"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 12. února 2025 12:00

Zuzuli ja bych naopak vetrala, kdyz ona v te mistnosti je. mame kolegu, ktery nema cich, soucasne nesnasi privan. no a nosi si vlastni obedy, ktere jedl v kancelari. takze jsme pak na nej otevreli vsechna okna (nekdy se to fakt neda, mma to regulerne zkazeny.

no tak uz ji v kuchynce:-)

Offline Blanka
příspěvků moje polička 12. února 2025 12:18

Zuzuli - a ste v tej miestnosti iba vy dve ? Keby tam sedelo viac ľudí, mohol by byť ten tlak proti prítomnosti psa účinnejší . Ale aj keď ste tam iba vy a ona, rozhodne jej to povedzte. To, že kedysi  vám prítomnosť psa nevadila ,bolo v inej situácii .Veď sa s ňou nemusíte povadiť, ale ako už písali  predo mnou, starý pes  dobu, keď nebude s ňou  v práci, spokojne doma prespí.  Chápala by som, že je naňho  naviazaná, ale niekde sú rozumné hranice, a tá kancelária, kde spolu pracujete nie je koniec-koncov  jej, nie ? Nemusí v takejto situácii dať na prítomnosť zvieraťa v pracovných priestoroch dať súhlas majiteľ ?

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 12. února 2025 12:20

viktorka_od splavu 

Přesně. Někdy to jinak nejde... Takhle jsem byla s kámoškou dvakrát na dovolený, ona věčně naložená v česneku. Tak jí říkám nežer ten česnek večer, spíme spolu v jedný posteli... nakonec holt spala pod otevřeným oknem (ehm, prosinec v Irsku ). Já bych jí jinak nablila na pyžamo, fakt že jo.

Podruhý zas vařila, když za mnou přijela ke zřítelnici. Já na to že prosím aby se to bez česneku obešlo, anžto na ten puch (v tehdejším prakticky loftu) není nikdo zvědavej. Snad dokáže upíct kuře normálně... no, nedokázala, takže se celej večer třásla - a následně spala -  před otevřeným balkónem.

Jako komu není rady... a nikdo není povinnej čuchat cizí smrady ( Zuzuli )

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 12. února 2025 12:25

Blanka Taky si myslím, že na to musí být souhlas. Asi bych ji to na ferovku řekla, že ten pes smrdí a mně to vadí, ať s tím něco dělá a pokud nebude řešit ona, zeptám se nadřízeného jestli to nejde zařídit jinak. Na nějaký tanečky s oknem bych se vyprdla, třeba ani netuší jak moc ten smrad vadí. 

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 12. února 2025 12:32

Teď se mi vybavil muj nejhorsi Silverstr ever. Ja byla v prvnim trimestru a sesli jsme se v byte u pribuznych s jejich znamymi, kteri s sebou privezli psa se shnilymi zuby. Ten pes svym zapachem zamoril cely obyvak, ja neustale odchazela k otevrenemu oknu, abych se nepozvracela nacez majitelka psa nas neustale okrikovala at laskave nevetrame, protoze pak je pes ve stresu z rachejtli. A do jinych mistnosti jsme taky nesmeli chodit, protoze ji tam spalo dite Rozhodnuti privezt psa do centra Prahy na Silvestra teda nekomentuji

Offline jerry
11276 příspěvků moje polička 12. února 2025 14:03

Zuzuli 

Zvíře na pracovišti nemá  z pohledu zaměstnavatele, resp. BOZP, co dělat (výjimkou snad by mohla být jen situace, kdy je nemocné a potřebuje pravidelne dostavat leky - ale i to.ma sve meze a nesouhlas zamestnavatele je rozhodujici). 

Pokud zaméstnavatel přítomnost toleruje, tak by podmínkou měl byt i souhlas všech zaměstnanců,  kteří se zvířetem mohou přijít do styku. 

Pokud ti přítomnost psa vadi, je nutno narovinu řešit s majitelkou. Pokud to nepomůže,  tak řešít se zamestnavatelem (přesun do jine kanceláře, v krajnim případě i zakaz přítomnosti psa). 

Tvoje kolegyne zjevně nema soudnost - to by psa vodila do prace  i tehdy, pokud by tam byl alergik nebo osoba se strachem ze psů?

Na mast se vykašli, to není řešení. 

Offline dzizisketa
9000 příspěvků moje polička 12. února 2025 15:13

jerry 

Nevím, jestli Zuzuli není OSVČ, a ta kolegyně taky.

Offline Malvin
1650 příspěvků moje polička 12. února 2025 15:16

Zuzulizkusím ti odpovědět na to, co jsi se ptala . Nejúčinnější je Blokator zápachu NOXO Odor Defense pro. Používaji na kriminálce. Je to drahé, ale vydrží a nekazí se. Možná by ti to mohla koupit majitelka psa.

Offline Sweet Potato
40530 příspěvků moje polička 12. února 2025 15:16

Zuzuli Marockých koželužnách (a asi neznám nic horšího) rozdávají návštěvníkům kytičky máty.

