ale to jsem jim udělat nechtěla.
Mne přijdou ty krátký střihy docela náročný, aby v tom dítě nevypadalo jak retard, taky je těžký je ostříhat, aby to neměly zubatý, jsk se furt melou,
dětští kadeřnici zas delaj ty úděsný klučičí na kůži vylepaný ucesy, proti tomu ty vlasy do půlky zad obejdu jednou za čtvrt roku rovně s nuzkama.
maly dite ma mikádo s kratkou ofinou (ma ty vlasy jemnější, sponka ji na tom nedrží a jak neni zvykla od mimina, tak ji furt sundava) a to stříhání je většinou dost náročný. Ale tam jsem v pokušení ji to zatím nenechávat narust, protože narozdil od starsi ma jemný dětský vlasy
Potrefenáhusa já už to stříhání nacvičila. Myslím, že mi to jde, mladší se mi teď vyloženě povedl. Já jim teda šoupnu tablet, tak se ani nemelou, přecejen mi to trvá třeba půl hodiny. Ale je to určitě složitější než stříhat dlouhé vlasy. Ale zase ušetříme čas na sušení.
Catherinne Karja pořád tomu nerozumím, když Housátko dostalo povolení, protože má vlasy husté, a tak je s nimi v dlouhém provedení ještě víc práce než s řídkými, ne? Ten argument se sponkama a gumičkama bych brala, kdyby to té holčičce vadilo, ale když ji samotnou to netlačí? Fakt jí mám ostříhání v 3 až 6 letech zdůvodňovat tím, že má myší ocásky?
a fakt je nutné s 3letým dítětem debatovat o délce vlasů?
Housátko...no když se nebude chtít česat, tak nevím, to je každého boj s vlastním dítětem, ale šlo o kvalitu vlasů a tyhle hustý, dorostlý vlasy když ráno zpracuješ, třeba uhladíš pastou, krémem na vlasy, tak ty holčičí culíky, copy vydrží. Ty jemný se brzo rozpadnou ve smyslu tady vlas tady vlas a najednou holčička nevidí přes x vlasů do očí.
A několik desítek dětí jsem teda už ostříhala a všechny si po pár návštěvách zvykly, stačí jim třeba pustit pohádku na mobilu a jsou i tací, co si u toho se mnou povídají co ve školce a tak...
Catherinne Tak zrovna ty vlasy jsou sice občas opruz, ale když si dítě je schopné říct jestli chce krátké/dlouhé, tak jsem ochotná mu vyhovět. Koneckonců jsou to jenom vlasy. Ale třeba o čištění zubů nedebatuju :o)
Ale je to určitě složitější než stříhat dlouhé vlasy. Ale zase ušetříme čas na sušení.
praveze ne, ja ji jenom obejdu s nuzkama, do roviny. Je to hotovy tak za minutu a delam to jen párkrát do roka
Ty jemný se brzo rozpadnou ve smyslu tady vlas tady vlas a najednou holčička nevidí přes x vlasů do očí.
proto nosej sponky, ne? Ja bych žádnej krém nedávala, sice jsem příznivce mytí dětských vlasů, ale asi ne tak castyho, jako by bylo potřeba po použití krému na vlasy
Ale zase nemůžeš vybírat gympl jen podle toho, že je největší šance se tam dostat (zejména v té páté třídě). Potřebuješ, aby se tam dítě nějak rozumně dopravilo, bude mu teprv 12, že jo.
To bych neřešila vůbec. Do naší základky na Vinohradech dojížděli spolužáci z Hloubětína, z Krče, z Malešic, Karlína i Vokovic, co si tak namátkou pamatuju, a to od osmi/devíti let. Z Vinohrad jsme byli ve třídě jen čtyři. A to ještě pár let nebylo ani metro!
Catherinnetak to vidíš, syn si nechal ve třech letech na hlavu sáhnout jednou v kadeřnictví, kde seděl v autíčku, koukal na obrazovku s pohádkou a jeden převlečený za spidermana na něj dělal opičky. Pak jsme někdy byli u známý holičky (ted uz v důchodu), tam se válel po zemi a brečel. Ta řekla, ať ho necháme, že si taky dřív myslela, že to ty děti prostě vydrží, dokud se ji tam jedno nepozvracelo.
Nechal si vlasy pižlat jednou mnou a i to byl boj. I teď, v 10 letech, odmítá jít k profíkovi.
Dcera měla vlasy kudrnatý, takže nosila květák, pak jsem jí stříhala mikádo s ofinou.
Kdybych měla brečící holčičce škubat vlasy nakrátko, tak jí radši nechám 10 dlouhejch rozpuštěnejch chlupů.
praveze ne, ja ji jenom obejdu s nuzkama, do roviny. Je to hotovy tak za minutu a delam to jen párkrát do roka
Vždyť s tímhle úplně souhlasím, holčičí účesy jsou rychlejší a stříháš je míň často. Je to ale zase vykoupené tou údržbou
Catherinne tak tahle debata vznikla prave proto, ze nikdo nechape, proc ho rodice nutili mit kratky/dlouhy vlasy proti jeho vuli. Takze bych rella ze je dobrej napad snazit se to rozhodnuti respektovat, pokud to jde...
Moje kamaradka mela dlouhy vlasy po zadek, krasny a husty. Tyden pred nastupem do 1. tridy ji nechali priserne ostrihat na kluka. Mela brejle a zkazeny zuby, vypadala jak retard...do dneska nechape proc ji to udelali, protoze zjevne s tim problem ve skolce nebyl, cesat se taky nechala...
Tabea já bych řekla, že je rozdíl, že se nechce stříhat, protože nemá rád to stříhání. Pak opravdu může stačit pohádka nebo holt ty jiné atrakce. Ale když chce mít holka dlouhé vlasy, tak jí pohádkou neoblbneš. Asi to můžeš udělat násilím nebo, nevím, ve spaní. Ale to už mi přijde jako dost velký zásah do jejího těla. Catherinne
711990 to je teda hodně krutý ![]()
barbucha u nás deti z celý Prahy 10, ale dneska mi to prijde jiný, tehdy to bylo uplne bezny
my teda zvazujem zakladku v sousedním městě, kam bysme museli dítě vozit docela dlouho, ale aspon je to na naší straně města a autem je to čtvrt hodiny
Asi bychom si měly ujasnit o jakém věku mluvíme.
Jestli jsou té holčičce 3 roky nebo 7 let. V tom vidím diametrální rozdíl.
CatherinneJá vidím rozdíl 4 roky, ale pocity má dítě snad už od narození, ne?
Jen je umí jinak vyjadřovat..
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí