"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 21:12

Kanměsíc trvá od nakladení vajíčka až do smrti. 

A co se děje od chvíle, kdy se někomu jedna jediná veška usadí ve vlasech? Čím se živí?
Veš se živí pouze krví člověka, v dospělosti saje cca čtyřikrát denně. Vajíčko, tedy hnida přilepená na vlasu, se vyvíjí zhruba týden. Pak se vylíhne nymfa – obecně larva – která již saje na svém hostiteli. Nymfa se opakovaně svléká, dorůstá do dalších stádií a zhruba za týden po vylíhnutí z hnidy dospěje. Samice vši pak má před sebou přibližně dva týdny života, za tu dobu naklade na vlasy cca 50–60 hnid, tedy vajíček. Život samce je o něco kratší.

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 21:12

Evaeva Původní hala bude údajně ponechána.

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 21:13

Samantha tak díky. Dočítala jsem, ale vše se nakonec vyřešilo . U mě stále nic, nefunguje.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2025 21:15

whiskas díky! (Mohla jsem taky trochu pogooglit, že jo)

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 21:17

whiskaspevné věřím,že se jim ta stavba povede lépe než vyladění tech stránek pro mobilní zařízení. Ty stránky jsou hrůza. 

Evaeva

už se mi stalo, že se mi vizualizace líbila a výsledek ne, ale napamatuji si opačný případ. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2025 21:19

continuity no spíš těžko posoudíš všechny návaznosti, zvlášť u tak velké stavby. Ale v případě pochozí střechy bych to viděla asi na prachy

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 21:20

continuity Takhle tedy. Já myslela, že naklade u pokožky na vlas a měsíc se to drží na vlasu a roste s tím vlasem a ono tedy ne. Ale potom je teda zvláštní, že kolikrát učitelky nacházejí hnidy i deset centimetrů nad pokožkou, tak to asi naklade i jinde jak u hlavy. 

Offline kocoureksuggy
1385 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 21:27
Reakce na Kan:

continuity Takhle tedy. Já myslela, že naklade u pokožky na vlas a měsíc se to drží na vlasu a roste s tím vlasem a ono tedy ne. Ale potom je teda zvláštní, že kolikrát učitelky nacházejí hnidy i deset centimetrů nad pokožkou, tak to asi naklade i jinde jak u hlavy. 

​To pak jsou ty mrtvý. Ty u hlavy jsou živé.

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 21:27
Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 21:41

Kan to ty deti mají vši měsíce. Dál než cm od hlavy jsou hnidy už mrtvé. 

Offline dzizisketa
9000 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 21:42

Ježíš, stříhání, děti byly naposledy v září a zatímco u Šárky to moc nevadí, Rosťa už má slušnou řepu. 

Online Catherinne
10868 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 22:06
Reakce na Samantha:

CatherinneJá vidím rozdíl 4 roky, ale pocity má dítě snad už od narození, ne?

Jen je umí jinak vyjadřovat..

​hele, jestli někdo nechá rozhodovat 3leté dítě o všem, je to jeho boj, já v to prostě nevidím jen 4 roky, ale velký rozdíl,  protože s tou 7letou se už domluvíš, že si ty vlásky bude mýt, česat, svazovat tak, ať je nemá celý den v očích a v talíŕi...

Online Catherinne
10868 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 22:10
Reakce na Tabea:

Catherinne a jak tu tříletou ostříháš, když se mobilem odlákat nenechá? Ve spaní? Nebo jí prostě někdo podrží ruce a hlavu a za řevu ji někdo ostříhá? A proč vlastně?

​tak ještě si ujasníme: mně je úplně jedno jestli má holčička vlasy vzadu po zadek, já píšu havně o těch ucouraných vlasech v obličeji  protože nedrží ani v gumičce ani ve sponce ( nebo to někdo nevhce nosit)

Proto vlastně

Online Catherinne
10868 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 22:14
Reakce na Zuzuli:

Catherinne musim rict, ze predstava, ze sve ctyrlete dceri matlam culicky nejakou stylingovou pastou nebo kremem, aby ji nahodou nepoletovaly jemne vlasky, mi prijde ponekud zvrhla

​  Tabea Potrefenáhusa   bože, zase si nepředstavujte styling jak na ples, můžete k tomu použít ty oleje, co si myslíte, že hydratují vlasy. Prostě ten vlas trochu zatížit, aby nelítal do očí...

Online Catherinne
10868 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 22:17
Reakce na Sweet Potato:

​Na běžných dětských vláskách ty sponky nedrží. Často nemají na čem držet.

Online Catherinne
10868 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 22:18

dzizisketa Rosťa je krásný rošťák a vlasy má boží!

Offline barbucha blogger
35962 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 22:45
Reakce na SunEclipse:

barbucha dneska už bohužel takové šampony nejsou...ta účinná látka je zakázaná

​Fakt?! No a to v 21. století není nic podobně účinnýho? No tvl teda.

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 23:01

barbucha bohužel není, takže ten boj je o to delší a rády se vraci nebo spíš vylihnou nové. Vyzkoušeno to samé platí i na ty potvory z opačného konce člověka, tam také byly účinnější přípravky než je Vermox. Asi nás mají parazité sežrat....

Offline Sedmá z devíti
příspěvků moje polička 26. ledna 2025 23:07

Kan  Já jsem se jednou otřásala hnusem nad holkou, co seděla přede mnou v autobuse, v domnění, že má plnou hlavu hnid, až potom mi došlo, že to jsou taková ta spojovátka na prodloužení vlasů.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 05:24
Reakce na Catherinne:

​hele, jestli někdo nechá rozhodovat 3leté dítě o všem, je to jeho boj, já v to prostě nevidím jen 4 roky, ale velký rozdíl,  protože s tou 7letou se už domluvíš, že si ty vlásky bude mýt, česat, svazovat tak, ať je nemá celý den v očích a v talíŕi...

​tak delku vlasu a jejich upravu ma v kategorii stejne nepodstatna blbost, jako to, jestli si ten den vezme ruzove nebo fialove tricko. A o tom si trilete dite zvladne rozhodnout samo. Proto na to fakt neplytvam rodicovskou autoritu, kterou vyuzivam na ty dulezite veci, jako je cisteni zubu, sirup pri horecce, ockovani...

Ani nevidim problem v tom, ze maj deti poletujici vlasky, takze matlat malym detem na hlavu cokoliv, podle me postrada logiku. Kdyz je dite s poletujicimi vlasy v obliceji v pohode a nevadi mu, nevidim problem. Takova byla moje mala sestrenice, mela jemnoucke vlasy po pas a gumicky a sponky nesnasela. Byla to takova mala rozevlata vila. Mela nastesti rozumne rodice, kteri ji ty vlasy nestrihali proti jeji vuli, jen proto, ze neodpovida neci skatulce na detsky uces.