Mátový EO je velmi intenzivní a zároveň účinný proti nevolnosti (v nejhorším i pár kapek na cukr)

Tlapkám moc.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 12. února 2025 15:25

Jsem OSVC a pes tu byl driv, nez ja. Od stenete travi 100% casu s kolegyni, ma i dost silnou separacku. Chodi s ni i na zachod. Pes chodi i na vanocni vecirky, jednani s klienty, na obedy do restaurace... Rozhovor probehl, ale jak jsem psala, pes je jeji dite a je na nej fakt zvykla, doma ho nechavat nebude a muzeme maximalne vic vetrat.

Fakt nebyl roky problem, ani kdyz jsem byla tehotna, jen poslednich par mesicu mi to vadi. Cele dny prospi pod stolem a uz ani nerabuje jidlo z odpadkovych kosu v celem patre, coz se tu resilo pred lety. Krom toho zapachu o nem fakt nevim.

Offline Jos
příspěvků moje polička 12. února 2025 15:43

Zuzuli no ale smrdi. A asi nebudes jedina, komu to vadi. Ja psy miluju, ale mame kamarady s jezevcikem a ten pes jim upiji v restauraci pivo a ji z talire. A ne, nelibi se mi to. Jako klient bych asi nebyla nadsena ani z batolete u jednani, natoz ze psa se zkazenymi zuby. Koupe ho aspon? Jinak chapu, ze to je neprijemna situace asi pro vsechny, a ze se ve tvem pripade neda aplikovat vyse zminene k tematu pes na pracovisti. 

Offline MP Marge
6886 příspěvků moje polička 12. února 2025 15:46

Zuzuli No a ten zapach resit tvoje kolegyne nebude? Ze psa po tolika letech nechce nechat doma, kdyz jsou na to oba zvykli, to bych i pochopila; ale mne nekdo rict, ze muj pes najednou strasne smrdi, tak zacnu resit proc. Na veterinu, jestli nema neco se zuby nebo s travenim, bych se fakt objednala hned. A pokud je to opravdu jen starim, tak bych zacala casteji koupat.

Mimochodem, nevi nekdo PROC stari psi smrdi!? Jako cim to je, a jestli se tomu da nejak zabranit? U nas to jeste neni urgentni (Chico na konci ledna oslavil sedme narozeniny a Bella je dle veterinare trochu mladsi), ale ja bych teda rozhodne nechtela, aby k tomu jednou doslo.

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 12. února 2025 15:52

Malvin Zuzuli A myslíte, že je to jako zdraví bezpečné to třeba 20 hodin týdně čuchat něco takovýho pod nosem? Nad tím bych se ještě zamyslela. 

Offline Malvin
1650 příspěvků moje polička 12. února 2025 15:58

Karja tak ono se to tváří bylinkově, ale ve složení se nevyznám. Ještě je tu nosní klapka, ale to bych těch 20 hodin nedala urcite

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 12. února 2025 16:14

Malvin Jojo, jasně, já o tom nevím nic. Jen jsem tím chtěla říct, aby si člověk kvuli smradlavýmu psovi nezadělal na nějakej bolehlav či alergii nebo tak, že i nad tím je potřeba se zamyslet.

Offline Luna
10870 příspěvků moje polička 12. února 2025 16:20

Zuzuli Tak tam uspořádáme sraz Parfumanie. A je po smradu.

Offline 1010
219 příspěvků moje polička 12. února 2025 17:44

Zuzuli A jak je ta kancelář velká, je vás tam víc? Nešlo by nějak zařídit, abyste seděly dál od sebe, nebo třeba i každá v jiné místnosti? Nebo ten pes smrdí tak strašně, že by to nepomohlo, případně ta kancelář není dostatečně velká?

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 12. února 2025 18:33

Zuzuli

Taky bych doporučovala bez tanečků a okrasných slůvek. Zeptala bych se přímo kolegyně, jak tuto situaci míní řešit. Já mám tedy psa taky dost opečovávanýho, ale když jsme tuhle měli s kámoškama oslavu u mně doma, tak psa bral syn k sobě (Ben je totiž z hodně lidí hodně nervózní a jeho stres se projevuje flatulenčním směrem :) )

Ale chápu a soucítím - my měli zákazníka, který k nám brával na školení svýho smradlavýho jezevčíka. Ale to byl takovej smrad, jakože ten pes hnije zevnitř. A školení probíhalo v naší podzemní školící místnosti, která měla jen taková malá okénka. No, ale říkej něco zákazníkovi - to ty máš aspoň lepší vyjednávací pozici. Popravdě - je jedno, že pes tam byl dřív. Nelze stavět zvíře na úroveň člověka. Drž se :) 

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 12. února 2025 18:41

Dnes byl teda divnej den, všichni kostlivci, o kterých vím (ani ne moji), vypadavali ze všech koutů. 

(Spíš teda zombíci a řvaly: mozky! Mozky!)

Jako něco jsem vyřešila, něco uhladila, něco je neřešitelné, k něčemu chybí odpovědná osoba.

Dite dostalo pětku z češtiny, stejně jako půlka třídy, třídní průměr 4,17 a učitelka je v zenu, že chybami se člověk učí.

To je tím úplňkem nebo co se to děje?

Offline Sweet Potato
40530 příspěvků moje polička 12. února 2025 18:55

MP Marge Všichni staří tvorové smrdí.