"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 20:11

Blanka u nás to nemá žádné eko (-logické ani -nomické) opodstatnění, syn se už velmi dlouho myje sám a já mu do té koupelny už moc nelezu. Spláchne si to vodou sám, než si vzpomenu na šampon, je už v posteli ale nezdá se mi, že by to bylo potřeba nějak často, tak si kvílení večer ráda odpustím, hehe

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 20:17

A napadá mě teda vlastně, pokud se tu nediskutuje denní mytí šamponem (to asi není u dětí běžné).

Tak jsou čistější vlasy a pokožka hlavy, když se denně spláchnou čistou vodou nebo když se myjou třeba jednou týdně šamponem a ostatní dny se vůbec nemáčí?

Já bych řekla, že stačí, že jsou ty děti čistý, nesmradlavý, vlasy česat a stříhat podle potřeby a ty souboje si nechat na vážně důležitý věci jako je mezizubní kartáček a antibiotika

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 20:18

Aranel Jo jasný, pro každého je ekl něco jiného a konkrétně ten atopický ekzém a třeba zinková pasta, to na sobě týden nemytá nechceš a jen vodou to nesundáš. Ve špitále ty lidi sprchují speciální pěnou ob den, mám čestvou zkušenost. A není nic horšího jak obtisklé masti do pyžama. A pokud to nesprchování máš jako prevenci, tak je lepší šetrné mýdlo a promazávat se tělovým mlíkem. To si jako neberete čisté spodní prádlo každý den? Nebo si ho vezmete/dáte dětem na neosprchované tělo? Netřeba reagovat.

Offline Pinot Noir
29955 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 20:20

Kan jak jsi od toho, že při každém namočení hlavy není třeba použít šampon, došla k tomu, že se děti nesprchují? 

Offline jerry
11276 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 20:21
Reakce na Aranel:

Přišlo to jako rada proti atopickému ekzému v raném dětství a zůstalo mi to.

​Stejnou radu od dermatoložky dostala moje tehdy cca 3-letá dcera s atopickým ekzémem - mýt se čistou vodou, jemné dětské mýdlo použít jen v případě většího zašpinění (bláto, kolomaz, saze...). a koupat se obden, pokud tedy nebude špinavá.

A pomohlo to tenkrát dost rychle z nejhoršího. 

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 20:26

Kan mne teda ten trend nekoupat deti denne prijde divnej, ale za meho mlada se to denni koupani mimin strasne propagovalo, stejne jako vlastni postylka. No a kdyz se koupalo denne mimino, tak u vetsich deti uz to bylo nejak automaticky. Navic mi prijde, ze to ty deti vecer uklidni a lip usnou. Mladym do toho nekecam, ale kdyz tu prespavaji vnoucata, nazenu to do vany vzdycky, nejaky "myl jsem se vcera" je mi fuk.

Edit - samozrejme pokud by to bylo kvuli zdravotnim problemum, dbala bych na pokyn rodicu.

Offline Sweet Potato
40528 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 20:28

Kokoska Jo, koupání jako rituál podepisuju.

Ale nemusí při tom lítat oblaka pěny jak v reklamě na Jar.

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 20:29

Sweet Potato ale neco na prelejvani vody je u tech malych nutnost, a taky vanolepky byly oblibeny.

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 20:34
Reakce na Sweet Potato:

Kokoska Jo, koupání jako rituál podepisuju.

Ale nemusí při tom lítat oblaka pěny jak v reklamě na Jar.

​bohuzel musí

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. ledna 2025 20:34

Kokoska my mimina taky koupali denně, protože se mi zdálo, že pak líp usnou. Ale z hygienického hlediska je to zbytečný, zvlášť když jsem jim myla zadek pod tekoucí vodou každé přebalování. To, že s mýdlem je lepší šetřit, myslím potvrdí každý dermatolog.

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 20:35

Aranel ty těhotenský vlasy jsou úplně nejvíc nejlepší....bohužel jsou jenom půjčený

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. ledna 2025 20:36

Potrefenáhusa

naši to maj zakázaný, jako mimina měli ekzém, mladšímu se občas nějaké ložisko objeví i teď, takže žádný pěny do koupele nevedeme 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. ledna 2025 20:38

Potrefenáhusa já jsem po třetím těhotenství co se týče mytí nějak na pomezí. Je to lepší než před tím, ale horší než při tom.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 20:45

Potrefenáhusa ja teda v tehotentvi vypadala jako Snape v puberte

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 20:48

Zuzuli no ale tri měsíce po porodu to přešlo do Filche (nebo do gluma)

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 20:49

Kan ale ty děti se normálně myjou, jen je nemydlíme denně. Když je opatlanej od barev, koupal se v rybníce nebo válel v pískovišti, samozřejmě se umyje sprcháčem. Když sedí ve škole, v čistým oblečení, nepotřebuje se napěnit od hlavy k patě každej den.

Offline euridike blogger
3909 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 20:53

Je možné na webu lékáren Dr. Max zjistit dostupnost volně prodejného léku v konkrétní lékárně? Nemůžu se toho dohledat. :(

Offline jerry
11276 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 20:56

euridike 

Jenom když máš kromě "skladem na e-shopu" ještě uvedenou možnost "k rezervaci" viz tady 

Některé položky mají ale jenom v e-shopu.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 20:56

euridike jj, přímo když to chceš objednat z eshopu, nabízí to zároveň rezervaci v lékárně. Vidět jsou pobočky, kde je daná věc skladem.

Offline Aranel
6636 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 21:02

Kan Klidně zareaguju, na zinkovou mast jsem to nedotáhla, čistý spodní prádlo si beru, sprchuju se jednou až dvakrát denně, ale nemydlím se, protože to nejvíc vysušuje. Zvlášť teď v zimě jsem jak sušenka i bez mejdla (a s tělovým mlíkem).

Stejně tak jsem se už v tom dětství učila nosit přírodní materiály, protože různý uměliny dráždily ty nejhorší místa (loketní jamky apod.)

jerry no vidíš. Tak snad vám moc nesmrděla