Catherinne a jak tu tříletou ostříháš, když se mobilem odlákat nenechá? Ve spaní? Nebo jí prostě někdo podrží ruce a hlavu a za řevu ji někdo ostříhá? A proč vlastně?
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Synek měl krásný hustý blond vlasy, a když se někdy na druhým stupni rozhod pro dlouhý, nakoupila jsem mu šampóny a kondicionéry na rozčesávání a poručila se do vůle boží. Nakonec je měl do půli zad a všichni mu je záviděli... mně se jen protáčely panenky při denním několikahodinovým poslechu tekoucí horký vody
Dneska si holí lebku dohola ![]()
Zřítelnice se takhle rozhodla v podobným věku, tehdy jsem začala ihned shánět ty zázračný "netahací" kartáče na vlasy... a snášela každodenní řev (tahaly stejně) ![]()
barbucha u nás deti z celý Prahy 10, ale dneska mi to prijde jiný, tehdy to bylo uplne bezny
Asi jo, protože tehdy ty základky stály za starou belu skoro všechny - když se našla nějaká příčetná tak to každej rád vzal. (my měli nejblíž pomocnou, muhehe)
barbucha myslela jsem spíš, že bylo běžný, když se desetiletý i mladší děti pohybovaly samy po městě včetně jízdy MHD, dneska mi to vůbec běžný nepřijde. Kamarádka nechává jezdit deti samotný do školy opravdu přes celou Prahu asi od 3.tridy a vsichni se krizujou (taky uplne nevim, jestli bych pustila, i kdyz si rikam, ze svet je bezpecnej/nebezpecnej porad stejne) - ale minimalne provoz na ulicích je násobně větší
Catherinne musim rict, ze predstava, ze sve ctyrlete dceri matlam culicky nejakou stylingovou pastou nebo kremem, aby ji nahodou nepoletovaly jemne vlasky, mi prijde ponekud zvrhla
Potrefenáhusa od půlky třetí třídy k dcerám do školy dojížděli spolužáci ze všech tech Uhříněvsi za Prahou. Moje od šesté normálně jezdily do školy MHD s přestupem, protože dřív to nepotřebovaly. Ale ve městě se normálně samostatně orientovaly. Nikdo se nekrižoval kromě mé matky a ta je teda extrémně hyperprotektivní.
Provoz je větší, ale je víc řízenejch/světelnejch křižovatek, podchodů i nadchodů a taky víc možností v rámci MHD. Co se jiný bezpečnosti týče, tak jsem v životě například nepotkala tolik úchylů (exhibicionistů většinou) jako při docházce do školy. O parku před školou ani nemluvě - těch tam číhalo! A jinejch cvoků...
Catherinne a jak tu tříletou ostříháš, když se mobilem odlákat nenechá? Ve spaní? Nebo jí prostě někdo podrží ruce a hlavu a za řevu ji někdo ostříhá? A proč vlastně?
a nehty dětem taky nestříháš, když nechtějí?
olte tak ty vlasy jsou ciste o estetice... tak si na ne nevyplytvam energii, kterou vyuzivam na cisteni zubu a strihani nehtu. Ktere jsme teda par let strihali opravdu ve spanku
Tak já takhle stříhala kluky ve třech letech oba, mladšího bohužel i teď skoro v šesti.
continuity mne šestá třída přijde už v pohodě, ta třetí spis ne, proste od toho 2.stupne asi. U nás by asi hodně hrálo roli, jestli by tam jezdily další místní děti, v jakým věku ji poslat samotnou (vlakem)
Zuzulijá beru stříhání hlavně jako prevenci proti vším, jinak bych nechala kluky chodit klidně dlouhovlasé. Ale když ječí, jak kdyby je vraždil, i u rychlomytí miminkovským šamponem, už vidím, jak sedí s hlavou napatlanou proti vším a pak si nechávají vyčesávat všiváčkem. To radši násilné ostříhání, no.
Potrefenáhusa ty vlaky jsou dost blbý pro děti, to je z mého pohledu úplně něco jiného než pohyb v centru tramvají a metrem.
Pinot Noir já se fakt moc modlim, ať nás tahle rána nepostihne
Pinot Noir právě
Zuzulijá beru stříhání hlavně jako prevenci proti vším, jinak bych nechala kluky chodit klidně dlouhovlasé. Ale když ječí, jak kdyby je vraždil, i u rychlomytí miminkovským šamponem, už vidím, jak sedí s hlavou napatlanou proti vším a pak si nechávají vyčesávat všiváčkem. To radši násilné ostříhání, no.
To už snad lepší sjet jim hlavu strojkem dohola ![]()
Hele už za nás byl k dostání šampón proti vším, normálně se to napěnilo, vymydlilo a umylo, vši vypadaly, a byl pokoj... pečlivej rodič umyl třeba víckrát za sebou (pár dní za sebou) a všiváček ani nebyl potřeba, fuj. Jen si už nepamatuju jak se ten dryják jmenoval.
Potrefenáhusa ono hrozně záleží, na třese, na dítěti. Uvidíš, i když ten vlak přijde blbý i mne, ale je to spíš psychické, ta tramvaj je taky hodně nebezpečný stroj. Vypadá, že jezdí pomalu, ale stejně to neubrzdi.
Pinot Noir tak to ale neni relavantni u holcicky, pokud ji nevezmes opravdu na kratko. Vsi si uplne nevybiraj, jestli ma vlasy po pas a nebo kratke mikado.
barbucha dneska už bohužel takové šampony nejsou...ta účinná látka je zakázaná
barbucha buď ráda, že to teď řešit nemusíš. Ty sajrajty jsou teď míň účinný nebo ty mrchy odolnější . Vsivacek je jistota.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí