Hm. Já asi používala ten Orthosan jak tam píšou. Ten teda fakt fungoval. Ale už to bylo dávno po ´89, synek už chodil do školy. Pamatuju si to, protože jsem tenkrát volala do školy celá zoufalá, že nepřijde anžto má vši! A učitelka pravila, že to jsem teda jediná která to nahlašuje, natož nechá dítko doma... se pak člověk nemůže divit že je tady zavšivenej každej, když na to lidi kašlou ![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
barbucha jasně my kdysi používali orthosan. Jestli děti měly vši dvakrát .
My už pak nikdy! Jednou teda stačilo, fuj hnus.
continuity moje děti nemají ofinu, protože se mi to jednak nelíbí, jednak jsem jí sama nenáviděla (a musela mít až do nějakých 12). Než vlasy dorostly do culíku, nosila starší sponku, našla jsem jeden typ, co držel a nebyl problém. Navíc nesnáší stříhání doteď, když měla vši, ukecala jsem jí na ustřižení asi 5 cm a raději se nechala česat tím všiváčkem. Teď jsem za tu sponku ráda, vlasy dozadu z čela jí sluší. Malá nosí zatím culíčky.
A to, že holky nemají ofinu, kysele komentovala moje máma několik let ![]()
EvaevaPíp, myslím, že jen vodou mýt vlasy fakt nestačí. Nemyjou se přece jen vlasy, ale i pokožka hlavy. Konec pípnutí
Já si taky myslím, že dětem se vlasy ani pokožka nemastí, že to způsobí až hormony v pubertě. Na opláchnutí potu a nějakého bordelu z venku asi stačí voda ![]()
Viděla jsem výsledek tohohle vodo-mytí vloni u kamarádčina syna, ten je tak ve věku kluků Evaeva a nevypadal pohoršujícně.
Pomooooc! Žvákačka - cizí - bleeeee!!! Na péřovém kabátě. ![]()
Mrazák a co dál?
Sweet Potato Lih?
Aranel Ja teda nevim, ale syn měl opocené vlasy od mala a kdyz se učil jist sam, tak tam měl i nudle. Osobně jsem teda pro, umývat šamponem, bez šamponu mi to přijde ekl.
Aranel Hele, vycházím ze svých pozorování. Kluci měli různé délky vlasů, většinou dost krátké. Mastí se vlasy i dětem. Když si ale vzpomenu, jak bývali zpocení, pak si občas do těch vlasů hodili tuhle lopatku písku, tuhle bůhví jakého bordelu, ... Tak představa, že jím tu hlavu myju jen vodou, je docela ble.
Sweet Potato Aaaa! Tlapkám
Aranel U nás se taky po šamponu sáhlo jen výjimečně.
Aranel jj, koneckonců ani já nepoužívám na tělo sprchový gel nebo mýdlo denně, bez zjevné potřeby. (Jakože na zpocené tělo v létě, zaprášené nohy ze sandálů samozřejmě jo, v zimě to vůbec není nutné.)
Syn si myje vlasy vodou tak nějak sám a má je v pohodě, občas mu to vydrbu šamponem já, když už se mi nezdají úplně fresh. Mastné je nemívá, jogurt ani nudle do nich díky bohu už dlouho nevtírá ![]()
brrr Pokud dítě běhá a skáče, tak se prostě zpotí. Náš mladej se teda rosil i ve spánku.
Kan mnese dcera az do puberty vubec nepotila a to delala zavodne gymnastiku od 4 let. chlapecek odmala zpocenej:-) takze to bude individualni. vlasy jsem jim teda myla samponem a strihala podle vlastniho uvazeni, ale ja jsem rodic z praveku![]()
Zuzuli já jsem hlava číslo jedna až do dospělosti.
Mě nikdy nenapadlo nemyt dětem vlasy šamponem, ale jen vodou. To.jsou věci. ![]()
Mňa sa téma umývania detských vlasov šampónom už dávno netýka,/ šampónovali sme /, ale chcela by som vedieť, prečo vlastne šampón u detí nepoužívať. Je to len téma ekologická, alebo aj niečo praktické ?
Blankaprotože řvou, jako když je na nože bere, tak mi přijde zbytečný je tomu vystavovat, když mají vlasy čisté i bez toho. Mladší u toho vyloženě bojuje o život.
Zrovna dneska se mi zpotilo dite na krouzku a zatimco rano mel jeste vonavou hlavicku, ted jsem k nemu cuchla a smrdi jak ulezelej bezdomovec
vlasy mu meju samponem jednou tydne obvykle.
711990 brrr Kan Jo, já to nechtěla prezentovat jako žádnou do skály vytesanou pravdu. Ale že třeba někdo to tak mít může. Mě taky teď překvapilo, že si myju vlasy míň často než před těhotenstvím. (Snad nesmrdím, to bych asi cejtila naopak o to víc
)
žluťásek Já taky ne!! Přišlo to jako rada proti atopickému ekzému v raném dětství a zůstalo mi to. Přesně, mýdlem v létě opocený podpaží nebo nohy ze zahrady, celý tělo určitě ne. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí