"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 06:07
Reakce na continuity:

Kan to ty deti mají vši měsíce. Dál než cm od hlavy jsou hnidy už mrtvé. 

​Jak měsíce? Vždyť to strašně koušek a pokud je ve školce nahlášený výskyt, tak se to dá podchytnout rychle. Syn měl vší jednou a škrabal se neskutečně.

Offline Malvin
1650 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 06:35

I veš potřebuje k životu kyslík. Stačí na vlásy dát štědrou vrstvu masky na vlasy a dát tomu čas. Hnidy pak vytáhnout vsivackem. Pár dnů opakovat.

Offline Tabea
8166 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 06:46

Kan stačí, aby jedna hlava zůstala nezkontrolovaná. Nebo aby pečující osoby nedodržely návod na přípravku (po aplikaci důkladně vyčesat všiváčkem a po ca. 8 dnech akci zopakovat). 

Offline Pinot Noir
29955 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 06:53
Reakce na Malvin:

I veš potřebuje k životu kyslík. Stačí na vlásy dát štědrou vrstvu masky na vlasy a dát tomu čas. Hnidy pak vytáhnout vsivackem. Pár dnů opakovat.

​Toto je v případě hypersenzitivního kluka, který nerozumí delším větám, úplné sci-fi. Stále jednodušší je jednou za pár týdnů s řevem ostříhat. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. ledna 2025 07:26

Zuzuli já bych vlasy v obličeji u dětí taky nesnesla. Nemyslím teď pár vlásků, ale lezoucí vlasy do očí. Ale myslím, že i tříleté dítě je schopné té dohody, že dlouhé klidně, ale aspoň čelenku nebo falešný culík nebo něco nosí. Dávat dětem na vlasy jakýkoliv stylingový přípravek mi přijde mimo.

Offline andulka01
12862 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 07:27

Neteř i přítelova mladší dcera jsou vlasově obdařeny nad míru, husté vlnité, dlouhé - no závidím velice. Vši samozřejmě proběhly mnohokráte, ale stříhat nebylo potřeba, holky to zvládly se zábalem a vyčesáváním.

Neteř má v osmi andělskou blond po zadek, fakt nááádherný vlasy. A rozhodla se, že až dorostou té správné délky, ostříhá si je pro paruku kamarádce s alopecií. Jsem na ni pyšná
A taky jsem si jistá, že ty krátký vlasy jí budou strašně slušet, pevně doufám, že jí nechaji nějaký šmrncovní účes (a že to celé nezařízne kozervativní tatínek)

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 08:09

Evaeva rozhodne. Moje dcera mela ve trech letech takovy arzenal celenek a sponek, ze by stacil pro celou tridu ve skolce. A taky ma ruce, kterymi si ty vlasy z obliceje davala pryc kamaradcin syn mel v te dobe vlasy pod zadek, ktere mu zapletala do copu a nosil sponky s kocickama, strihal se az ctyrlety.

Ja mela jako dite ofinu a ta mi prisla neprakticka prave tim padanim do obliceje, bez ofiny se ty vlasy daji aspon strcit za ucho.

Offline Catherinne
10868 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 08:25

Obrazně, co bych stříhala, co ne...a asi stačilo, každá máte na to svůj názor a co si ve školce ráno vybojujete je na vás. A o řev v ranní školce na začátku téhle debaty šlo. Krásný den

Offline Malvin
1650 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 08:36

Pinot Noir můj příspěvek byl myšlen zcela obecně. Proto jsem nikoho neoznačila. Na Vikiho bych ani nepomyslela, že by si dal masku na hlavu. 

Offline Pinot Noir
29955 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 08:46

Malvin blbý je, že to prostě neudělají všichni poctivě (pokud má někdo doma podobný materiál jako my, tak se ani nedivím, člověk prostě dělá, co může, ale jsou i rodiče, co na to vědomě kašlou), a ty vši jsou v těch školkách pořád dokola. 

No a nejen ve školkách, neteř seděla i ve škole za hrozně zavšivenou spolužačkou. A nebyly to ty spojovátka od Sedmá z devíti- - neteři ty vši padaly na lavici a do sešitů, když si holka prohrábla vlasy.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. ledna 2025 08:51

Zuzuli já nosila taky ofinu a mně naopak praktická přijde, akorát to pravidelné stříhání právě, aby to do očí nelezlo. Moje dcera by nosila ofinu, dokud by sama neřekla, že ji nechce Vlasy za uši nosila neteř a nebudu lhát, strašně mně to dralo, jak to měla pořád v očích Za ušima to nedrželo a v těch dvou ani neměla ty motorické schopnosti zastrčit to pořádně. Ale myslím, že každého rodiče takhle drásá něco jiného

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 08:59

Evaeva naše starší dítě nosí sponku od 8 měsíců, tesila jsem strasne moc, az ty vlasy pujdou zaplejtat, ofinu bych ji rozhodně stříhat nechtěla. Mladsi takovy vlasy nema, ma je jemnější, sponka nedrží, takze ma mikádo a tu ofinu, na ni mi to přijde nejpraktičtější, na starší by to byl děs, i to strihat, ono tem malejm dětem jak ty vlasy rostou dopředu, tak aby to nepadalo do očí, střiháš to fakt pomalu z pulky hlavy a ona by mela na cele tlustou deku 

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 09:13

Catherinne a kterou bys stříhala a kterou ne? Vždyť ani jedné vlasy do očí nelezou ne? Tj. obě jsou asi ochotné se nechat učesat.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 09:13

Catherinne tak ty prvni holcicce je tak rok... az takove ocasky zadne dite ve skolce uz nema. Stejne jako zadna holcicka tam nema ani zdaleka to, co ta na druhe fotce. Porad to jsou jen zcela prumerne ctyr az sestilete deti. Overuji to tam kazdy den

A kdyby se to ostrihalo, tak co? Bude plesata, nez ji vlasy spolecensky prijatelne zhoustnou? A nebo si muze dovolit byt nadsena z culicku, i kdyz ji vlasy jeste nedorostly?

Random fotka z googlu dost odpovida realite...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. ledna 2025 10:05

Potrefenáhusa ona má právě pár vlasů i teď, má je jemné, bylo to pár vlásků v tom batolecím věku. Sponka jí nedržela, palmičku jí nečesali. Mně to šíleně štvalo jak měla každou minutu ty vlasy zase zpátky v očích 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. ledna 2025 10:08

Zuzuli navíc co jí jako řekneš? Nemáš tak husté vlasy jako vlasy jako Bára, vůbec nevypadáš jako princezna, to musíme střihnout, ať to nevypadá blbě? Catherinne 

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 10:15

Vlasy v očích nesnáším, moje děti nosily ofinu. Ostříhat se nějak nechaly, obě rovné vlasy, problém to nebyl. Honit batolata se sponkami a čelenkami bylo mimo moje možnosti. 

Tady jsou ty ofiny nějak nepopulární, já ji nosila většinu života a na rovných vlasech to není vůbec špatná věc. Teď ji nemam protoze nemám dobrou kadeřnici. 

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 10:25

continuity ja ted honim batole kvůli ofině asi 14 dni, taky si to nějak nechce nechat 

Offline SunEclipse
3495 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 10:41
Reakce na barbucha:

​Fakt?! No a to v 21. století není nic podobně účinnýho? No tvl teda.

tady to vysvětlují

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. ledna 2025 10:41

continuity ono to souvisí s módou, si myslím. Aspoň švagrová to nechtěla, že to vypadá blbě. A je fakt, že je určitě na dětech vídám míň než dřív.